hoe goed geld verdienen zonder baas
Door | Geüpdatet 2 mrt. 2021

In de hedendaagse maatschappij werken we nagenoeg allemaal voor een baas.

Want dat is wat we allemaal doen: naar school, diploma halen en dan naar een baan zoeken.

En dan werken we tot ons pensioen door waarna we mogen genieten van de laatste jaren van ons leven.

Prima systeem, maar daar wordt je niet rijk van.

Juist zonder baas, dus als ondernemer, kan je veel beter verdienen.

En dat doe je tegenwoordig al heel eenvoudig via internet.

Wij geven je 6 manieren om betrouwbaar te verdienen, zonder al te veel risico of investering.

Desnoods kan je deze al opstarten naast je werk in loondienst. Merkt je chef / manager niks van.


1. Website of webshop opzetten

De meest tastbare manier van online ondernemen is wel het starten van een eigen website of webwinkel. Dat kan in veel verschillende vormen. Zo kan je een blog starten over een onderwerp dat jouw passie heeft, of een domein met allerlei interessante artikelen over iets waarvan je veel afweet.

Of je verkoopt er je eigen producten in een webwinkeltje. Die heb je binnen enkele minuten in elkaar gedraaid. En zelfs een vergelijkingssite waar je energieleveranciers vergelijkt, of autoverzekeringen, tv & internet abonnementen, het kan allemaal.

En het mooie is, je kan hier ook heel goed geld mee verdienen. Zo kun je voorbeelden misschien wel voor je halen van Coolbue, Drukwerkdeal en Marktplaats. Allemaal opgericht door individuele startende ondernemers. En inmiddels zijn ze dik, maar dan ook dik miljonair.

Een website maken kan jij ook, zonder technische kennis. Voor maar 1 euro heb je al een domein geregistreerd en je krijgt bij de hosting eigenlijk altijd wel gratis een simpel software pakket erbij waarin je uitstekende websites kan bouwen. Met een paar klikken.

Ja zelfs zo’n moderne vergelijkingssite. Je hoeft meer één keer een code te plakken op je website en automatisch worden de laatste prijzen en aanbiedingen ingeladen in jouw eigen vergelijker. En elke keer als iemand daar iets koopt krijg jij een mooi bedrag tot wel 70 euro.

Enthousiast? Ook eens proberen? Wij hebben er nog veel meer tips over geschreven in een uitgebreid artikel geld verdienen met een website.

2. Verdien aan producten van anderen

Zoals je al een beetje kon lezen hoef je op een website niet per se je eigen producten te verkopen. Maar je kan ook die van anderen verkopen, zoals die van energieleveranciers etc. op een vergelijkingssite. Zijn betalen jou dan een commissie voor elke sale die je weet te realiseren.

Producten van andere verkopen in ruil voor die commissie, dat noemen we affiliate marketing. Jij maakt reclame voor hun producten, zij betalen jou voor je succes. Dat is trouwens niet alleen bij een geslaagde verkoop, vaak krijg je ook al betaald voor een vrijblijvende offerteaanvraag of zelfs al per klik op jouw advertentie!

Je kan er dan ook zeer ruim mee verdienen, maar hebt tegelijkertijd niet de “last” van het moeten produceren en versturen van de producten, laat staat de klantenservice of retouren… en nog een voordeel, het maakt niet uit of je nu reclame maakt via een website, blog, social media of desnoods op een andere online manier.

Op onze pagina geld verdienen met affiliate marketing leggen we je er meer over uit en hoe je aan bedrijven kan komen voor wie je reclame mag maken. Ook dat is makkelijker dan je denkt, want je kan vandaag nog aan de slag voor 1600 Nederlandse bedrijven! Je hoeft alleen maar lid te worden van het beste affiliate netwerk. Meedoen is gratis en vrijblijvend.

3. Sociale media kunnen geld opleveren

Het voordeel van sociale netwerken is dat je hier gratis een account kan aanmaken. En dat je dan direct toegang hebt tot miljarden mensen over de hele wereld. Aan we je dus iets kan verkopen. Best wel bizar eigenlijk…

Het is dan ook niet gek dat heel veel mensen hier al mee verdienen. Waarom doe jij dat dan niet? Waarschijnlijk heb je toch al accounts op Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Snapchat, Youtube etcetera. Maar nu zit je daar alleen maar tijd op te verdoen en je vrienden te bespioneren.

In een uitgebreid artikel geld verdienen met social media leggen we je uit hoe je hiermee aan de slag kan, en linken we je weer door naar specifieke aanpakken per netwerk. Facebook bijvoorbeeld werkt weer heel anders dan Youtube.

geld verdienen als eigen baas

4. Marktonderzoek

Via internet wordt ook heel veel onderzoek uitgevoerd door marktonderzoekbureaus. Dit doen ze via consumenten panels waar ook jij je kan inschrijven. En omdat steeds meer bedrijven willen betalen voor dit soort surveys kan je er ook steeds beter mee verdienen. Geld verdienen met enquêtes dus.

Die bedrijven willen graag weten wat jij van hun product vindt zodat ze die kunnen verbeteren. Soms mag je zelfs al producten uitproberen voordat ze daadwerkelijk op de markt komen. Of je mag reclamespotjes bekijken en bepalen of ze wel of niet moeten worden uitgezonden. Vet toch? Veel meer dan alleen enquêtes invullen voor geld.

Het levert je geen compleet inkomen op, maar toch zomaar een paar honderd euro per maand als je een beetje geregeld meedoet. Schrijf je dan wel in bij de best betaalde enquête sites uiteraard, want die betalen beter, hebben meer enquêtes in aan mee te doen en zijn betrouwbaar.

5. Verdienen met super simpele opdrachtjes

Simpele opdrachtjes? Denk hierbij aan het klikken op banners of links, e-mails lezen, het geven van likes op sociale media, het spelen van spelletjes of het meedoen aan gratis acties zoals je inschrijven voor een nieuwsbrief.

Allemaal heel eenvoudige taken, die maar enkele seconden duren, en je toch geld kunnen opleveren. De beste spaarprogramma’s betalen je hier namelijk graag voor. Niet met euro’s per keer, maar omdat je heel veel van dit soort handelingen kan uitvoeren in korte tijd en er bovendien veel van dit soort spaarsites bestaan kan je er toch heel aardig mee verdienen. Wederom enkele honderden euro’s per maand.

6. Gratis geld binnenhalen

Ja je leest het goed, jij laat al jaren gratis geld liggen. Dom… Zonde… Waar we het over hebben? Wij hebben het over het fenomeen dat je hierna niet meer zal vergeten: cashback verdienen.

Er bestaan zogeheten cashback sites, die jou geld terug geven op bestellingen die je doet bij de webwinkels waarmee ze samenwerken. Gratis en voor niets. En dat zijn duizenden webshops waaronder alle grote namen zoals bol.com, zalando, bonprix, hema, aliexpress en nog veel meer. Waar je nu dus ook al dingen koopt, tegen een te hoge prijs dus.

De cashbackkorting kan oplopen tot 15% en geldt ook op producten die al zijn afgeprijsd of in de aanbieding zijn. Extra korting bovenop de acties van de shops zelf dus. Een gemiddeld gezin in Nederland bespaart hiermee, zonder eigenlijk iets te doen, direct al 1000 euro per jaar.

Aan de slag met geld verdienen zonder baas

Ok je hebt nu 6 goede opties gelezen van goed geld verdienen zonder baas, tijd om aan de slag te gaan. Probeer en combineer gerust meerdere manieren, dan zal je alleen maar mee binnenhalen en het zorgt ook meteen voor een prettige afwisseling.

Meer methodes ontdekken? We geven er in totaal zelfs 44 in ons artikel online geld verdienen via internet. Ook zonder dat je ergens naar je leidinggevende hoeft te luisteren dus.

Gerelateerde artikelen: