Geld Verdienen in je Vrije Tijd
Door | Geüpdatet 2 jun. 2021

Heerlijk toch als je vrijaf hebt van werk of studie?

Leuke dingen doen met vrienden en familie?

Maar vaak gaat die tijd ook heel snel voorbij, zonder dat er echt iets uit je handen komt…

Sterker nog: een groot deel van je eigen tijd gaat op aan onzinnige dingen.

Eindeloos Netflix bingen, door je social media scrollen…

Wil jij jezelf juist nuttig maken? Ga dan in die vrij tijd geld verdienen. Dat is makkelijker dan je denkt.

Kijk maar eens naar de volgende 10 methodes, geordend van makkelijk naar moeilijk (en daarmee oplopend in verdienpotentieel).


maak vooral veel werk van je vrije tijd

1. Cashback shoppen

De eerste methode is de makkelijkste van allemaal en je verdient hier zelfs geld met een bezigheid die voor veel mensen favoriet is in hun vrije tijd: shoppen.

Hoe dan? Nou je kan op alles wat je koopt tot wel 15% geld terug krijgen, bij ongeveer 2500 webshops… gratis en voor niks. Bovenop lopende acties en aanbiedingen en gewoon op de dingen die je nu toch al koopt. Bij Bol.com, Wehkamp, Thuisbezorgd, AliExpress en nog veel meer. Je laat dus geld liggen als je dit niet nu meteen gaat doen…

Bizar toch? Maar wel heel fijn. Lees mee op onze pagina over verdienen met cashback hoe je deze gratis 1000 euro per jaar ook op jouw rekening kan bijschrijven. Tip: schrijf je vooral in bij de beste cashback sites, daar krijg je meer korting.

2. Enquêtes invullen

Dit is onze favoriete manier van geld verdienen: enquêtes invullen voor geld. Het kan namelijk altijd in een spaarzaam momentje, als je bijvoorbeeld op de bus of trein zit te wachten, en het is nog leuk ook want het is namelijk meer dan vragenlijsten invullen: geregeld mag je ook thuis nieuwe producten testen of mag je jouw mening geven over een reclame die nog op tv moet komen.

Het is wel belangrijk om dit te doen via de 10 best betaalde enquête sites, want dan verdien je meer en krijg je ook betere surveys met gave onderwerpen. Je vindt een top tien voor zowel Nederland als België. Schrijf je vooral bij meerdere sites in, dan kan je meer verdienen. Meedoen is gratis en vrijblijvend, maar hoe meer je invult, des te meer je verdient. In potentie wel € 200,- tot zelfs € 500,- per maand.

3. Online spaarprogramma’s

Deze manier is het toppunt van makkelijk geld verdienen. Bij een spaarprogramma krijg je namelijk al geld om alleen een mailtje te lezen, te klikken op een banner of een like te geven op social media.

De beloning voor al dit soort opdrachten is uiteraard niet gigantisch, maar om je kan wel veel van dit soort taakjes doen in korte tijd, en omdat je ook bij meerdere spaarprogramma’s dit tegelijkertijd kan doen verdien je er alsnog flink mee. Zomaar een paar honderd euro per maand.   

Maak dus vooral gebruik van alle suggesties in onze top 10 beste spaarprogramma’s in Nederland. Meedoen is tocht kosteloos en je bent nergens toe verplicht. Als je even geen zin hebt doe je lekker eventjes niet mee.

4. Jouw social media als geldmachine

Veel vrije tijd gaat tegenwoordig verloren aan social media. Stiekem meegluren bij alle leuke dingen die je vrienden doen, en jij zit thuis op de bank… Maar aan de andere kan bieden deze platformen ook een ongekende potentie om geld te verdienen.

Dat is niet gek, want je kan via die weg bijna alle mensen wereldwijd bereiken en het kost je niks. Natuurlijk kan je hier geld aan overhouden, en veel ook. Lees meer in ons artikel geld verdienen met social media. Je kan hier zomaar een volledig inkomen mee genereren of meer.

5. Affiliate marketing: kan jij ook!

Een van de methodes die je onder andere kan toepassen via je sociale netwerken, en wellicht wel de beste, is geld verdienen met affiliate marketing. Klinkt ingewikkeld, maar betekent niets meer dan dat je reclame gaat maken voor producten van een ander. En als je die verkoopt dan krijg je daarvoor betaald. That’s it.

De mogelijkheden zijn eindeloos, alleen al bij het beste affiliate netwerk van Nederland kan je direct 1600 producten en campagnes promoten. En hier lid worden is gratis en vrijblijvend.

Voordeel is dat je jezelf volledig kan richten op de marketing, dus geen producten zelf hoeft te verzinnen, maken en verzenden. Je hebt dus ook weinig risico, en kan wel lekker verdienen. Er zijn genoeg mensen die hier hun fulltime werk van hebben gemaakt of zelfs rijk zijn geworden.

6. Een eigen website of webshop in 30 minuten

De heilige graal voor iedereen die online ondernemer wil zijn is toch wel een eigen site beheren. Vinden wij ook uiteraard. Het mooie is dat je er ook alle kanten mee op kunt, terwijl een website maken tegenwoordig steeds simpeler wordt en geen technische kennis meer vereist.

Zo kan je in 1 minuut een eigen vergelijkingssite maken waarop mensen bijvoorbeeld energieprijzen kunnen vergelijken of zorgverzekeringen. Echt waar! En als ze er eentje afsluiten krijg jij zomaar 20-40 euro.

Ok maak in 30 minuten een webshop, waarin je eigen producenten zet of doorverwijst naar een affiliate partner. Het kan allemaal. In de blog geld verdienen met een eigen website gaan we er dieper op in hoe het precies werkt.

7. Leningen uitgeven

Voor een website moet je een klein startkapitaal hebben. Je kan ook overwegen om dit geld voor je te laten werken door het uit te lenen. Op je spaarrekening krijg je namelijk weinig tot geen rendement momenteel omdat de rente paktisch nul is, maar via speciale platformen kan je dit via zogeheten peer-to-peer constructie uitlenen tegen zeer aantrekkelijke opbrengsten.

Simpel gezegd: jij leent je geld uit via deze netwerken aan particulieren die een aanvraag doen voor een krediet. Je kan dit heel handig spreiden en vooraf informatie inzien over de aanvraag en aanvrager. In ruil krijg je er rente voor, alsof je zelf de bank bent.

Er zijn veel platformen maar voor het gemak splitsen we die in 2 categoriën, binnen en buiten Nederland. Binnen NL kun je 4% rendement behalen, buiten Nederland maar wel binnen de EU zomaar 16%. Vandaag dat onderscheid dus. Welke platformen je dan moet hebben lees je in ons artikel geld verdienen met peer to peer lending.

Het leuke aan deze methode is dat platformen een terugbetaal garantie geven. Dus als de particulier niet betaalt, dan krijg je alsnog je geld terug van het netwerk. En ook handig is dat je al vanaf 10 euro kan inleggen. Probeer het gewoon eens. Het is gratis – er worden geen kosten gerekend voor registratie, jaarrekening of administratie.

8. Online beleggen

Als je jouw vermogen liever niet uitleent aan particulieren, kan je dit ook doen aan bedrijven. Gewoon door aandelen kopen dus, of andere soorten van beleggen. Met goede online platformen en apps is dit tegenwoordig met een handomdraai gedaan.

De beste broker in Nederland hebben we al voor je uitgezocht. Je kan hier zelf beleggen of laten beleggen in fondsen. Ze helpen je met veel uitleg en investeren om je te snappen welke keuzes slim zijn om te maken. En ze zijn bovendien een van de goedkopere partijen als je kijkt naar kosten van transacties. Een informatiepakket aanvragen is overigens gratis en vrijblijvend.

9. Handelen in cryptomunten

Is de reguliere beurs niet jouw ding? Dan kan je ook altijd de decentrale markt van cryptomunten opgaan. Deze digitale valuta worden steeds populairder en er zijn veel mensen letterlijk miljonair geworden met bijvoorbeeld de Bitcoin. En nog steeds kan je hier goed geld mee verdienen. En het is makkelijker dan je denkt.

Lees hier vooral onze artikel over de beste crypto broker waar je munten het beste kan kopen en veilig opslaan. Maar ook onze blog over de top 10 beste cryptocurrency om in te investeren is een belangrijke om eens goed te lezen mocht je hiermee aan de slag willen, zodat je weet welke munten de beste optie zijn.

10. CFD Trading

Dit is de lastigste en meest risicovolle manier om via internet geld te verdienen. Maar daar staat ook tegenover dat je hiermee verreweg het meest en snelst kan scoren. Dat komt door een zogenaamd hefboomeffect. Daarmee kan je tot 30 x zoveel profiteren van koersstijgingen in vergelijking met “normaal” beleggen.

En je kan in heel veel verschillende koersen en instrumenten investeren. Normale aandelen, indices, maar ook FOREX (wisselkoersen) en zelfs cryptovaluta. En omdat Contracts-for-Difference niet vereisen dat je de onderliggende waarde daadwerkelijk koopt kan je snel transacties doen. Lees er meer over op onze pagina over CFD Handel. Daar zie je ook welke CFD website / broker het beste is om te gebruiken.

Geralateerde artikelen