Ervaringen / Review: is BetaaldeOnlineEnquêtes.nl betrouwbaar?

Auteur: |
Betaalde Online Enquêtes logo

Logisch dat je deze vraag stelt.

De informatie op site site is namelijk niet heel duidelijk, maar je moet wel allemaal persoonlijke gegevens invullen.

We geloven overigens wel dat de site veilig is, maar...

... je bij deze website inschrijven is eigenlijk niet nodig!

Zelf is dit bedrijf namelijk helemaal geen marktonderzoekbureau of enquêtesite. Ze willen alleen maar dat jij je inschrijft bij de enquête sites waarmee ze samenwerken, omdat ze daaraan verdienen. Daarom willen ze jouw gegevens, zodat ze je daarna reclame kunnen sturen voor die partners.

Maar waarom zou jij jij jezelf niet gewoon direct aanmelden bij de beste betaalde enquête sites? Klik op de link en je vind een Top 10 websites voor zowel Nederland als België, en dan mag je helemaal zelf bepalen bij welke je wilt meedoen!

In deze recensie:

Plus- en minpunten

Zijn zelf geen onderzoeksbureau, en gaan jou dus niet zefl belonen voor enquêtes / surveys invullen.

Willen alleen maar je gegevens om daarna reclame te mailen voor eigen partners. Om zo te verdienen.

Zeggen dat je € 14,- per uur zal verdienen / maken, maar dat is absoluut niet realistisch. Want de meeste vragenlijsten hebben een vergoeding van enkele euro's, en vaak zelfs nog minder dan 1 euro! En er zijn ook niet genoeg onderzoeken dat je onbeperkt aan mee kan doen. Natuurlijk is enquêtes invullen voor geld een heel goede methode om (bij) te verdienen, maar we willen de verwachtingen wel eerlijk houden.

Over BetaaldeOnlineEnquêtes.nl

Eigenlijk moet je dit bedrijf of website classificeren als een intermediair. Ze kopen advertenties in bij Google om veel mensen op hun site te krijgen, die ze daarna eigenlijk alleen maar doorverwijzen naar de partners door wie ze worden gefinancierd.

Op zich geen probleem als ze goede panels zouden aanbevelen, maar tegelijkertijd hebben ze er dus ook belang bij om alleen de goede enquête sites te noemen waarmee ze samenwerken. Krijg jij dan wel de beste en kloppende informatie?

Bovendien is het geen Nederlands / Belgisch maar een Engels bedrijf. Hoe goed kennen ze de markt hier dan?

Hoe werkt de site?

Gratis inschrijven, check. Vrijblijvend... wordt eigenlijk nergens genoemd? Het kost je dus niets, maar wat krijg je ervoor terug. Afijn, laten we stellen dat je het tot hier inderdaad vertrouwd en besluit om je persoonlijke gegevens af te staan (geslacht, volledig naam, e-mailadres en geboortedatum).

Vervolgens mag je aangeven welke van de partners je interessant vindt om informatie over te ontvangen, Maar eigenlijk weet je hier nog niks! Dus hoe kan je dit dat bepalen? Wat ook vreemd is dat in de Privacy Statement staat dat betaaldeonlineenquêtes.nl je ook berichten mag sturen over "andere relevantie manieren om geld te verdienen". Dt is best breed.

Terug naar de kern: waarom zeggen ze niet meteen op hun site wie hun partners zijn, en wie ze aanbevelen? Dat voelt niet goed. Maar gelukkig kan jij jezelf ook direct zelf inschrijven bij alle goede enquête sites. Kijk hiervoor in de Top 10 beste betaalde enquêtes (voor zowel Nederland als België).

Wat zal je verdienen?

Ze beweren € 14,- per uur. Dit is gewoon onzin. Kan heel soms gebeuren, maar vaker niet dan wel. Wij denken dat je sterk afhankelijk bent van hoeveel enquêtes er beschikbaar zijn om te maken. Dit ligt bovendien ook weer aan jouw demografische gegevens, omdat marktonderzoeksbureaus vaak een bepaalde doelgroep nodig hebben.  

Daarom werkt het het beste om je bij meerdere sites aan te melden. Ook moet je natuurlijk wel de tijd hebben, maar omdat je de surveys gewoon online en dus ook onderweg kan maken moet dat geen probleem zijn lijkt ons?

Is Betaalde Online Enquêtes (.nl) betrouwbaar?

Het is een geregistreerd bedrijf dat dient te voldoen aan de Europeese wetgeving omtrent bescherming van gegevens. Dat zal dus ongetwijfeld goed zitten. Alleen vinden we dus hun privacybeleid wat vaag met die opmerking over andere manieren van online verdienen. Dan kunnen ze je alsnog allerlei spam sturen over vage beleggingssites bijvoorbeeld.

Eindoordeel

Meedoen heeft weinig toegevoegde waarde. Beter schrijf je jezelf meteen in bij de echte enquête sites. Om je op weg te helpen:

Dit zijn de 10 beste enquêtesites (Top 10 België EN Nederland). Bij welke je wilt meedoen en bij welke je jezelf liever niet wil inschrijven mag je helemaal zelf weten. Ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren en doelstellingen.