geld verdienen met Bitcoin
Door | Geüpdatet 8 jan. 2021

Geld verdienen met Bitcoin is allang geen hype meer.

Deze digitale munt is inmiddels zelfs niet meer weg te denken en zal alleen maar belangrijker worden naarmate de financiële wereld steeds digitaler wordt.

Iedereen kent wel de verhalen van mensen die er rijk mee zijn geworden.

Kan jij er dan ook nog geld mee verdienen?

Jazeker, en wij gaan je vertellen op welke manieren dat kan, want er zijn meerdere opties.

Je bent nog lang niet te laat.


1. Geld verdienen met Bitcoin kopen en verkopen

De klassieke manier om geld te verdienen met Bitcoins is om ze te kopen en later tegen een (veel) hogere prijs weer van de hand te doen. Zo gaat bijvoorbeeld het legendarische verhaal toen Bitcoin nog net bestond dat iemand ooit 20 van deze munten gebruikte om een pizza af te rekenen. Dure grap, want tegen de huidige koers is dat een pizza geweest van 1 miljoen dollar!Als deze methode jouw keuze is raden we je aan dit te doen via Litebit. Een Nederlandse broker waar je crypto kan kopen en gratis opslaan in een online wallet. Wat ons betreft de beste crypto broker in Nederland.

De prijs van deze munt is bizar gestegen en zal dat ook nog blijven doen verwachten veel experts en analisten van vooraanstaande beleggingsbanken. De reden hiervoor zit in het technische ontwerp van de munt zelf.

Er zullen namelijk maar maximaal 21 miljoen Bitcoins zijn. Sinds de oprichting van de munt in 2009 door een anonieme software developer die de munt bedacht en de code ervoor schreef komen er munten vrij, deze kun je vinden met een proces dat mining heet. Daarover later meer.

Het tempo waarmee nieuwe coins konden worden gevonden neemt echter af, op precies te zijn halveert dit ongeveer elke 4 jaar met de zogenaamde ‘Halving’. Momenteel zijn er al bijna 19 miljoen ontdekt, waardoor er nog maar 2 miljoen bij zullen komen.

Dit alles zorgt voor een enorme schaarste. Er zijn namelijk steeds meer mensen en bedrijven die de munt willen kopen. De prijs groeit daarom exponentieel. De voorspellingen voor de toekomst liggen uiteen van 300.000 tot meer dan 1 miljoen dollar al in 2025 en nu in 2021 verwacht men ook al 75.000 tot 288.000 dollar.

Let wel dat dit geen garanties zijn, maar in het verleden is wel gebleken dat de voorspellingen elke keer uitkwamen. Hadden we maar eerder geweten van het bestaan van deze munt!

Litebit banner Bitcoin kopen verkopen

2. Handelen / daytrading

Een ander kenmerk van Bitcoin maar eigenlijk wel alle cryptovaluta, is dat de koersen heel grillig zijn. Waar aandelen met enkele procenten bewegen kan een Bitcoin in enkele weken 100% omhoog schieten en evengoed weer 60% omlaag.

Daar moet je als investeerder wel tegen kunnen. Zeker als je ze wil vasthouden voor de lange termijn zoals de vorige optie. Je kan echter ook proberen gebruik te maken van de koersschommelingen en daar winst op boeken.

Dat is echt handelen, day trading zelfs. Dit is echter veel moeilijker en vereist naast veel technische beleggingskennis ook heel veel geluk. Want je neem wel het nodige risico met je geld. En bedenk ook dat elke transactie geld kost.Daarom kan je bij deze methode het beste gebruik maken van de goedkoopste crypto broker voor Bitcoin, en dat is Bitvavo. Dit is niet degene die we aanbevelen voor beginnende crypto beleggers, maar evengoed een goede betrouwbare Nederlandse broker & exchange.

Bitvavo banner

3. Geld Verdienen met Bitcoin staking

Via Bitvavo kan je een deel van de cryptomunten die je er kunt kopen ook staken. Waaronder Bitcoin. Dit bekent technisch gezien dat je jouw munten meer laat werken in de blockchain om transacties te valideren, maar dat betekent plat gezegd gewoon dat je er rente op krijgt.

Dat is bij Bitcoin niet bijster veel, namelijk 1,22% (toch nog steeds meer dan je spaarrekening), maar op andere munten kan je tot meer dan 10% krijgen! Dat is best lekker passief geld verdienen.

Lees hierover meer in ons artikel crypto staking, want er zitten wel wat haken en ogen aan en ook wat risico’s waar je wel van op de hoogte moet zijn.

Bitcoin staking via Bitvavo

Staking opbrengsten bij Bitvavo op o.a. Bitcoin

4. CFH handel

Voor de hiervoor genoemde drie methodes moet je daadwerkelijk Bitcoin hebben om aan de slag te kunnen. Voor sommigen is dit echter misschien net een stap te ver of lastig. Hoe dan ook, met CFD Handel hoeft dat niet.

Bij deze manier van beleggen kan je namelijk op koersen inzetten zonder de onderliggende waarde te bezitten. Je kan dus CFD’s verhandelen op Bitcoin maar ook op andere instrumenten zoals indices, olie, goud, wisselkoersen en ga maar door.

En dat is niet het enige unieke aan deze manier van beleggen. Je kan namelijk ook nog eens gebruik maken van een hefboomeffect. Dit betekent dat je met een inzet van bijvoorbeeld 100 euro de winst kan maken alsof je 3000 euro had ingezet!

Dat je veel sneller en meer winst kan maken betekent wel dat je evengoed harder verlies kan lijden. Dat moet je niet vergeten. Wel kan je deze manier van beleggen eerst gratis oefenen met een account dat nepgeld gebruikt voordat je daadwerkelijk je eigen spaargeld erin moet gooien.

5. Geld verdienen met Bitcoin mining

We hadden het eerder al even over mining. Dat je munten kan ontdekken wanneer die nieuw worden uitgegeven. Dat heet minen naar het ouderwetse graven naar goud en edelmetalen in een fysieke mijn.

Bitcoins zijn echter digitaal en om deze te delven moet je moeilijke wiskundige puzzels oplossen. En denk nu niet: “yes – ik ben goed in rebussen.” want zo zit het niet, je heb echt supercomputers nodig om dit te kunnen doen.

In de begindagen kon dit nog wel op een heel goede PC of laptop vanuit huis maar momenteel hebben grote bedrijven hele fabrieken hiervoor ingericht woestijnen om dit te doen. Tot de nok toe gevuld met de nieuwste computers en op het dak zonnepanelen. Het kost namelijk ook enorm veel energie.

Dit is dus zeker geen optie meer voor een doorsnee particulier of consument, helaas. Dan kan je jezelf beter richten op de eerste vier manieren.

Mining versus Staking

Oke we gaan ook dit proberen makkelijk uit te leggen: waar sommige coins hun blockchain laten werken door staking, is het originele concept van Bitcoin juist mining. Dit werkt met PoW (Proof-of-Work) in plaats van PoS (Proof of Stake). Iets veiliger, maar veel moeilijker. En het kost veel meer energie.

PoS is eigenlijk ook een verbetering van PoW om dit energieprobleem op te lossen. Je moet het namelijk zo zien: er zijn bedrijven die hele energiecentrales bouwen of zonne energie velden in woestijnen aanleggen om genoeg elektriciteit op te wekken om naar Bitcoins te kunnen minen.

De beloning is dat je nieuwe munten krijgt die je weer kunt verkopen. Maar zoals je wel snapt is dit technisch erg moeilijk, is er een hele grote investering nodig om ook maar te kunnen beginnen en is de kans dat je tussen de gevestigde partijen kan komen heel klein. Dit is dan ook de minst toegankelijke manier van geld verdienen met Bitcoin.