geld verdienen met advertenties klikken
Door | Geüpdatet 4 mrt. 2021

Geld verdienen met advertenties klikken of lezen klinkt bijna als een paradox.

Want wordt jij ook zo gek van al die advertenties tegenwoordig?

En probeer je die ook zo snel mogelijk weg te klikken?

Omdat ze alleen maar proberen jou iets aan te smeren?

Een gemiddeld mens ziet wel 10.000 keer per dag een advertentie voorbij komen blijkt uit onderzoek…

Zoveel dat onze hersenen ze gaan blokkeren terwijl we ze eigenlijk wel waarnemen.

Maar soms zijn ze ook leuk, want je kan geld verdienen door erop te klikken, ze te lezen of zelfs te beoordelen.

Hoe? Dat gaan we je uitleggen.

Er zijn zelfs verschillende manieren waarop dit kan.


1. Betaalde mails met advertenties lezen

Eén van de meest irritante vormen van adverteren is wellicht wel die via e-mail. Al die spam die je tegenwoordig in je inbox terugvindt is echt niet normaal meer. Het lijkt wel alsof iedereen je e-mailadres heeft. En dan bedoelen we nog niet eens die rare phishing mails of vreemde reclame voor medicijnen en drugs.

Maar je kan geld verdienen door deze mails te lezen / klikken. In dit artikel lees je er meer over, maar in het kort: online spaarprogramma’s sturen jou gerichte reclame mails met daarin de laatste aanbiedingen en acties van hun partners. Per e-mail die je ontvangt krijg je een vergoeding, meestal is dat 1 eurocent.

Dit lijkt niet veel misschien, maar je hoeft anderzijds er ook niks voor te doen behalve even op de link in het mailtje klikken en klaar. En omdat je best wat mails krijgt, zeker als je jezelf bij meerdere van de 10 beste spaarprogramma’s inschrijft, kan je er nog aardig wat mee bijklussen.

En als je op die acties ingaat en via de link iets koopt bijvoorbeeld, dan krijg je daar nog een extra beloning voor. Zo verdien je ook daar nog iets mee terug op je aankoop. Dit heet ook wel cashback, maar daarover later meer…

geld verdienen met advertenties klikken

2. Geld verdienen met advertenties klikken

Een andere vorm van advertenties plaatsen die tegenwoordig heel populair is bij bedrijven, en dat heb je vast gemerkt, is online bannering. Bijna geen enkele website is tegenwoordig meer vrij hiervan, en sommigen maken het zo bont dat er meer advertentieruimte is dan daadwerkelijke content.

Ook hier kan je geld mee verdienen via online spaarprogramma’s. Er zijn meerdere soorten betaalde banners die worden aangeboden, maar de meest voorkomende zijn er twee:

  1. Betaalde klikbanners, die eigenlijk een beetje het zelfde werken als de klikmails, want per klik ontvang je een vaste vergoeding van vaak 0,5 of 1 cent.
  2. De andere vorm zijn zogenaamde “klik en win” banners. Niet iedereen die klikt krijgt een vergoeding, maar bijvoorbeeld elke 100e klikker ontvang een prijs van 10 cent. Hier moet je dus een beetje geluk hebben.

3. Cashback acties

We haalden het al even aan, maar met bovengenoemde advertentie(mails) kan je meer verdienen dan de eenmalige vergoeding die je krijgt door erop te klikken. Namelijk door in te gaan op de aanbieding van de daadwerkelijke promotie. Dat wordt er vaak ook vooraf al bij vermeld.

In de meeste gevallen is dit een vorm van cashback. Bijvoorbeeld is er een aanbieding dat als je iets koopt of een abonnement afsluit, je er geld op terug krijgt. Daarom heet het fenomeen ook “cash-back”, als in de Engelse vertaling van “geld-terug”.

Het leuke is dat je via speciale cashbacksites een standaard korting kan krijgen bij bepaalde webshops to wel 15%. Bovenop reeds geldende aanbiedingen. We vertellen je er meer over op onze pagina geld verdienen met cashback. Vooral even lezen, want het levert je gratis geld op. Meerdere procenten bespaar je er namelijk mee op zo’n beetje alles dat je koopt, en dat levert al gauw € 1.000,- per jaar op.

En zeker nu we steeds meer online kunnen kopen, en dat ook doen, loopt de mogelijke verdienste alleen maar verder op. Er is praktisch niks meer dat je niet online kan aanschaffen dus pak daar die extra korting op. Gezien je de cashback kan krijgen bij ruim 2000 webhops en -winkels waaronder alle grote en belangrijke namen zoals Bol.com, HEMA, AliExpress, BonPrix, OTTO, Greetz, Thuisbezorgd en MediaMartkt om een paar voorbeelden te noemen, zijn de mogelijkheden eindeloos.

4. Geld verdienen met advertenties beoordelen

Leuk feitje, zeker als jij je irriteert aan de soms belabberde kwaliteit van advertenties op bijvoorbeeld tv of advertenties voor / tijdens video’s op Youtube: jij kan bepalen of die überhaupt wel op tv komt of niet.

Inderdaad je leest het goed. Al die uitingen worden namelijk uitvoerig getest door de marketingafdelingen van bedrijven voordat ze live gaan. Het kan namelijk kapitalen kosten als ze een slechte commercial eruit gooien die het verkeerde effect heeft, of gewoon helemaal niet werkt.

Dat testen doen ze door mensen ernaar te laten kijken en hun mening te vragen aan de hand van een korte survey / enquête. En daar betalen ze graag voor. Door jouw mening dus te delen over een reclame-idee kan je lekker wat bijverdienen, plus je kan wel eens er mede voor zorgen dat er nog aanpassingen komen of dat hij het helemaal niet haalt. Soms mag je ook stemmen welk idee het beste is.

Dit proces loopt via online consumenten panels, ofwel enquête sites. En laten wij nou een lijst hebben opgesteld met de best betaalde enquête sites, voor zowel Nederland als België. Schrijf je vooral in bij meerdere sites, dan krijg je meer leuke onderzoeken om aan mee te doen en zal je ook meer geld verdienen met enquêtes.

Niet alleen over advertenties trouwens, maar zo kun je ook wel eens producten testenwebsites testen en meedoen aan live (forum) discussies en allerlei andere soorten van onderzoek. Het is dus lang niet meer enkel saaie enquêtes invullen voor geld.

Al met al dus een wat leukere en minder saaie manier van geld verdienen met advertenties, klikken is namelijk niet nodig in dit geval al is het lezen ervan dat natuurlijk weer wel want anders kan je er geen mening over vormen.

Gerelateerde artikelen: