ik verdien te weinig geld om rond te komen
Door | Geüpdatet 7 mrt. 2022

Ik verdien te weinig geld om rond te komen:

Dat is wel de laatste situatie waarin je terecht wilt komen.

Je inkomsten, hoe groot of klein ook, zijn niet genoeg om daar alles mee te kunnen betalen.

Dat is een heel lastige situatie.

Want hoe ga je daar iets aan doen?

Gelukkig zijn daar wel wat manieren voor.

En die delen we graag met je,

zodat je stappen kan zetten naar wat meer ruimte in je financiën.

We splitsen het op in 4 onderwerpen.


Zorg voor extra inkomsten zodat je niet meer te weinig geld verdient

Dit klinkt zo simpel, even wat meer geld gaan verdienen. Zo makkelijk kan het toch niet zijn? Of moet ik dan een bijbaantje gaan nemen in de avonduren of weekenden? Je hebt ook nog een sociaal leven of misschien wel een druk gezin…

Gek genoeg is het wel eenvoudig om extra te verdienen. Want online geld verdienen is de laatste jaren een steeds sterker groeiende markt. En zijn genoeg bedrijven die je willen betalen om voor hen vanuit huis opdrachten te doen op je telefoon, laptop of tablet.

We beschrijven in het artikel geld verdienen via internet in totaal 45 betrouwbare methoden voor je waarmee je vandaag al aan de slag kunt. Dit zijn gegarandeerde en bewezen manieren om voor inkomsten te zorgen, waarbij we alle sites die we aanbevelen voor je hebben getest.

En ga nu niet in op schreeuwerige advertenties van websites die je beloven dat je per direct duizenden euro’s gaat verdienen, dat bestaat niet. Denk aan partijen die je willen overhalen om te starten met CFD handel, Bitcoin revoluties of andere gekke oplichters. Je zit al krap, ga dan geen risico nemen met zaken waarbij je een gok moet nemen of geld moet inleggen.

De voorgenoemde 45 methodes behoeven geen of amper investering, je hoeft geen risico te nemen en hebt er ook niks voor nodig. Geen technische kennis bijvoorbeeld, en je kan je geld niet kwijtraken. En toch levert het je zomaar een paar honderd euro op per maand, een mooi extraatje.

Dit is zeker haalbaar als je de meerdere manieren naast elkaar gebruikt. En sowieso is het goed om ze allemaal te proberen om te kijken wat het beste bij je past. Heb je ook meteen wat afwisseling. En van sommige manieren is de potentie nog veel groter en kan je zelfs je eigen online bedrijf starten.

Bespaar op een slimme manier

Alleen meer gaan verdienen is niet de enige oplossing, en vaak ook nog niet voldoende om alle problemen op te lossen. Maar als je daar bovenop ook nog ervoor kan zorgen dat je minder uitgeeft dan win je aan twee kanten. Maar hoe pak je dat dan aan, en moet je dan droog brood gaan eten?

Nee ben je gek, het leven moet wel leuk blijven. Sterker nog: als je te strak je kosten wil beperken dan ga je dit ook niet volhouden. Daarom hebben wij met name tips verzameld waarmee je op een intelligente manier kan bezuinigen zonder dat je er echt iets voor hoeft te laten. Misschien kan je dan juist wel een keertje extra uit eten of een dagje weg!

Al deze tips komen samen in onze geld besparen test. Dan hoef je niet al onze blogs uit te pluizen maar kom je er binnen 15 korte ja / nee vragen achter waar je nog winst kan pakken. En alle veel voorkomende lasten van een gemiddeld huishouden in Nederland komen voorbij.

In totaal kan je ermee ruim 10.000 euro op jaarbasis mee in je portemonnee houden. Dat is best lekker toch? Bedenk je maar eens wat je met dit geld allemaal kan doen. Daarom hebben we bij elke tip ook meteen een link gezet naar de site of instantie om de besparing direct te regelen, waarom wachten?

Verlos jezelf van schulden

Als je echt diep in de shit zit, en je hebt bijvoorbeeld ook schulden, dan is het zaak om hier eerst aan te gaan werken. Je gaat als het goed is geld overhouden als je bovenstaande tips om meer te verdienen en tegelijkertijd te besparen toepast. Het is slim om dit eerst te gebruiken om je schulden te verlagen.

Leningen kosten je namelijk ook een hoop geld aan rente. En door ze af te lossen kan je de maandelijkse termijnen verlagen en win je weer extra ruimte in je maandelijkse budget. Ook kan het slim zijn om bestaande leningen over te sluiten naar een lagere rente. In onze tool leningen vergelijken zie je live de laagste leenrentes van dit moment.

Via de knop “alle leenrentes” kan je nog specifieker kijken naar leenrentes en die vergelijken. Ook kun je gericht kijken naar de opties om bestaande leningen over te sluiten.

Hulp van de overheid om rond te komen

Ook de overheid schiet je te hulp als je te weinig hebt om van rond te kunnen komen. Zo heb je bij lager inkomen vaak recht op huurtoeslag en zorgtoeslag. Dit hangt wel van een flink aantal voorwaarden af.

Voor respectievelijk huurtoeslag en zorgtoeslag kan je zelf simpel checken of je aan de voorwaarden voldoet. Kleine moeite, maar tegelijkertijd mogelijk een grote opbrengst want in totaal kan je dit ruim 5.000 euro per jaar opleveren. Even doen dus.

En als er uit komt dat je inderdaad recht hebt of één of zelfs beide toeslagen dan kan je dit meteen laten regelen om het te laten uitbetalen. In veel gevallen kan het bovendien ook nog voor het voorgaande jaar waarmee je misschien wel in één klap dubbele toeslag ontvangt.

Ook lokaal kan je de overheid om hulp vragen. Zo kan je bezwaar maken tegen gemeentelijke belastingen als je weinig verdient. Die kunnen dan worden kwijtgescholden. Kijk voor meer informatie op de site met uitleg van de Rijksoverheid.

Gerelateerde artikelen: