geld verdienen met tumblr.
Door | Geüpdatet 16 feb. 2021

Tumblr is eigenlijk geen social media, hoewel veel mensen dat wel denken…

Althans, niet zoals ze denken te weten.

Het is namelijk niet hetzelfde als Twitter, Instagram of Facebook.

Het is namelijk puur een blog platform.

#dus?

Maar dat maakt niet uit inderdaad, je kan er juist wel heel goed geld verdienen.

Vooral met de 2e optie die we geven…


1. Eigen product verkopen

Oké, Tumblr is dus een website waarop je kan bloggen en foto’s bewegende beelden en geluidsfragmenten kan plaatsen. Dit betekent dat je, met een gratis account, heel veel mensen kan bereiken over de hele wereld. In Nederland alleen al 500.000 gebruikers + heel veel bezoekers elke dag.

Kan je dus mooi reclame maken voor jouw eigen producten of diensten. En vooral ook omdat je in een blog ook mooi de diepte in kan gaan en veel informatie kan geven. Bovendien is aanmelden kosteloos en dus een mooi alternatief voor een website. Om die te maken heb je namelijk aardig wat geld en tijd nodig als (startende) ondernemer.

2. Affiliate Marketing

Heb je geen eigen product om te verkopen? Geen probleem. Je kan namelijk ook reclame maken voor de producten en diensten van anderen. Vanzelfsprekend krijg je daar dan voor betaald. Dit noemen we affiliate marketing, oftewel promotie maken in samenwerking met anderen.

De vergoedingen zijn er in verschillende vormen en de beloningen variëren ook in hoogte, dat leggen we je uit op onze pagina over geld verdienen met affiliate marketing. Wat we je wel vast willen vertellen is hoe je in contact komt met bedrijven waarvoor je reclame mag maken.

Dat lijkt een hele opgave maar is het niet. Daar zijn namelijk speciale netwerken voor. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het beste affiliate netwerk van Nederland dat hier helemaal op gericht is. Jij kan je gratis inschrijven en daarna vrijblijvend campagnes promoten van ruim 1600 bedrijven en organisaties. Grote en bekende namen zitten daarbij zoals aanbieders van energie, tv en internet, webwinkels en ga zo maar door.

3. Advertenties verkopen

Tumblr biedt de mogelijkheid dat leden elkaar volgen. Als jij een populair account weet te bouwen waarbij veel mensen jouw blogs lezen kan je al op voorhand geld vragen om een advertentie of reclameboodschap te plaatsen in of bij jouw artikel.

Het mooie is dat je met deze methode altijd zeker bent van je inkomsten, want je krijgt je geld al vooraf. Het nadeel is wel dat je dit soort aanbiedingen echt niet zomaar krijgt, dus je moet eerst flink aan de bak om zoveel mogelijk achterban te krijgen. Hieronder geven we je daar tips voor.

4. Verkeer naar je website of webshop genereren

Tumblr kan je ook heel goed gebruiken in samenhang met een website of webshop. Je kan namelijk via social media meer mensen bereiken en zo naar je website doorsluizen. Dus als je al een website hebt raden we je zeker aan om dit toe te passen, want hoe meer bezoekers, des te meer je kan verdienen.

Heb je nog geen website of webshop en denk je er over na om die te starten? Of verdien je nog geen geld met je website? Kijk dan op onze pagina over geld verdienen met een eigen website om dit snel te doen, want je laat een kans op gratis verdiensten liggen!

Een website of webwinkel maken kan iedereen tegenwoordig zonder enige technische kennis! En een website kost je maar 1 euro om een .nl domein voor aan te vragen.

Tips om veel volgers te krijgen

– Blog regelmatig. Dit zorgt ervoor dat je volgers actief blijven;

– Bloggen is bedoeld om te informeren maar ook om een mening te geven en om boeien, vermaken. Dit is het verschil tussen een blog en een normaal stuk informatie. Als je mensen aan je weet te binden heb je meer succes. Daarbij mag je best de grenzen opzoeken.

– Focus je bij voorkeur op een bepaald thema of onderwerp. Anders raken je lezers in de war. Bij consistentie blijven ze je eerder volgen.

– Focus je op een niche, waar dus niet al teveel blogs over zijn. Dan spreek je niet alleen een hele specifieke doelgroep aan, maar heb je ook minder concurrentie.

– Zorg er wel voor dat je schrijft over een onderwerp waar je interesse in hebt. Mensen merken dat snel genoeg. Als je echt bevlogen artikelen schrijft met goede inhoud heb je een kans op succes. Probeer je maar wat raak te lullen, dan gaat het niet werken.

– Maak gebruik van andere social media om je Tumblr blog (Tumblrlog) extra onder de aandacht te brengen bij mensen.

– Volg ook andere bloggers en noem ze eens in jouw artikel als dat logisch is. Waarschijnlijk doen ze dan hetzelfde voor jou!

– Gebruik Hastags, daarmee kan je aangeven dat je blog over een bepaald onderwerp gaat of in een bepaalde categorie hoort. Daarop kan je ook gevonden worden via zoekopdrachten binnen de site.

tumblr logo

Achtergrondinformatie over Tumblr

Opgericht in 2006 door David Karp en Marco Arment is het origineel een microblogging website. Sinds 2007 werd het een officieel bedrijf en sinds 2013 is het overgekocht door Yahoo!

Het systeem stel je in staat om teksten, links, afbeeldingen, geluidsfragmenten en videos te delen. Het voordeel is wel dat er in tegenstelling tot bijvoorbeeld Twitter geen limiet is aan het aantal tekens dat je mag gebruiken, waardoor je langere artikelen kan schrijven. Ook kan je HTML code toepassen om je blogpagina’s te personaliseren.

Een ander voordeel is de Queue, ofwel een wachtrij. Daarmee kan je een timer gebruiken om te bepalen wanneer artikelen worden geplaatst.

Via je dashboard blijf je op de hoogte van ontwikkelingen. Daar kan je ook blogs van andere reposten en liken. Je kan ook met 1 knop je posts delen naar andere sociale media. Dat maak het geld verdienen met Tumblr. ook extra interessant.

Gerelateerde artikelen: