Door | Geüpdatet 2 mrt. 2022

Besparen begint met weten waaraan je jouw geld uitgeeft, tot op de kleine dingen.

Huur / hypotheek, energie, vaste lasten en dergelijke dat is misschien nog makkelijk in kaart te brengen.

Maar je schrikt hoeveel geld er verdwijnt door kleine afschrijvingen van je rekening.

En juist die merk je niet op, maar richten ondertussen de meeste schade aan.

Een cadeautje hier, bosje bloemen daar, even langs de drogist, de HEMA, enzovoort.

Maar ook daar kan je op bezuinigen, dit is juist heel simpel!


Altijd korting?! Besparen op kleine maar ook grote dingen

Het zijn de kleine dingen die het doen… natuurlijk een uitspraak over een heel ander onderwerp, maar als het gaat over geldzaken en / of besparen gaat hij net zo goed op. Natuurlijk gaat het overgrote deel van je inkomen op aan zaken als huur, hypotheek, zorgverzekering, gas & licht en andere grotere uitgaven.

Maar ook alle kleine dingen die je tussendoor koopt tellen uiteindelijk op tot een aanzienlijk bedrag. Temeer omdat je deze dingen vaak gedachteloos koopt zonder erbij na te denken, of de afschrijving van je rekening niet eens meer opmerkt tussen alle andere transacties…

Maar het goede nieuws is: op al deze dingen kan je heel goed besparen. Heel eenvoudig zelfs, met een concept dat we cashback verdienen noemen. Klinkt niet als een manier van bezuinigen misschien op het eerste oog, maar dat is het juist wel.

Cashback is namelijk een korting, in de vorm van geld dat je terug krijgt op een aankoop. Vandaar de term “cash-back”. En met cashback kan je op werkelijk alles dat je koopt tot maar liefst tot 15% terug krijgen. Extra korting is het zelfs, omdat het nog eens een voordeel is bovenop de reeds geldende acties en aanbiedingen. Een gemiddeld gezin bespaart hiermee al direct zomaar 1000 euro per jaar zonder daadwerkelijk iets anders te doen.

Het enige dat je hoeft te doen is gratis inschrijven bij een goede cashback site. Dit soort sites zorgen namelijk voor de bewuste cashbackkorting. Dat doen ze bij de webwinkels waarmee ze samenwerken. In veel gevallen zijn dit honderden tot wel duizenden shops, waaronder de interessante namen als Bol.com, Coolbue, Wehkamp, Bonprix, HEMA.nl, AliExpress en ga maar door.

Anders gezegd: daar koop je nu al genoeg waarschijnlijk, dus zolang jij je niet aanmeldt laat je in feite gratis geld liggen! Welke cashback site jij je het beste kunt inschrijven? Euroclix NL / Euroclix BE, dat is de allerbeste cashbacksite in Nederland / België. Ze zijn het meest betrouwbaar, geven hogere kortingen en hebben nog meer voordelen en manieren om geld te verdienen of besparen.

Waarom online (kleine dingen) kopen zo slim is

Cashback op zich is natuurlijk al een reden om online te gaan winkelen. Maar er zijn nog genoeg andere redenen die online shoppen voordeliger maken dat winkelen in de fysieke winkels van steen:

Zodra je namelijk naar het winkelcentrum toe moet kost je dat tijd en reiskosten. Misschien zelfs wel parkeerkosten. Dat is natuurlijk een beetje zonde. Maar dan ben je er nog niet. In die winkels word je namelijk van alles kanten bestookt met aanbiedingen en meepakkers, waar je helaas toch nog vaak voor valt. Dan koopt je dus eigenlijk iets dat je niet nodig hebt.

Vanachter je laptop of tablet kan je jezelf vaak beter in de hand houden en echt alleen je boodschappenlijstje inslaan. Ander voordeel is dat je ook heel makkelijk prijzen van winkels naast elkaar kan houden om te vergelijken. Zo kan je hetzelfde krijgen voor een lager prijs.

Tegenwoordig wordt bij zo’n beetje alle goede winkels wel gratis thuisbezorgd. Super gemakkelijk. Vaak nog van betere kwaliteit en met langere houdbaarheid dan in de winkels zelf, want daar ligt het vaak al even en nu komt het direct uit het magazijn.

En nu kun je via internet ook echt alles kopen tegenwoordig. Denk alleen al aan winkels als Bol.com. Maar ook alle supermarkten bezorgen tegenwoordig thuis en ook op die boodschappen kan je cashback krijgen.

Besparen op elke tankbeurt

Er zijn natuurlijk ook nog steeds dingen die je niet online kunt kopen. Eén van de belangrijkste hiervan is brandstof voor je auto, motor of scooter. Dus benzine, LPG of diesel. Dat moet je gewoon tanken aan de pomp. Maar ook daar hebben we een manier op gevonden om toch cashback te krijgen.

Er is namelijk een speciale tankpas die je kunt aanvragen waarmee je bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland casbackkorting krijgt. Tot wel 6 cent per liter ten opzichte van de landelijke adviesprijs, maar in ieder geval altijd 1 cent ten opzichte van de prijs aan de pomp.

Net als bij cashback winkelen krijg je niet direct de korting bij het afrekenen, maar het geld achteraf terug gestort. De pas is gratis bij gebruik en bespaart je toch al snel 50-150 euro terwijl je ook hier in feite niks voor hoeft te doen. De korting geldt trouwens op alle brandstoffen, ook de premium varianten.

Nog meer bespaartips

Heb je de smaak te pakken? Nog meer ruimte creëren in je financiën door op slimme manieren je kosten te verlagen? Dat kan! Wij hebben namelijk al heel veel artikelen geschreven met allerlei tips over geld besparen. Die leveren je wel 10.000 euro op per jaar. Maar je hoeft echt niet al onze artikelen daarvoor te gaan lezen hoor:

Op onze overzichtspagina met bespaartips staan alle adviezen geordend per categorie. Zoals besparen op autokosten of besparen op woonlasten. Dan kun je gericht zoeken naar tips voor de lasten die je wilt verlagen.

Weet je dit nog niet of weet je gewoon niet waar te beginnen? Geen nood, doe dan onze geld besparen test. Hierin doorloop je stapsgewijs in 15 ja / nee vragen de meest voorkomende kostenposten van een gemiddeld gezin en laten we je steeds de beste manieren zien om daarop te bezuinigen. Je bent er in een kwartiertje doorheen.

In alle gevallen sturen we je direct door naar de website of instantie waar je de besparing direct kunt regelen. Zonde om te wachten want ook dat kost je geld. Uiteraard zijn alle onze tips betrouwbaar en hebben we zelf de betreffende sites en methodes uitgeprobeerd.

Gerelateerde artikelen: