Geld Verdienen met Enquêtes Invullen is Betrouwbaar!

Auteur: |
enquête invullen

De beste enquête sites

Voordat je verder leest…

(hoe leuk geld verdienen met enquêtes niet is en hoeveel je ermee kan verdienen)

willen we dat je 1 ding onthoud...

Er zijn een heleboel websites waar je geld kan verdienen met betaalde enquêtes invullen.

Er zijn echter maar een paar die de moeite waard zijn.

Welke? Klik op de button hieronder en je krijgt het antwoord :-)Deze top 10 (Nederland / België) is betrouwbaar, veilig en betaalt het beste. De andere sites moet je jouw tijd niet aan willen verdoen. De lijst hebben we samengesteld op basis van eigen ervaringen, maar ook aan de hand van reviews van anderen, bestaande online recensies en klachten / opmerkingen die wij binnen hebben gekregen.

Staat een site er niet tussen dan is dat een veeg teken. Kijk dan over op onze reviews pagina waar je een uitgebreide recensie kan vinden over elke over elke enquête site, of andersoortige site om online geld te verdienen.

Wat verdien je met enquêtes invullen?

Oké, eerlijk is eerlijk. Met surveys en vragenlijsten invullen ga je niet rijk worden. Je wordt betaald om aan onderzoeken mee te doen maar verwacht niet dat de vergoeding mega is. Zie het als een goede manieren van bijverdienen.

De beloning per enquête is namelijk meestal enkele euro’s en die duren dan 10 – 20 minuten. Nee niet slecht inderdaad, maar meer dan een inkomen van € 500,- per maand ga je er niet meer genereren.

Het blijft daarmee natuurlijk een leuke en makkelijke manier van online geld verdienen. Als student, scholier, of als thuiswerk dat je eenvoudig kan combineren met een gezin of huishouden.

Hoe werkt enquêtes invullen tegen betaling?

Jouw mening is geld waard, maar waarom? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: de onderzoeken waaraan je kan meedoen worden gebruikt door bedrijven en overheden om hun producten, diensten of marketing mee te verbeteren.

Diezelfde instellingen worden er dus financieel beter van. Daarom zijn ze maar wat bereid om jou te betalen voor je medewerking. De informatie die jij ze geeft helpt hen om meer te verdienen, maar alleen als dat goede informatie is.

Nu zijn er onderzoeksbureaus die weinig tot niks betalen voor jouw hulp, maar dan zie je vaak dat die informatie minder waardevol is. de leden zin dan namelijk minder gemotiveerd en geven minder serieuze antwoorden. Natuurlijk wil jij er ook graag iets aan over houden!

Er zijn gelukkig genoeg goede enquête sites (ook wel panels genaamd), zie de Top 10 beste enquête sites. Hier kan jij je gratis aanmelden, zonder verplichting.

Gratis, dus het kost je niks. Bij sommige panels krijg je zelfs al een bonus bij het inschrijven! Vrijblijvend omdat er geen verplichting aan vast zit. Je mag zelf weten aan welke onderzoeken je meedoet of niet.

De enige voorwaarde om mee te doen is dat je in Nederland woont (of België bij de Belgische sites) en een rekeningnummer in datzelfde land hebt. Bij een aantal sites kan je meedoen vanaf 16 jaar, bij de rest vanaf 18 jaar oud.

Zodra je bent ingeschreven is het wijs om eerst zoveel mogelijk je profielkenmerken / gegevens in te vullen. Op basis hiervan kan de site namelijk bepalen welke onderzoeken voor jou wel of niet bedoeld zijn.

Vul je deze gegevens niet in de kan het zijn dat je per ongeluk een survey krijgt die niet voor jou bedoeld is. De onderzoeken worden vaak namelijk bewust bij een bepaalde doelgroep uitgezet waaronder men onderzoek wil doen. Bijvoorbeeld alleen vrouwen voor een tampon onderzoek, of juist mannen voor scheermesjes (om een paar voorbeelden te noemen).

Krijg je inderdaad een enquête die niet voor jou bedoeld is, dan begin je er wellicht enthousiast aan maar wordt je na enkele vragen er alsnog uitgehaald. Zonde van je tijd en moeite. Dus nogmaals, vul de profielkenmerken in!

Als je helemaal ben ingeschreven ontvang je vanzelf uitnodigingen per e-mail of app, afhankelijk van de site. Alleen bij Panelclix NL / Panelclix BE dan weer wel de beste enquête site die er is, moet je echt zelf inloggen om te kijken of je een onderzoek kan maken. Zij zijn dan ook zo groot dat onderzoeken vaak al vol zitten, dus je moet er op tijd bij zijn, vandaar dat ze deze manier aanhouden.

Voordat je begint met een enquête zie je altijd een indicatie hoe lang het gaat duren om in te vullen en hoe hoog de vergoeding is. En nogmaals: je kan dus elke keer zelf bepalen of de beloning het waard is, want meedoen is nooit verplicht.

Vaak zijn het online onderzoeken waar je een vragenlijst moet invullen. Dit kan in principe op elk device met internet / wifi, dus een smarthpone, tablet, laptop of PC / desktop computer.

Ook kan het zijn dat je reclames beoordeeld door filmpjes te kijken of dat je websites mag testen. Ook kan het gebeuren dat je thuis een product mag testen of wordt uitgenodigd voor een telefonisch onderzoek of een online discussie forum.

Direct na het afronden van de vragenlijst / survey ontvang je jouw beloning op het saldo van je account. De verdiensten spaar je op tot een minimaal bedrag dat je vervolgens kan laten uitbetalen. Vaak is van vanaf € 10,-

Dat kan zijn in geld of in de vorm van cadeaus of bonnen. Ook kan je soms de keuze maken om jouw saldo te schenken aan een goed doel. In de eerder benoemde Top 10 best betaalde enquêtes kan je precies per site zien welke manier van uitbetalen zij aanhouden.

Enquêtes invullen voor Geld

Een groot deel van de enquêtepanels betaald uit in geld. Daar zijn grofweg twee manieren voor:

1) direct naar je bankrekening, of

2) uitbetalen via PayPal.

Het maakt in feite maakt het niet uit, want vanaf PayPal staat het ook binnen 2 werkdagen op je bankrekening en dat is helemaal gratis. Het voordeel van geld is dat je het overal aan uit kan geven. Je kan er dus ook je huur mee betalen bijvoorbeeld, of het op je spaarrekening zetten.

Enquêtes invullen voor Waardebonnen

(Of cadeaubonnen/kadobonnen, het is maar hoe je het wil noemen.)

Er zijn best wat panels die ervoor kiezen om de leden te betalen in bonnen. Vaak zijn dat bonnen voor bijvoorbeeld Bol.com of VVV-bonnen. Bijna net zo goed als geld natuurlijk, want je kan daarmee bijna alles wel kopen. Bekijk de panels die uitbetalen in waardebonnen voor de ingevulde enquêtes.

Veelgestelde vragen / FAQ

Moet ik eerlijk antwoord geven?

Ja dat moet. Anders is het onderzoek niets waard. Als het panel erachterkomt dat je valsspeelt dan kan je account worden geblokkeerd. Bovendien zitten er vaak al controlevragen in de vragenlijst waardoor men er heel snel achterkomt!

Is meedoen gratis?

Jazeker, aanmelden is bij alle panels gratis en bij Panelclix krijg je zelfs direct een startbonus! Er zijn daarna ook geen verplichtingen, meedoen is vrijblijvend.

Is alles online?

De meeste onderzoeken worden online gedaan. Soms mag je echter thuis een product testen of krijg je een vragenlijst per telefoon of post. Daarvoor wordt wel altijd eerst jouw toestemming gervaagd!

Hoe word je betaald?

Dit kan verschillen per enquête site, maar vaak in geld naar je bankrekening of Paypal, of in cadeaubonnen.

Moet je belasting betalen?

Ja in principe wel, het is namelijk gewoon inkomen. Lees meer in het artikel enquêtes invullen en belastingen, hoe zit dat?

Hoe oud moet je zijn?

Dit verschilt per panel, maar vaak moet je toch wel 16 jaar oud zijn. Bij sommige kan je ook al vanaf 12 jaar meedoen!

Hoeveel enquêtes moet ik invullen?

Zoveel als je zelf wilt. Het is compleet vrijblijvend, maar je verdient wel meer als je vaker meedoet! Dee meeste bureaus sturen je gemiddeld 3 onderzoeken toe per week.

Hoeveel tijd kost het?

Een vragenlijst kan soms slechts 3 minuten duren, maar soms wel 45 minuten! Dit kan je vooraf wel inschatten aan de hand van de beloning, maar bijna alle enquêtepanels geven dit ook op voorhand aan.