Heb jij een auto staan die je graag kwijt wilt? Of wil je misschien je sloopauto verkopen? Een hartstikke goed plan, want als je er niets mee doet dan kost het alleen maar geld en heb je er natuurlijk niets aan. Maar hoe verkoop je je auto dan op de beste manier? Je wilt er natuurlijk wel wat aan overhouden. Voor niets gaat alleen de zon op. Je wilt natuurlijk ook niet te veel vragen voor je auto om vervolgens geen enkele geïnteresseerde koper te kunnen vinden. Je wilt precies de juiste prijs vragen, zodat je niet lang hoeft te leuren met je auto en zodat je er ook een leuke zakcent aan over houdt. En dat is precies wat je in deze blog gaat leren! Dus lees maar snel verder. 

Ken de waarde van je auto 

De eerste tip is om je eigen auto goed te kennen. Als je je auto gaat verkopen is het belangrijk dat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Je moet weten wat de waarde van je auto is. Kijk op platforms zoals Marktplaats of Autoscout om te zien wat andere mensen vragen voor een auto zoals die van jou. Let hierbij op de leeftijd, de kilometerstand, de staat van je auto en eventuele extra functies. 

Een goede eerste indruk 

Een auto verkopen doe je meestal online. Als je een advertentie gaat maken om je auto online te zetten, is het belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt. Maak wat mooie foto’s, dat is echt geen rocket science! Schrijf er een leuk verhaaltje bij en zorg dat alle informatie gelijk duidelijk is. Mensen zijn liever lui dan moe en hebben geen zin om te bellen of mailen voor meer informatie. Zorg dat bij jouw advertentie gelijk duidelijk is wat de koper kan verwachten van jouw auto. 

Wees transparant, eerlijk en vriendelijk 

Als mensen je benaderen omdat ze interesse hebben in je auto is het belangrijk dat je op de juiste manier communiceert. Wees eerlijk over wat ze van je auto kunnen verwachten en zorg dat hun verwachtingen ook passen bij wat je te bieden hebt. Het heeft geen zin om te doen alsof je auto in tiptop staat is als dat niet het geval is, daar komen ze uiteindelijk toch wel achter en dit is alleen maar verspilling van tijd, ook voor jezelf. Verder moet je vooral beleefd blijven en je opstellen als professioneel verkoper. Dan ben je je auto binnen no time kwijt. 

Gerelateerde artikelen: