geld verdienen met reviews schrijven
Door | Geüpdatet 26 apr. 2021

Geld verdienen met reviews schrijven, dat is vaak niet de reden dat je een beoordeling achterlaat over een bedrijf of product.

Een review schrijven, dat doe je als je een heel goede of juist heel slechte ervaring hebt gehad met een aankoop.

En zelf bekijk je vaak eerst de reviews van andere mensen voordat je iets koop bij een webshop die je nog niet kende, toch?

Ze zijn dus best belangrijk voor consumenten en daarmee ook voor bedrijven. Die kunnen hun business maken of breken.

Plus dat de feedback op zichzelf kan helpen om bijvoorbeeld producten of processen te verbeteren.

Ze willen je dus best betalen om er een te schrijven.

Hoe jij hier ook aan mee kunt doen? Dat gaan we je uitleggen.


1. Geld verdienen met het schrijven van reviews

De meest voor de hand liggende manier is dat je wordt betaald voor het schrijven van een review. Dat kan zijn over iets dat je hebt gekocht, maar ook over de webwinkel waar je dat hebt gedaan in algemene zin. Soms mag dat een heel korte review zijn en is de vergoeding ook niet gek veel, soms vragen ze wel voor een meer uitgebreide testimonial.

Het voordeel is dat het eigenlijk helemaal niet zoveel werk is omdat je in feite je ervaring gewoon opschrijft, meer niet. En het is niet eens een eis dat je review ook daadwerkelijk heel positief is. Je mag gewoon eerlijk zijn. Maar via welke sites kan je dit dan doen? Dat zijn er in feite 2 soorten

Cashback sites betalen je om reviews te schrijven over de webwinkels waar ze partnerships mee hebben. Extra voordeel is dat door lid te worden je ook met extra korting kan shoppen bij diezelfde shops. En dat zijn er duizenden, inclusief alle grote namen zoals Bol.com, AliExpress, Thuisbezorgd, Media Markt, Greetz, HEMA en ga zo maar door. Zelfs korting bovenop dingen die al in de aanbieding zijn!

De best betaalde enquête sites doen dit ook maar dan meer vanuit een onderzoeksperspectief. Ze kijken namelijk ook naar wat je dan precies schrijft zodat ze hun klanten kunnen laten weten waar zij nog dingen kunnen verbeteren in hun proces.

2. Geld verdienen met het testen / reviewen

Een beloning krijgen voor de review die je geschreven hebt is leuk, maar levert in praktijk wel het minste geld op. Je kunt ook betaald krijgen voor het testen zelf. Dit noemen we geld verdienen met producten testen. Hier moet je wel meer voor doen en het neemt dus ook meer tijd in beslag, maar dat heeft ook meteen als gevolg dat de vergoedingen veel hoger zijn.

Denk aan het testen van nieuwe productconcepten die nog niet op de markt zijn gekomen. Zels hebben we wel eens een scheerapparaat van Philips mogen testen en een nieuw smaak chips van Lays bijvoorbeeld, en ook cosmetica en verzorgingsproducten komen vaak voor.

Vaak moet je dit dan een vaste periode gebruiken en er feedback over geven middels een vragenlijst. Daarom lopen dit soort onderzoeken ook altijd via de eerder genoemde best betaalde enquête sites.

Maar het blijft niet bij producten, je kan via diezelfde sites ook websites testen voor geld en geld verdienen met reclames beoordelen. De bedrijven kunnen immers meer verdienen door hun producten en diensten te verbeteren, maar als ze hun marketing of website beter kunnen maken natuurlijk ook.

Let wel, dit soort onderzoeken komen natuurlijk niet elke dag voor, maar je kan in de tussentijd altijd meedoen de andere soorten surveys en enquêtes invullen voor geld. Schrijf je vooral in bij alle 10 de beste enquête sites die we noemen, dan ontvang je meer uitnodigingen om mee te doen aan onderzoek en kan je dus meer geld verdienen met enquêtes.

3. Verkoop hetgeen waarover je een review schrijft

Optie 1 hierboven levert je enkele euro’s op, optie 2 wellicht enkele tientjes per maand. Maar deze laatste optie veel meer dan dat! Sterker nog: met deze manier is er eigenlijk geen bovengrens en als je er heel erg goed in wordt dan kan je hier je fulltime baan van maken.

We doelen op geld verdienen met affiliate marketing. Dit betekent dat je producten van andere bedrijven verkoopt. En elke keer als je dat lukt krijg je een flinke commissie. En wat is nu de beste plek om dit te doen? Precies, in een review!

Het werkt simpel: jij schrijft een positieve review over een product. Je zet daarbij een linkje naar een webshop waar mensen die jouw review lezen dit kunnen kopen. En zoals we in de inleiding al vertelden: heel veel mensen gaan eerst op zoek naar reviews voordat ze iets kopen.

Je moet er alleen voor zorgen dat A) mensen jouw review lezen, en B) dat jij een affiliate link hebt waarmee je ook daadwerkelijk geld verdient als mensen via die link iets kopen. En beide kan je makkelijk voor elkaar krijgen.

Want je kan bijvoorbeeld je eigen website of blog starten met reviews, een heel goede manier van geld verdienen met een website, maar dat is best veel werk. Je kan de reviews echter ook heel goed gebruiken om geld te verdienen via social media. Daar heb je toch al genoeg profielen op en het is nog gratis ook. Wat ook heel goed werkt is Youtube. Reviews zijn een van de meest populaire manieren om geld te verdienen via Youtube.

Wat kan je dan verkopen?

Maar hoe zorg je er dan voor dat je bedrijven vindt waarvoor je dit tegen betaling mag doen? Daar zijn speciale affiliate netwerken voor. Het beste affiliate netwerk in Nederland, daar kan je natuurlijk het beste beginnen. Je kan je hier meteen gratis en vrijblijvend aanmelden en voor ruim 1600 bedrijven en campagnes aan de slag.

Denk aan grote webwinkels, providers van mobiele telefonie en allerlei grote bekende merken. Je ontvangt meestal een vergoeding per verkoop of een percentage. Maar soms krijg je al geld als mensen alleen als klikken op jouw link of een aanvraag doen voor een offerte of gids zonder iets te kopen.

Het netwerk regelt verder alles voor je, zoals het registreren van je verkopen, verdiensten, uitbetalen hiervan etc. En ze hebben ook allerlei gratis promotiemateriaal voor je zoals banners en goede teksten om je te helpen zoveel mogelijk te verkopen.

Deze methode heeft 2 grote voordelen. Ten eerste ben je helemaal vrij om te schrijven en verkopen wat je zelf wilt, je wordt namelijk betaald per sale, lead of klik maar bent daarbuiten aan weinig regels gebonden. Ten tweede is het schaalbaar, je kan zoveel reviews schrijven als je zelf wilt en dat betekent dat je er dus ook heel veel mee kunt verdienen als je er goed in wordt.

Het helpt om artikelen te reviewen waar je zelfs iets mee hebt. Dan schrijf je namelijk betere reviews en zullen mensen eerder aannemen dat je weet waarover je praat. Houdt je bijvoorbeeld van gamen? Schrijf dan reviews over je muis, toetsenbord, stoel, scherm, de games zelf etc. Ben je meer van make up? Dan schrijf je hierover en probeer je de nieuwste mascara, concealer, oogpotloden, lippenstift etc uit. Zo maak je geld verdienen met reviews schrijven leuker en makkelijker.

Gerelateerde artikelen: