geld verdienen zonder risico
Door | Geüpdatet 9 feb. 2021

Geld verdienen zonder risico te lopen?

Bijvoorbeeld dat je er juist geld aan verliest?

Of online wordt opgelicht zonder dat iemand daarvoor verantwoordelijk kan worden gehouden?

Het gebeurt helaas vaker dan je denkt.

Daarom gaat het verder dan manieren van online geld verdienen op internet die betrouwbaar zijn,

maar tevens verder dan opties voor verdienen zonder investering / inleg.


Top 11 geld verdienen zonder risico

Deze methoden zijn zonder risico omdat je er geen geld aan kunt verliezen én omdat we je sites aanbevelen die we zelf hebben getest en zodoende weten dat het betrouwbare partijen zijn.

1. Cashback verdienen

We beginnen met cashback verdienen omdat we vinden dat iedereen moet weten hoe makkelijk dit concept eigenlijk is. Of het technisch gezien meer besparen is dan daadwerkelijk verdienen is minder belangrijk: het gaat je veel opleveren als je dit voor het eerst leest.

Cashback betekent geld terug krijgen op een aankoop. Heb je wellicht wel eens gehoord: je krijgt een paar tientjes terug als je een koelkast of printer koopt, of wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Dit is niet meteen een korting bij het afrekenen maar krijg je achteraf gestort.

Het gave is echter dat je tegenwoordig op feitelijk alles wat je koopt tot wel 15% terug kan krijgen, zelfs bovenop de al geldende acties en aanbiedingen bij meer dan 2000 belangrijke webwinkels waaronder ook o.a. Bol.com, MediaMarkt, AliExpress, OTTO, HEMA en nog veel meer.

Anders gezegd, webshops waar je nu al regelmatig koopt daar kan je gratis extra korting krijgen op alles. Het enige wat je hoeft te doen is lid worden bij een speciale cashback site waardoor je recht krijgt op die korting. Tip: schrijf je vooral is bij de beste cashback sites die er zijn. Die geven hogere korting en bij meer interessante webwinkels.

Meedoen kost niks en is vrijblijvend. Tegelijkertijd kan een gemiddeld gezin zomaar 1000 euro per jaar opleveren zonder dat je er echt iets voor hoeft te doen. En zeker nu we steeds meer online (kunnen) kopen loopt dit bedrag alleen maar op.

2. Vragenlijsten invullen

Dit is onze persoonlijke favoriet, gewoon omdat het zo leuk is en bovendien lekkere verdiensten op levert. Geld verdienen met enquêtes is iets wat veel mensen al doen, er zijn dan ook heel veel zogeheten enquêtepanels waar je om die reden lid kan worden.

Goed om te weten dat wij een lijst hebben opgesteld met de 10 best betaalde enquête sites, daar verdien je het meest van allemaal. Zeker ook als je onze tip volgt om je bij meerdere zo niet alle panels aan te melden dan kunnen de inkomsten oplopen naar zomaar 500 euro per maand. Daarom is enquêtes invullen voor geld ook zo populair.

3. Websites reviewen

Een van de soorten onderzoek die je ook wel een tegenkomt bij bovengenoemde enquête sites zijn reviews van websites. Niet dat deze elke week voorbijkomen, maar als ze er zijn kun je er wel een flinke beloning mee verdienen.

Het is dan ook een zeer specifiek soort onderzoek waarbij je echt vrij diepgaand een website of -shop moet doorgronden en testen. Je doet echt alsof je een betalende klant bent. Omdat dit vaak wat grotere en langer durende vragenlijsten zijn krijg je er ook veel hogere beloningen voor.

4. Producten testen

Ook dit gebeurt via de genoemde enquête panels. Een van de leukere soorten onderzoeken omdat je hier doorgaans een product mag testen nog voordat het daadwerkelijk op de markt komt. Zo hebben wij wel eens een nieuwe soort chips geproefd voor Lay’s en een nieuw soort scheerapparaat getest voor Philips. Beiden overigens via Panelwizard.

Gave is dat je producten eventueel nog kan laten aanpassen aan de hand van jouw feedback en dat je bovendien een van de allereersten bent die het heeft geprobeerd nog voordat het in de winkels komt te liggen. Lees meer in ons artikel geld verdienen met producten testen.

5. Reclames beoordelen

Hier geldt hetzelfde unicum als bij producten testen: je gaat reclame videos beoordelen nog lang voordat ze op televisie of online komen. Vaak zijn het zelfs nog maar ruwe concepten voordat ze de opnames gaan doen.

Zo bepaal jij de volgende keer hoe het reclameblok eruit ziet en verdien je geld met het kijken naar reclames in plaats van dat je jezelf eraan zit te ergeren. Lees meer over geld verdienen met reclames beoordelen.

6. Spaarprogramma’s

Spaarprogramma’s is de Nederlandse versie van Get-Paid-To sites zoals die ooit zijn ontstaan in de VS. De Nederlandse naam dekt niet helemaal de lading, want het komt er op neer dat je er geld gaat verdienen met allerlei kleine taakjes.

Denk aan mailtjes lezen, klikken op banners en geven van likes op Facebook. Maar ook spelletjes spelen bijvoorbeeld. Steeds voor redelijk minimale vergoedingen maar het voordeel is dat je er ook maar weinig tijd aan kwijt bent dus heel veel van dit soort opdrachten achter elkaar kan uitvoeren.

Wat daarbij helpt is dat er veel van dit soort sites zijn waardoor je ook veel euro’s bij elkaar kan klikken en liken. Natuurlijk kies je dan bij voorkeur voor de beste spaarprogramma’s want die betalen beter.

7. Verdienen aan je sociale media

Hoeveel sociale netwerken gebruik jij? Kost je genoeg tijd toch? Maar het is niet alleen leuk om erop te zitten en met je vrienden contact te hebben, je kan er ook gewoon geld mee verdienen.

Sociale media zijn immers een gratis platform via welke je zonder enige beperking miljoenen mensen over de hele wereld kan bereiken, miljarden misschien wel. Daar moet toch mee te verdienen zijn? Klopt, en welke manieren hiervoor werken lees je in ons artikel geld verdienen met social media.

8. Affiliate marketing zonder kosten

Affiliate marketing betekent dat je voor bedrijven aan de slag gaat om hun producten te promoten. Heb je succes dan krijg je daarvoor een commissie per verkoop of lead. Je hoeft dit echter niet te doen via een eigen website of door advertenties in te kopen. Zo kun je via sociale media zonder kosten een groot publiek bereiken zoals we al opperde, maar zijn er ook mogelijkheden om zonder kosten een site te starten.

Sterker nog: affiliate marketing is een manier waarmee je al veel sneller geld kan verdienen op bijvoorbeeld Youtube. De standaard manier om er geld te verdienen is met reclames voor en tijdens je video’s, maar dat kan je pas inschakelen vanaf 1000 volgers van je kanaal. Een affliate link onder je video plaatsen via welke je iets aanbeveelt / verkoopt kan al direct.

Lees verder hoe geld verdienen met affiliate marketing werkt en hoe jij er ook mee kan beginnen.

9. Schrijf een e-book of cursus.

Je hoeft niet per se producten van andere te verkopen, je kan ook je eigen producten aan de man proberen te brengen. Nu wil je niet het risico hebben dat je zaken moet gaan inkopen en producten want daar komt alsnog genoeg geld bij kijken, maar een digitaal product kan natuurlijk prima.

Zo kan je over een onderwerp waar je veel vanaf weet prima een e-book schrijven of een cursus organiseren. Er zijn genoeg mensen die hiervoor willen betalen als het maar een interessant onderwerp is en natuurlijk goede kwaliteit.

10. Verkoop je foto’s

Goede kwaliteit geldt ook voor het verkopen van je foto’s. Tegenwoordig heeft iedereen echter zo’n goede camera op z’n smartphone dat hier het probleem niet meer hoeft te zitten. En waarschijnlijk bulkt je telefoon en cloud nu al uit van eerder materiaal.

Er zijn speciale stockphoto sites waar jij dit kan uploaden voor de verkoop. Verder hoef je er niks aan te doen, die websites zorgen er wel voor dat ze kopers aantrekken en ze delen de opbrengst met jou.

11. Start je eigen blog

Een blog is een mooie manier om veel kennis te delen in combinatie met een persoonlijke mening. Juist dit persoonlijke maakt het anders dan een “normale” website, omdat je eigenlijk zelf een merk wordt waarbij je ook veel volgers kan trekken.

In die blog kan je ook commercieel zijn door affiliate marketing toe te passen, je e-book of cursus aan de man te brengen of zelfs mensen te laten betalen voor een lidmaatschap om je artikelen te kunnen lezen.

Hoe voorkom je risico?

In principe zijn er online hoofdzakelijk 2 risico’s als je op zoek gaat naar manieren om geld te verdienen. De grootste is helaas oplichting. Er zijn gewoon veel malafide websites en praktijken die je vooral geld afhandig willen maken met de meest grote beloftes die ze nooit nakomen.

Doe daarom je onderzoek voordat je ergens voor betaalt of je (creditcard-)gegevens invult. Zo hebben wij heel veel websites en verdienprogramma’s gereviewd juist om die reden. Zie onze overzichtspagina met alle reviews per categorie.

De tweede soort risico is verliezen van inleg. Zodra je namelijk gaat beleggen of investeren moet je daar eerst eigen kapitaal in storten. Dat hoeft niet erg te zijn, maar de kans is altijd aanwezig dat je het verliest. Wil je helemaal geen risico blijf er dan van weg.

Meer risico betekent meer mogelijke winst

Maar bedenk wel dat je door meer risico te namen ook je mogelijke winst enorm kan vergroten. Nu bedoelen we niet direct dat je in de enorm risicovolle zaken moet stappen zoals CFD Handel, of investeren in cryptomunten, want daarin is ook een grote kans dat het misgaat, maar in de regel zijn de rendementen wel hoger bij instrumenten die meer risico kennen.

Je kan het ook een berekend risico noemen door onder andere alleen geld te gebruiken waarvan het niet erg is als je het dan toch verliest. Daarnaast is het belangrijk om nooit op één paard te wedden maar altijd je portfolio goed te spreiden (diversifiëren).

Mocht je ervoor openstaan lees dan ons artikel de 5 beste manieren van geld beleggen & investeren. Dan kan je zelf bepalen of er een manier is die jou kan bekoren of dat je het bij bovenstaande 11 manieren houdt van geld verdienen verdienen zonder risico.

Gerelateerde artikelen: