Kleine Lening afsluiten zonder Loonstrook
Door | 13 dec. 2023

Op zoek naar een (kleine) lening maar wel zonder loonstrook te moeten laten zien bij het aanvragen?

Want je zit tijdelijk krap bij kas?

Of wil je alvast iets kunnen kopen omdat je het nu nodig hebt?

Dan is geld lenen zonder loonbrief / salarisspecificatie een mogelijke uitkomst, zeker als het bedrag niet groot hoeft te zijn.

Binnen 5 minuten aanvragen en zonder kredietcheck of documenten.

Hieronder leggen we je uit hoe dat kan.


Kleine lening aanvragen zonder loonstrook

We spreken van een kleine lening als het krediet niet hoger is dan € 1.800,- Tot die hoogte kan je in Nederland namelijk een zogenaamde minilening of flitskrediet afsluiten. De belangrijkste verstrekker van deze lening vorm is Ferratum. Zij doen dit wereldwijd en zijn hierin al jarenlang specialist. Ook in ons land dus, met erkenning van de AFM. Maar dan wel onder de merknaam Saldodipje.

Mocht je meer willen lezen over minileningen dan kan dat, maar we sommen hier alvast de belangrijkste zaken voor je op:

  • Je leent een beperkt bedrag, dus 100 – 1800 euro.
  • Omdat dit relatief een kleine som geld is, kan de lening verstrekker je dit aanbieden met veel minder gedoe in het aanvraagproces.
  • De aanvraag kan gedaan worden enkel met een geldig ID bewijs. Dus zonder teveel documenten en met eigen kredietcheck.
  • Je hebt wel een garantsteller nodig, maar die hoef je pas aan te leveren binnen 5 dagen nadat je jouw geld al hebt. Let op: lukt dit onverhoopt toch niet dan kost je dit een aanvullend bedrag.
  • Omdat de aanvraag dus zonder gedoe is heb je die al binnen 5 minuten gedaan. En daarna staat het geld vaak al binnen 24 uur op je rekening.
  • De looptijd van deze kredieten is kort (vandaar flitskrediet). 1 tot 2 maanden in principe (30 – 62 dagen). Je betaalt het terug in 1 tot 2 termijnen van elk 31 dagen en vaste gelijkwaardige bedragen.
  • Door de beperkte duur tot afbetaling betaal je in absolute zin minder rente dan leningen die langer doorlopen (zoals een persoonlijke lening). Ook al is het rentepercentage wel hoog (13-14%).
  • Belangrijk is wel dat je begrijpt, of eigenlijk al zeker weet, dat je het geleende bedrag daadwerkelijk terug kan gaan betalen. Bijvoorbeeld omdat je weet dat je over een paar weken je vakantiegeld krijgt, een bonus, 13e maand of geld terug van de Belastingdienst of je energieleverancier (om een paar voorbeelden te noemen).
  • Je kan het dus ideaal inzetten om bijvoorbeeld alvast die goede camera te kopen voor je gave vakantie. Of om je kapotte wasmachine te vervangen die toch echt wel nodig is, maar je salaris pas over 3 weken komt.

Een voorbeeld van een lening bij Ferratum:

Je leent € 300,- Dan is de looptijd 1 maand (30 dagen). Je vraagt het binnen enkele minuten online aan en het bedrag staat de dag na goedkeuring al op je bankrekening. 30 dagen later betaal je in één keer terug inclusief rente: € 303,24 De rente bedraagt dus € 3,24

Lening aanvragen? Eerst vergelijken

Heb je meer nodig dan een minilening, zeg € 2.500,- oplopend tot € 75.000,- ? Dan zal je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet moeten aanvragen. En de meeste aanbieders beginnen zelfs pas bij € 5.000 of € 10.000.

En dit gaat niet zo snel en makkelijk als een minilening helaas, hoewel het tegenwoordig ook allemaal relatief eenvoudig online te regelen is. Maar niet zonder loonstrook of andere check of je wel kan terugbetalen.

Zo kan je prima in onze tool zelf de leenrentes vergelijken van alle aanbieders in NL. Hierin zie je een overzicht van de huidige rentedeals. Dit is een live top 5 die real time wordt bijgewerkt. Je kunt direct doorklikken naar de aanbieders voor meer informatie en om direct aan te vragen.

Je kunt via de knop ‘alle leenrentes’ ook kiezen om een meer specifieke vergelijking te maken voor bijvoorbeeld enkel persoonlijke leningen, of juist doorlopende kredieten. Maar ook kan je kijken naar de beste rente om je bestaande lening over te sluiten, of specifiek een lening vergelijken voor een auto of verbouwing.

Laat een specialist meekijken bij een lening aanvraag zonder loonstrook

Heb je toch liever dat er iemand met je meedenkt, die er ook veel verstand van heeft? Krediet Groep Nederland kan je dan helpen. Zij zoeken voor jou de voordeligste oplossing en laagste rente. Een offerte kost je sowieso niks en is vrijblijvend, dus dat hoeft je niet tegen te houden. Je zou de uitkomst ervan zelfs nog kunnen afzetten tegen je eigen vergelijking.

Voordeel van Krediet Groep Nederland is dat ze een onafhankelijke partij zijn, en niet zijn verbonden aan een bank, lening verstrekker of andersoortige financiële organisatie. Ze doen dit al jarenlang, als bemiddelaar voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

Ze kunnen je ook precies vertellen wat je allemaal nodig hebt voor je aanvraag, zoals een loonstrook / loonbrief / salarisstrook / salarisspecificatie.

Alternatieven voor geld lenen zonder loonstrook

Een lening is misschien een ‘makkelijke’ oplossing als je even snel wat geld nodig hebt, maar vergeet niet dat het je ook geld kost! Je dient daar dus altijd een weloverwogen en verstandige beslissing te maken. Daarbij is het ook goed om te beseffen dat er andere manieren zijn om aan geld te komen / meer geld over te houden.

Geld verdienen via internet – In dit artikel leggen we je uit hoe simpel je tegenwoordig online kan bijverdienen. En niet eens een paar schamele centen of euro’s, nee echt een paar honderd euro per maand en meer! We hebben zelf alle manieren en websites voor je getest en hebben 44 betrouwbare manieren voor je verzameld die het beste werken.

Geld besparen test – Met de tips in deze test kan je potentieel meer dan € 10.000,- per jaar besparen! Dan kan je leuke dingen mee doen… en je hoeft alleen 15 korte ja /nee vragen te beantwoorden en we wijzen je direct door naar de juiste site of instantie om de besparingen te realiseren.

Meer uit je spaargeld halen – Je kunt natuurlijk ook wachten tot je genoeg hebt gespaard om te kopen wat je wilt hebben. Maar dan is het wel prettig daar je dat zo slim mogelijk doet om je doel zo snel als maar kan te bereiken. Daarover geven we je in dit artikel allerlei adviezen.

Beleggen met weinig geld – Beleggen kan meer opleveren dan sparen, en ook met een kleine inleg kan het al interessant zijn. In dit artikel leggen we je uit waarom dat het geval is, en waar je allemaal aan moet denken. Waar begin je, en waar kan je allemaal in investeren?

Gerelateerde artikelen: