In deze HeyPiggy review beantwoorden we de vraag of dit survey panel betrouwbaar is en of je er een eerlijke verdienste aan over kan houden.

Toch wel de belangrijkste zaken om op te letten als je een partij gaat uitzoeken om mee te doen met enquêtes invullen voor geld.

En dus is eigenlijk de kortere vraag: moet je dan bij heypiggy.com zijn?

Het is een vrij nieuwe partij en momenteel schatten we ze nog niet in als een van de 10 best betaalde enquête sites. Bij die websites kun je jezelf (in Nederland of België) nu dus nog beter inschrijven wat ons betreft.

Wel zien we dat deze site echt probeert zich zich te onderscheiden in deze drukke markt dus we zijn vol vertrouwen dat ze snel een gooi doen naar een topnotering.

Waarom we dit denken zal je duidelijk worden als je de resultaten van onze test leest. Onze ervaringen, maar ook die van leden uit landen waar ze al langer actief zijn, komen voorbij en vormen een beoordeling op alle aspecten die van belang zijn.

Plus- en minpunten HeyPiggy review

+ Vrij hoge beloningen per gemaakte survey

+ Vrij snel mogelijk om een uitbetaling aan te vragen

+ Dit kan zowel via PayPal als via een groot aantal cadeaubonnen

+ Ze doen hun best om minder streng te zijn en zo minder snel (onterecht) beloningen terug te eisen of accounts te schorsen op basis van kwaliteit

+ Meedoen kan al vanaf 14 jaar in NL

Er zijn nog niet heel veel onderzoeken om te maken, als je het vergelijkt met andere panels

Je moet soms langer wachten op je verdiensten

Wat is HeyPiggy?

De website en het consumentenpanel zijn in eigendom van het Duitse bedrijf Make Opinion GmbH. Zij zijn al langere tijd actief in eigen land en zijn nu aan het uitbreiden naar meerdere landen. Je kan je er puur aanmelden om tegen vergoeding deel te namen aan online surveys.

hoe werkt heypiggy

Hoe werkt HeyPiggy?

Aanmelden bij dit platform is gratis, daar betaal je niks voor. Er zitten ook geen verplichtingen aan vast, want je hoeft niet aan alle of überhaupt aan enkele onderzoeken mee te doen en uitschrijven kan altijd per direct.

Na aanmelden kan je jouw profiel aanvullen met je gegevens zodat beter kan worden bepaald welke onderzoeken voor jou geschikt zijn, het is aan te raden deze stap niet over te slaan. Daarna kan je al aan de slag met verdienen.

Het gros van de onderzoeken betreft online surveys al zijn er ook wel eens ander soortige onderzoeken die worden uitgezet:

heypiggy website
de website heypiggy.com

HeyPiggy app

Ze hebben een eigen app die je kan downloaden via Google Play of de App Store voor zowel Android als iOS dus. Prima applicatie wat ons betreft als zijn de vragenlijsten op te telefoon niet altijd even handig en snel in te vullen. Maar dat ligt zeker niet aan het panel en is bij concurrenten evengoed een issue.

heypiggy app
De app van Heypiggy

HeyPiggy Uitbetaling

Al vanaf slechts 1 euro zijn er al opties om je verdiensten te laten uitbetalen. Vanaf 5 euro zijn eigenlijk alles mogelijkheden zelfs al beschikbaar. Dat is veel beter dan de meeste andere panels waar dat vanaf 10 euro pas begint.

Je kan voor het uitkeren van je saldo heel veel opties kiezen, namelijk meer dan honderd, maar in de basis komt het er op neer dat je kan kiezen voor geld in de vorm van tegoed op je PayPal of en groot scala aan bonnen variërend van Amazon.nl en Bol.com tot meerdere winkels als de Bijenkorf, Hema, Douglas en Karwei. Ook de veelgebruikte VVV-bon is een optie. Kortom je kan PayPal geld verdienen of alternatief de enquêtes invullen voor cadeaubonnen.

heypiggy uitbetalen

Hoeveel verdien je bij HeyPiggy?

De vergoedingen per enquête liggen vrij hoog dus dat is meteen een pluspunt. Omdat ze nieuw zijn in Nederland hebben ze echter nog niet heel veel werk te doen waardoor de uiteindelijke verdiensten nog niet zijn wat je bij concurrenten ziet. Dit is dan ook het belangrijkste punt om aan te werken voor HeyPiggy.

Toch is het altijd ons advies om bij meerdere panels van de top 10 best betaalde enquêtes lid te worden, want dan heb je sowieso meer werk en meer verdiensten. Dus heb je naast die tien nog tijd over, dan kan je dit panel zeker overwegen.

Is HeyPiggy betrouwbaar?

We kunnen stellen dan HeyPiggy betrouwbaar is. Dat vinden we omdat ze goed scoren op onderstaande 4 punten:

  1. Een terugkerend probleem bij veel panels is dat er erg streng wordt gelet op kwaliteit en of mensen wel eerlijk meedoen. Zo erg zelfs, dat middels AI en anti-fraude software soms te snel wordt overgegaan op terugroepen van beloningen of zelfs schorsen van accounts. Dat is nu net iets van HeyPiggy niet wil en dat is prettig voor de leden, die dus het vertrouwen krijgen.
  2. AVG en goed omgaan met de vele gegevens die je afstaat aan dit soort partijen is zeer belangrijk. Want naast je profiel, contact-, persoons- en betaalgegevens geef je ook heel veel informatie in de gemaakte onderzoeken over allerlei onderwerpen. Dit doen ze netjes volgens de wet.
  3. Meteen goed toekennen van je verdiensten. Al je verdiende geld wordt na een survey meteen bijgeschreven en hier zijn geen klachten over te vinden.
  4. Rap uitbetalen van je account saldo. Je wil natuurlijk niet lang wachten op je geld en gelukkig komt dat ook altijd snel en in goede orde aan.
heypiggy trustpilot reviews

HeyPiggy Trustpilot

HeyPiggy heeft een uitstekende score op Trustpilot. Ze hebben bovendien veel reviews wat dit ook betrouwbaar maakt om naar te kijken, want veel panels hebben vaak maar enkele ervaringen op dit platform. En die scores voor enquête panels komen eigenlijk nooit boven de 4 sterren uit dus een 4.6 is echt uitmuntend.

Conclusie HeyPiggy review

Het is op basis van ervaringen zeker geen slecht idee om je bij dit panel aan te melden. Ze zijn momenteel weliswaar nog niet een van de best betaalde enquête sites, maar proberen echt dingen anders en beter te doen en maken niet voor niks naam in deze competitieve markt. Uiteindelijk proberen ze het vooral voor hun leden zo goed mogelijk te doen en dat pleit voor ze. Dat is wel de belangrijkste conclusie uit deze HeyPiggy review, samen met het feit dat de site dus erg betrouwbaar is.