printer
Door | 28 nov. 2023

Velen van ons kunnen zich geen tijd herinneren waarin het leven duur was als het nu is. Alles lijkt wel enorm in prijs gestegen te zijn, en daarom moeten we kritischer kijken naar onze uitgaven. Om dat effectief te doen, kun je op allerlei plekken schaven aan je verbruik en koopgedrag. Zo ook op het gebruik van de elektrische apparatuur die je in huis hebt. Bijvoorbeeld je printer. Heel handig om thuis zo’n apparaat te hebben, maar we weten allemaal hoe duur alleen de inkt al is. Wat kun je doen om geld te besparen op het gebruik van je printer?


Huismerk inktcartridges

Besparen op de kosten voor inkt kan door gebruik te maken van huismerk inktcartridges in plaats van de originele cartridges van je printer fabrikant. Die laatste zal daarvoor waarschuwen, maar neem het van ons aan: als niet aantoonbaar is dat een andere cartridge een probleem met je printer heeft veroorzaakt, mag de fabrikant je geen garantie weigeren. Dat neemt niet weg dat niet alle huismerk cartridges even goed zijn, en dat sommige compatibiliteitsproblemen met je printer kunnen hebben. Wil je goedkoop printen met garantie op kwaliteit en succes, dan kun je het beste je huismerk inktcartridges aanschaffen bij GoedkoopPrinten.nl.

Koop XL-cartridges

Ga je nieuwe inktcartridges kopen? Investeer dan in zogenaamde XL-cartridges. Het klinkt alsof dit grotere cartridges zijn, maar dat is natuurlijk niet het geval, want dan zouden ze niet in je printer passen. Wat het wel zijn, zijn inktcartridges waar méér inkt in zit. De gemiddelde inktcartridge is namelijk maar gedeeltelijk gevuld, omdat printerinkt nu eenmaal een goed verdienmodel is. Het voordeel van zo’n XL-inktcartridge is niet alleen dat je er langer mee doet, maar dat je inkt relatief gezien minder kost. Zo kun je dus goedkoper printen!

Zo veel mogelijk dubbelzijdig afdrukken

Inkt is natuurlijk het onderdeel van het printen dat het meeste geld kost, maar je verbruikt daarnaast ook papier. Papier is stuk goedkoper dan inkt, maar kost ook nog steeds geld. Als je daar minder van kunt verbruiken, zodat je langer met je stapel printerpapier kunt doen, maak je dus ook minder kosten. Een manier om dat te doen zonder gedwongen te worden minder te printen, is door dubbelzijdig te gaan printen. Verander de standaardinstelling van je printer van enkelzijdig naar dubbelzijdig zodat je er niet telkens weer aan hoeft te denken.

cartridges

Minder (in kleur) printen

We zeiden het al even: minder printen is natuurlijk ook ‘gewoon’ een optie. Veel dingen kunnen tegenwoordig elektronisch, dus vraag je altijd even af of het wel echt nodig is om een fysiek exemplaar af te drukken. Misschien is dat wel eigenlijk helemaal niet nodig. Heb je toch echt dat printje nodig? Kies er dan voor om niet in kleur te printen, maar in zwart-wit. De kosten van zwart-wit printjes liggen lager dan de kosten van een kleurenprint waardoor je zuiniger kunt printen, en het is echt niet altijd noodzakelijk om iets in kleur af te drukken.

Besparen op printen levert natuurlijk maar een kleine besparing op voor je gezin, maar het is één van de knoppen waar je aan zou kunnen draaien als je op zoek bent naar manieren om te besparen. Als je overal een klein beetje schaaft, hoef je misschien geen of in ieder geval niet veel grote en pijnlijke offers te maken.

Gerelateerde artikelen: