boekhouding tool
Door | 23 okt. 2023

Als eigenaar van een klein bedrijf of freelancer, weet je dat het beheren van je financiën een cruciale rol speelt in het succes van je onderneming. Het is niet alleen nodig om je inkomsten en uitgaven bij te houden, maar ook om te zorgen voor een nauwkeurige boekhouding. Het bijhouden van je financiën helpt je om op de hoogte te blijven van je cashflow, betalingen op tijd te doen, en te voldoen aan je belastingverplichtingen.

Echter, als je niet bekend bent met boekhoudkundige principes en procedures, kan dit een intimiderende taak zijn. Gelukkig zijn er tools beschikbaar die het proces kunnen vereenvoudigen. Een van deze tools is Moneybird, een online boekhoudprogramma ontworpen voor kleine bedrijven en freelancers.


 Moneybird: de basics van deze handige tool

Moneybird is een veelzijdige tool die verschillende functies biedt om je te helpen bij het beheren van je financiën. Het maakt facturatie eenvoudig en helpt je bij het bijhouden van je urenregistratie. Met Moneybird kun je ook betalingsherinneringen sturen, offertes maken, en zelfs je belastingaangifte voorbereiden. Het is gemakkelijk in gebruik, met een intuïtieve interface die het navigeren door de verschillende functies eenvoudig maakt.

Facturatie vereenvoudigd met moneybird

Met Moneybird kun je snel en eenvoudig facturen maken en verzenden. Je kunt je eigen aangepaste factuurtemplate maken, compleet met je bedrijfslogo en -kleuren. Moneybird houdt ook bij welke facturen zijn betaald en welke nog open staan, en kan automatische betalingsherinneringen sturen naar je klanten. Dit kan je veel tijd besparen die je anders zou besteden aan het najagen van late betalingen.

Hoe moneybird je helpt met belastingaangifte

Moneybird kan ook een waardevolle tool zijn bij het doen van je belastingaangifte. Het programma houdt automatisch bij welke btw je hebt betaald en ontvangen, waardoor het eenvoudig is om je btw-aangifte te doen. Bovendien kunnen alle gegevens met een paar klikken worden geëxporteerd naar een formaat dat geschikt is voor je belastingadviseur of de Belastingdienst.

Aan de slag met moneybird: een stappenplan voor beginners

Als je nog niet bekend bent met Moneybird, kan het in het begin een beetje overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben een eenvoudig stappenplan samengesteld om je op weg te helpen. Begin met het aanmaken van een account, vul je bedrijfsgegevens in, en start met het aanmaken van je eerste factuur. Naarmate je meer vertrouwd raakt met de tool, kun je beginnen met het verkennen van de meer geavanceerde functies.

Optimaliseer je financieel beheer met geavanceerde moneybird-functies

Eens je de basics onder de knie hebt, kun je beginnen met het verkennen van de meer geavanceerde functies van Moneybird. Deze omvatten onder andere het instellen van terugkerende facturen voor regelmatige klanten, het koppelen van je bankrekening voor automatische betalingsupdates, en het instellen van aangepaste workflows voor je facturatieproces. Door deze functies te gebruiken, kun je je financieel beheer verder optimaliseren en nog meer tijd en geld besparen.

Geld- en tijdbesparing dankzij moneybird: praktijkvoorbeelden

Veel kleine bedrijven en freelancers hebben al geprofiteerd van het gebruik van Moneybird. Bijvoorbeeld, een freelance grafisch ontwerper die veel tijd besteedde aan het maken en bijhouden van facturen, was in staat om dit proces aanzienlijk te versnellen met behulp van Moneybird’s facturatie- en betalingsherinneringsfuncties. Een klein marketingbureau was in staat om hun urenregistratie te stroomlijnen en nauwkeuriger te factureren voor hun tijd.

Veelgestelde vragen over moneybird beantwoord

Tot slot hebben we een aantal veelgestelde vragen over Moneybird verzameld en beantwoord. Of je nu vragen hebt over de prijsstelling, de beschikbare functies, of hoe je aan de slag kunt gaan, we hebben het antwoord. En als je nog meer vragen hebt, staat het Moneybird-team altijd klaar om je te helpen.

Gerelateerde artikelen: