Door | 30 apr. 2024


Review: is Digiopinion betrouwbaar of word je er opgelicht?

Oké dat is wellicht wat hard gesteld, maar wat we eigenlijk bedoelen: is jezelf hier aanmelden het een goed idee wanneer je mee wil doen met enquêtes invullen voor geld?

En dat antwoord is eigenlijk best simpel: NEE !

Dit panel is zeker niet een van de beste enquête sites (sites waar je jezelf dus wel moet aanmelden).

Dat betekent niet dat Digiopinion nep is of onbetrouwbaar. Dus geen paniek mocht je er al lid zijn… je zal je verdiensten echt ontvangen. In deze recensie lees je waarom dit panel gewoon net wat minder aantrekkelijk is dan de toppers

Plus- en minpunten DigiOpinion review

+ Ze betalen uit in geld via PayPal tegoed;

+ Voldoende onderzoeken;

+ Uitbetalen verloopt normaliter zonder problemen en vrij snel;

Ze geven net een lagere beloning dan andere partijen;

Na verloop van tijd kan je niet meer aan zoveel enquêtes meedoen;

Er zijn veel klachten over technische mankementen waardoor vergoedingen niet aankomen na een survey.

Wat is DigiOpinion?

Digioponion.comen het panel dat hierop te vinden is zijn onderdeel van een Deens bedrijf met de naam Opinodo ApS. Dit is geen onderzoeksbureau maar puur een beheerder van consumentenpanels. Dit doen ze met de software van het Zweedse Cint Ab waardoor de portal erg lijkt op die van bijvoorbeeld BEENQ die dezelfde tool hanteert. Ze beheren overigens ook andere panels, namelijk MetroOpinion en Survimo.

Bij dit panel kan je jezelf aanmelden om betaald mee te doen met onderzoek. Met andere woorden, je kan betaald worden voor je mening door vragen te beantwoorden voor geld. Dit is een van de meest populaire manieren van online geld verdienen.

Hoe werkt DigiOpinion?

Het begint bij jezelf (gratis & vrijblijvend) aanmelden en daarna je profielkenmerken invullen. Daarmee kunnen ze er namelijk voor zorgen dat je voor de goede enquêtes uitnodigingen ontvangt. Ja dit is best een werkje, maar echt belangrijk. Zonder deze informatie weten ze niet in welke doelgroep je precies hoort en ontvang je wellicht verkeerde onderzoeken waaraan je uiteindelijk helemaal niet kunt meedoen.

Je kan direct beginnen met verdienen. In de portal staan normaal gesproken al een hele rits surveys klaar en je ontvangt elke dag een uitnodiging als er nieuwe vrijkomen. Steeds staat er op voorhand wat de beloning is en hoe lang het duurt om mee te doen. Op basis daarvan kan je zelf bepalen of je meedoet want nogmaals, dat is nooit verplicht. Maar niet meedoen betekent ook niks verdienen…

Onderzoeken gaan over allerlei onderwerpen en het zijn meestal vragenlijsten. Soms kan je ook producten testen voor geld of websites testen voor geld maar dat is niet vaak. Wel is het geregeld zo dat je in een survey reclames kijkt en beoordeeld, dat is wel leuk om te doen.

Uitbetaling DigiOpinion

Nadat je 10 euro hebt verdient kan je dit laten uitbetalen naar je PayPal tegoed, dat duurt ongeveer 3 werkdagen. Voor ons is dit een van de beter manieren van uitkeren, want je kan het met je PayPal meteen uitgeven bij meerdere webwinkels of alsnog vrij snel weer doorsturen naar je bankrekening. Je kan helaas niet kiezen voor bonnen en bij dit panel dus ook niet de enquêtes invullen voor cadeaubonnen

Wat verdien je met DigiOpinion?

In het begin zijn er vrij veel onderzoeken waar je jouw tijd aan kwijt kan, maar die voorraad loopt snel af naarmate je wat langer lid bent. Zeker als je enthousiast meedoet zal je zien dat je er snel door bent en er niet zoveel nieuwe bijkomen als je wellicht hoopt.

Daarmee verdien je de eerste maand(en) zomaar meerdere uitbetalingen van 10 euro, maar daarna nog maar max 1 per maand. Daarom is het ook slim om je bij zoveel mogelijk verschillende panels aan te melden tot je genoeg werk hebt.

digiopinion website
digiopinion.com website

Is DigiOpinion betrouwbaar?

Ja Digiopinion is zeker betrouwbaar. Vanuit hun samenwerking met CINT weten we dat er strenge kwaliteitseisen zijn, dus let op dat je eerlijk meedoet met alle onderzoeken. Tegelijkertijd voldoen ze ermee aan de meest uitgebreide kenmerken en certificeringen voor goed onderzoek en komt je beloning en uitbetaling altijd goed aan. Dat is toch veel waard. Net als dat er heel zorgvuldig wordt omgegaan met je persoonsgegevens en verzamelde data.

digiopinion trustpilot review

DigiOpinion Trustpilot

Er is best en flink aantal reviews te vinden op Trustpilot over dit panel en dat is eigenlijk niet zo gek want ze zijn actief in vrij veel landen. De waardering van leden loopt erg uiteen, van veel hele positieve ervaringen tot zeer negatieve ervaringen. Al met al scoren ze niet slechts, zeker niet met de wetenschap dat dit soort sites vaak veel gezeur over zich heen krijgen van leden die hun account wordt ontzegd vanwege kwaliteit, terwijl op voorhand toch echt duidelijk wordt gemaakt dat je eerlijk met de onderzoeken om moet gaan.

Conclusie DigiOpinion review

Aanmelden bij dit panel raden we je niet af, maar tegelijkertijd is ons advies wel om eerst andere sites te proberen voordat je deze toevoegt aan je lijst van lidmaatschappen. Welke sites eerst? De best betaalde enquête sites natuurlijk. Dan kan deze er altijd nog bij want als iets mag blijken uit onze review en ervaringen met Digippinion is het wel dat ze betrouwbaar zijn.

Andere panel reviews: