ledlamp
Door | 11 sep. 2023

Schrik je iedere maand weer van je energierekening en wil je hier graag verandering in brengen? Je energierekening verlagen is natuurlijk op verschillende manieren mogelijk.

Een snelle en efficiënte manier om dat voor elkaar te krijgen, is investeren in ledverlichting.

Waarom ledlampen een geweldige keuze zijn om geld te besparen? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rij!


Ze verbruiken veel minder energie

Ledlampen staan bekend om het feit dat ze maar weinig energie verbruiken. Ten opzichte van traditionele gloeilampen en halogeenlampen, is dit een groot verschil. Ledverlichting is een stuk energiezuiniger. De lampen gebruiken veel minder energie om dezelfde hoeveelheid licht in huis te brengen. Vooral op de lange termijn scheelt dat veel geld.

Ze hebben een langere levensduur

Nog een reden om LED-lampen te kopen, is dat ze een lange levensduur hebben. Dat betekent dat wanneer je hierin investeert, je er een lange tijd plezier van hebt. Ze zijn niet snel toe aan vervanging, want ledlampen gaan gemiddeld maar liefst 35.000 branduren mee. Dat is een stuk langer dan gloeilampen en halogeenlampen. Zo heeft een gloeilamp een gemiddelde levensduur van 1000 branduren en een halogeenlamp gaat zo’n 3500 branduren mee.

Omdat ledlampen een stuk langer meegaan, hoef je jezelf niet druk te maken over dat ze al na een korte tijd vervangen moeten worden en dat je weer nieuwe lampen moet kopen. Doordat de levensduur lang is, bespaar je dus geld op de aanschafkosten voor nieuwe lampen. Er is ook minder onderhoud nodig ten opzichte van andere lichtbronnen.

Ze zijn beter voor het milieu

Ledlampen zijn niet alleen hartstikke gunstig voor je portemonnee, ook draag je hiermee je steentje bij aan een beter milieu. Als jij waarde hecht aan duurzaamheid, is dit een geweldige keuze. Ledlampen zijn niet alleen stevig en goed bestand tegen hoge temperaturen, ook dragen ze bij aan een betere wereld. Dat is om verschillende redenen het geval. Zo verbruiken ze weinig energie, hebben de lampen een lange levensduur, bevatten ze geen giftige stoffen en verlagen ze de CO2-uitstoot. Daarnaast zijn ledlampen recyclebaar.

Ledverlichting is toe te voegen in alle ruimtes in huis, of je nu lampen zoekt voor in je woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer. Als jij graag geld bespaart en je ecologische voetafdruk verkleint, dan heb je veel profijt van deze vorm van verlichting. Het is niet voor niets in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden!

Gerelateerde artikelen: