webshop runnen
Door | 19 jan. 2024

Een webshop runnen kan op een goedkope en eenvoudige manier. Allereerst kun je dit vanuit huis doen. Daarmee bespaar je al aanzienlijk op kosten die je anders kwijt zou zijn aan het huren van een geschikt pand. De software om een webshop te maken is zeer betaalbaar en in sommige gevallen zelfs gratis. Met deze software kun je onder andere de voorraad beheren, btw berekenen en producten toevoegen of verwijderen. Doordat alles stap voor stap wordt uitgelegd is het redelijk eenvoudig om dit zelf te doen zonder hulp in te schakelen van anderen. Ook dat scheelt je alweer in de kosten.


Maak gebruik van social media

Flyers laten drukken en adverteren in kranten kost geld. In de praktijk verdwijnen de flyers bij het oud papier en lang niet iedereen leest meer een krant. Al het nieuws is immers direct op internet te vinden. Maak daarom gebruik van verschillende social media kanalen. De flyer post je dan digitaal en zal veel vaker worden bekeken dan een papieren versie. Groot voordeel van social media is dat mensen elkaar kunnen taggen waardoor je bereik veel groter wordt. En wat ook een groot voordeel is; het aanmaken van een profiel op social media kanalen is gratis. Promotie voor je webwinkel én geld besparen, wat wil een mens nog meer?

Duurzaam hergebruiken

Bestellingen kun je versturen in gebruikte dozen. Er zijn vast wel bedrijven in jouw omgeving die dozen hebben staan die er nog netjes uitzien en waar ze van af willen. Ook kun je dozen gebruiken waarin een product retour is gestuurd of waarin je voorraad wordt aangeleverd. Vermeld in je webshop dat producten duurzaam worden verstuurd, in hergebruikt verpakkingsmateriaal. Klanten zullen beslist waarderen dat je duurzaam bezig bent. Bovendien scheelt het je heel veel in de aanschaf van verpakkingsmateriaal. Een extra verkooptip is om bij de producten te vermelden dat ze gratis worden verzonden. Dit is voor mensen heel vaak een reden om tot een aankoop over te gaan. De verzendkosten verwerk je daarbij in de prijs van een product. Nog iets waar mensen dol op zijn: cadeautjes! Stuur daarom bij een eerste bestelling die ze bij je plaatsen een leuk relatiegeschenk mee. Je kan bijvoorbeeld gegraveerde pennen bestellen of je laat jouw eigen logo bedrukken op notitieboekjes. Voeg er een persoonlijk kaartje aan toe waarbij je ze bedankt voor hun bestelling en ze zijn een volgend keer veel eerder geneigd om weer een aankoop te doen bij jouw webshop. Relatiegeschenken kosten weinig maar bezorgen je wel veel meer inkomsten. Tel uit je winst.

De voorraad

Wanneer je geen grote investering in je voorraad wilt doen of er de ruimte niet voor hebt kun je gebruik maken van dropshipping. Een geplaatste bestelling in je webshop geef je hierbij door aan een externe leverancier die het verder afhandelt. Eenvoudiger kan haast niet. Houd er echter wel rekening mee dat je bij dropshipping de verantwoordelijkheid hebt voor het product en de verkoop. Ga dus alleen in zee met leveranciers die je vertrouwt en gemaakte afspraken nakomt. Verwacht niet dat een webshop runnen je meteen slapend rijk maakt. Maar wanneer je er tijd en energie insteekt kun je er goed geld mee verdienen.