Kredietverstrekkers zonder BKR toetsing
Door | 13 december 2023/font>

Ben je op zoek naar kredietverstrekkers zonder BKR toetsing in hun aanvraagproces voor een lening?

Voor een bescheiden bedrag tussen 100 en 1.800 euro?

Die zijn er zeker, of eigenlijk die ís er zeker.

Hoewel er meerdere opties kunnen zijn afhankelijk van je soort registratie.

We leggen je uit wat voor kredietproducten / leningen ze aanbieden en wat eventueel nog alternatieve opties zijn mochten deze partijen niet toereikend blijken.


Kredietverstrekkers zonder BKR toetsing in NL

Om maar direct met de deur in huis te vallen, dit is momenteel maar één partij! Even voorstellen: Saldodipje. Dit bedrijf is onderdeel van her grotere Ferratum Group. Ze waren onder die naam ook apart actief in ons land maar nu dus alleen nog met het merk Saldodipje. Dit concern heeft een Finse achtergrond en een notering aan de Duitse beurs in Frankfurt. Een groot en betrouwbaar bedrijf dus.

Ze willen bankieren veranderen en de grootste online bank worden. Dat lukt vooralsnog vrij aardig. Een van de dingen die ze anders willen doen is hoe mensen geld lenen. Makkelijker en sneller moet het worden.

Uiteraard wel verantwoord, ze gaan niet zomaar geld weggeven en bovendien ook niet opeens torenhoge rentes vragen want ze moeten zich nog wel houden aan regels binnen een land. Bijvoorbeeld binnen Nederland houdt de AFM (autoriteit financiële markten) alles scherp in de gaten en zijn er ook maximale rentes vastgesteld.

Ferratum en Saldodipje onderscheiden zich nog meer en wel op een belangrijk punt: ze bieden minileningen aan. Dit zijn relatief kleine kredieten, ze worden ook wel flitskredieten genoemd, met een bedrag van 100 tot en met 1800 euro per lening en een looptijd van 30 dagen – 2 maanden. Zij zijn hierin de enige, geen enkele andere kredietverstrekker biedt dit aan.

En om deze minilening aan te vragen heb je weinig nodig. Geen bankafschrift, geen loonstrook, eigenlijk helemaal geen papierwerk behalve je ID bewijs. En belangrijkste voor dit artikel: ze doen geen BKR toetsing. Maar let op, ze doen we een interne kredietcheck.

Dit betekent ook dat aanvragen maar 5 minuten kost en je het geld vaak al in 24 uur op je rekening hebt staan. Soms wordt er ook naar dit product verwezen met de naam spoedlening door dat snelle aanvraagproces.

Waarom een minilening?

Waarom is een minilening zo innovatief? En waarom durven ze deze te verstrekken zonder een BKR check? Dat komt uiteindelijk neer op twee belangrijke kenmerken:

1) De minilening zelf is een product met een beperkt risico. Je leent namelijk als nieuwe klant de eerst keer maximaal 800 euro en daarna 1800. Daar wordt een beetje bank niet zenuwachtig van.

2) Er is wel enige zekerheid ingebouwd natuurlijk. Ten eerste ben je gewoon verplicht terug te betalen vanuit het contract dat je sluit en krijg je gewoon een aanmaning, boetes en incasso als je niet terugbetaald.

Maar als extraatje moet je ook een garantsteller aanwijzen, die voor jou garant staat mocht je niet terug kunnen betalen. Een persoonlijke garantsteller is een bekende die jij zelf moet vragen om dit te doen. Denk aan familie, vrienden en kennissen.

kredietvestrekker saldodipje werkt zonder bkr toetsing

Ik heb geen persoonlijke garantsteller

Er zijn echter gevallen waarin het voor jou niet mogelijk is om een persoonlijke garantsteller aan te wijzen. Bijvoorbeeld omdat je niet veel mensen kent of omdat zij ook niet genoeg geld hebben. En natuurlijk is het ook een flinke stap om dit te moeten vragen en wil je niet dat het je relatie met familie of vrienden in de weg gaat zitten mocht het onverhoopt toch fout lopen.

Dan kon je altijd nog door Saldodipje een garantsteller laten regelen. Hier zaten wel wat kosten aan verbonden maar het hield je dus in ieder geval niet tegen om een lening te krijgen. Deze service bestaat echter niet meer. Tegenwoordig ben je vanuit de leenovereenkomst verplicht een garantsteller te vinden en als je die niet binnen 5 dagen naar uitbetaling van de geleende bedrag naar je rekening niet aanlevert, dan resulteert dit in een boete.

Blijf wel altijd opletten, ook een minilening is niet gratis en kost je gewoon geld. Dat het zo makkelijk is om deze te krijgen betekent niet dat het verstandig is. Zorg ervoor dat je altijd zeker weet dat je terug kan betalen na afloop van de termijn.

Eigenlijk moet je deze lening dus zien als overbrugging: je hebt nu al een bedrag nodig omdat je met spoed je auto moet laten repareren, of je caravan omdat je volgende week vertrekt naar je vakantie camping in Frankrijk, Spanje of Italië. Maar je weet wel zeker dat je met je volgende salaris of vakantiegeld uitkering de afbetaling kan voldoen.

Het gaat immers altijd om een zeer korte looptijd, van 30, 45, of 62 dagen. Een één tot twee maanden slechts. Betaal je niet netjes terug dan komen er snel boetes en extra kosten bij kijken of wordt je persoonlijke garantsteller aangesproken.

Rekenvoorbeelden kredietverstrekker zonder BKR toetsing

Hieronder in de tabel geven we enkele voorbeelden van bedragen die mogelijk zijn voor een minilening. Maar je kan eigenlijk elk bedrag tussen 100 – 1500 euro kiezen als het maar een meervoud van 100 is.

Je ziet per bedrag wat de looptijd is en de rente die je zal moeten betalen. Let wel op dat bij de looptijd van 62 dagen het terugbetalen in 2 termijnen gaat van elk 31 dagen

Elk termijn heeft hetzelfde bedrag om het makkelijk en overzichtelijk te houden. Bij somige bedragen kan je overigens nog zelf een keuze maken in de termijn.

KredietTermijnRente
€ 20030 dagen€ 2,16
€ 40030 dagen€ 4,32
€ 60045 dagen€ 9,74
€ 80045 dagen€ 12,98
€ 1.00045 dagen€ 16,22
€ 1.20062 dagen€ 19,53
€ 1.50062 dagen€ 24,49

Ik wil meer lenen dan 1.800 euro

Maar wat nu als een minilening / flitskrediet niet volstaat, oftewel je hebt meer geld nodig dan de maximale 1500 euro. Wat dan? Dan rest er geen andere optie dan toch voor een reguliere lening te gaan als een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

En ja daar wordt inderdaad wel een toetsing bij het BKR gedaan. Maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn. Waar de grote banken vaak de strengste regels hebben zijn er ook verstrekkers die met je willen meedenken.

Er is natuurlijk een reden dat jij wil lenen zonder BKR controle. Jij hebt waarschijnlijk een melding in dit register. Maar bepaalde aanbieders vinden niet elke melding meteen maar een dealbreaker.

Zo zijn herstelmeldingen of hele oude meldingen minder problematisch. Ook meldingen door NHG worden vaak anders bekenen. Wij zeggen dan ook: klop toch een bij een aantal aanbieders aan en leg je verhaal voor. Niet geschoten is altijd mis en wellicht kom je er doorheen. Ook al werken de kredietverstrekkers niet zonder BKR toetsing.

In onze leningen vergelijken tool vind je in ieder geval de aanbieders met de beste (laagste) leenrente van dit moment. Dit is een realtime overzicht. Je kan direct doorklikken naar de aanbieders om een offerte op te vragen. Vraag dus altijd meerdere offertes op.

Gratis advies bij vinden van een kredietverstrekker en lening

Ben je nog niet helemaal zeker wat je met bovenstaande informatie moet? Of vind je het gewoon prettig als iemand met kennis en kunde even met je meekijkt? Een specialist en expert die je helpt een keuze te maken?

Krediet Groep Nederland kan jou hier bij assisteren. Bij een herstelde melding of registratie van enkele jaren oud weten zij exact welke partijen openstaan om toch een krediet te gunnen. En een offerte aanvragen bij Krediet Groep is eveneens gratis en vrijblijvend.

Dit zijn dus niet kredietverstrekkers zonder BKR toetsing, maar ze kijken net even was soepeler naar de soort registratie die je aan je broek hebt hangen. Meestal niet de grootbanken overigens.