krap zitten en toch rondkomen
Door | Geüpdatet 7 mrt. 2022

Krap zitten en toch rondkomen, dat is vaak puzzelen, wikken en wegen.

Want als je krap bij kas zit moet je kiezen waaraan je jouw geld uitgeeft.

Want de rekeningen lopen gewoon door.

En dat terwijl je maar net aan genoeg hebt om die allemaal te voldoen.

Heel vervelend eigenlijk.

Daarom volgen nu enkele tips hoe je net wat meer ruimte kan creëren in je financiën.


1. Overal korting op, dan kan je krap zitten en toch rondkomen

Dat klinkt goed toch? En het gaat nog veel beter klinken als die korting kan oplopen tot 15% en dit ook nog eens bovenop de al geldende aanbiedingen en acties. En je hoeft hiervoor alleen maar lid te worden van de beste cashback sites wat geheel gratis en vrijblijvend is.

Dit noemen we ook wel cashback verdienen. Komt erop neer dat de cashbacksites samenwerking met een heleboel webwinkels. Ze krijgen een commissie zodra hun leden iets kopen en om jou hiervoor te motiveren delen ze een deel van die commissie in de vorm van een cashback, een geldbedrag terug dus.

Dat is wel belangrijk, want je krijgt de korting dus niet meteen bij het afrekenen, maar achteraf terug via je account van het cashback programma. Daar kan je vaak op nog meer manieren geld sparen en als je saldo hoog genoeg is dit weer laten overboeken naar je bankrekening.

Een gemiddeld gezin in Nederland kan hiermee zomaar 1000 euro op jaarbasis mee besparen op aankopen die je anders toch wel zou doen. En zeker als je ervoor zorgt dat je veel online met cashback koopt, want bijvoorbeeld ook boodschappen en je vakanties kun je cashback op krijgen, dan kan dit bedrag nog wel hoger oplopen.

Omdat je dus eigenlijk gewoon de dingen blijft kopen die je toch wel nodig hebt en vaak zelfs bij de zelfde online winkel, maar daar toch opeens op kan besparen, is dit de ideale manier van krap zitten en toch rondkomen.

2. Goedkoper rijden

In de Corona tijd hebben we wellicht een stuk minder gereden, maar de benzineprijs die stijgt ook gewoon maar door. Best een dure hobby hoor een auto. En hoe meer je rijdt, des te vaker je moet tanken en die meter loopt behoorlijk snel op. Als je tegenwoordig nog durft te kijken…

En benzine online kopen met cashback is er niet bij helaas… wacht dat kan wel! Nee niet via internet bestellen, maar je kan wel cashback krijgen op je brandstof met een speciale tankpas. Of dit nu benzine, diesel op LPG is. Zelfs op de premium varianten.

De korting is tot 6 cent op de landelijk adviesprijs maar minimaal altijd 1 cent. En bij ruim 600 tankstations door heel Nederland. Dit scheelt een gemiddelde Nederlander zomaar een paar honderd euro per jaar en veel meer als je veel kilometers moet maken.

3. Autoverzekering met extra korting

We zeiden al even dat een auto hebben niet goedkoop is en één van de belangrijkste redenen hiervoor is wel verzekering. Die overigens wel verplicht is om te mogen rijden. Zelfs de meest uitgeklede varianten kosten nog aardig wat.

Maar dat hoeft je niet te weerhouden om te gaan voor de goedkoopste optie voor jouw gewenste dekking en om geregeld te kijken of je toch nog ergens goedkoper kan krijgen en dan over te stappen. Scheelt je zomaar een paar honderd euro als je dit goed in de gaten houdt elk jaar.

Je kan gewoon op deze site autoverzekeringen vergelijken. Personaliseer door je gegevens, gewenste dekking en kenteken in te voeren en vind de aanbieders met de laagste prijs. Aanvragen kan direct online. Je kunt je verzekering ook afsluiten via UnitedConsumers die vergelijken ook de prijzen maar geven als collectief nog eens 5% extra korting.

4. Boodschappen doen als je krap zit

Tja die supermarkt, daar geef je vaak toch meer uit dan je achteraf misschien echt nodig vindt… en dat geldt overigens voor wel meer winkels. En dat is toch weer geld dat je niet meer terug ziet, ja misschien op de weegschaal.

Tijd om daar iets aan te doen dus. We geven je een aantal goede tips in ons artikel 25 tips om geld te besparen op boodschappen. De een makkelijker dan de ander dat geven we toe, maar al doe je maar de helft dan gaat het je zeker een hoop schelen. In de portemonnee en misschien zelfs in broekmaten.

5. Voordelig tv kijken, internetten en bellen

Een vaste telefoon is steeds minder in trek net zoals reguliere tv, maar je mobiel en zeker ook internet die wil je niet missen. Maar om er dan maar teveel voor te betalen is ook zo wat. Dit zijn typisch van die abonnementen waar je heel goed op kunt besparen door goed te vergelijken en over te stappen als elders een betere prijs voor kunt krijgen.

Ook kun je extra bezuinigen door meerdere diensten bij één provider af te nemen (alles-in-één, zelfs inclusief mobiel), of door voor sim only te gaan in plaats van een nieuwe smartphone als je huidige nog wel even meekan. Hieronder kan je direct vergelijken:

6. Kosten voor energie verlagen

Gas en licht, dat wordt ook steeds maar duurder. Het loont in de eerste plaats om hier jaarlijks de prijzen van energieleveranciers te vergelijken. En stelselmatig over te stappen voor een betere prijs, zelfs voor de actieprijs. Ook langere contracten kunnen slim zijn omdat je dan korting krijgt. Je merkt het verschil toch niet in je stopcontact.

Maar je kan hier meer doen. Zo kan je zelf stroom opwekken met zonnepanelen wat een rendement geeft van ongeveer 10 – 16% op je investering. Dat krijg je niet op je spaarrekening. Of je kan je verbruik verlagen met isolatie of andere verbeteringen aan je huis. Lees hier meer over, net als nog extra tips, op de pagina geld besparen op energie.

7. Vind een betere zorgverzekering

Je zorgverzekering is een van de grootste afschrijvingen voor veel mensen. Niet gek want dit is een flink bedrag en bovendien verplicht om te hebben in Nederland. Tegelijkertijd een complex product want je wil wel goede zorg ontvangen als er iets mis gaat.

Zomaar even snel vergelijken en overstappen is dus niet het slimste, zeker niet als je niet verder wil kijken dan prijs. Daarom vergelijken wij deze ook niet op onze site maar laten we dit liever over aan de echte experts: ZorgKiezer.

Bij hen kan je goed zorgverzekeringen vergelijken en hiermee voor jouw gewenste behandelingen aanvullende verzekeringen de beste aanbieder vinden. Hier speelt veel in mee zoals ook vrije keuze voor ziekenhuizen dus ga hier zorgvuldig mee om. En dan kan je hier gemiddeld zomaar 200 euro besparen als je dit elk jaar even uitpluist.

8. Woonlasten omlaag brengen

Naast eten en drinken is onderdak een primaire levensbehoefte (al telt voor veel mensen hier tegenwoordig ook wifi mee ). Maar in de huidige woningmarkt en tekort aan betaalbare (huur)woningen is dat nog een aardig dure aangelegenheid. En zelfs zonder die factoren is het vaak de grootste kostenpost van elk huishouden.

Daar valt dus in potentie ook het meeste te besparen. Daarom hebben we hier een uitgebreid artikel over geschreven: 10 x Besparen op woonlasten. Of je nu huurt of een koophuis hebt, je kan hier handige manieren teruglezen om je kosten flink omlaag te brengen.

9. Doe de bespaartest: door besparen toch rondkomen

Heb je veel goede tips gelezen al hoe je kan besparen op je uitgaven? Mooi, maar we hebben ze nog lang niet allemaal gehad. We hebben namelijk al zoveel tips op deze site verzameld dat ze niet eens allemaal in dit artikel passen.

Daar hebben we iets op gevonden, namelijk een handige geld besparen test. Daarin komen alle veelvoorkomende kosten van een normaal huishouden voorbij met steeds weer manieren hoe je die kan verlagen. Met meteen een linkje erbij om het direct online te regelen.

Het zijn maar 15 ja / nee vragen dus je loopt er zo doorheen, maar tegelijkertijd kan je ermee ruim 10.000 euro besparen op jaarbasis. Zeker even doen dus. Ook de bovenstaande tips zal je zien terugkomen dus die kan je overslaan.

10. Simpel bijverdienen om minder krap te zitten

Tot nu toe gaat het alleen maar over besparen ofwel bezuinigen. En natuurlijk is minder geld uitgeven een goede manier om meer geld over te houden en dus rond te kunnen komen, maar zeker niet de enige.

Want hoe simpel het is om online wat besparingen te realiseren, des te eenvoudiger is het misschien wel om via internet wat geld te verdienen. In ons artikel online geld verdienen via internet geven we je de beste 44 opties om dit te doen.

Sommigen leveren je een leuke bijverdienste op van een paar honderd euro per maand, andere hebben in potentie de kracht om je zelfs rijk te maken. Dat gaat wel wat verder dan alleen krap zitten en toch rondkomen. Maar voor niets gaat de zon op, je moet er wel iets voor doen. In bijna alle gevallen heb je toch niet meer nodig dan internet en een e-mailadres.

Gerelateerde artikelen: