geld terug acties
Door | 12 okt. 2023

Wel eens gehoord van geld terug acties?

Bijvoorbeeld 100 euro terug als je nu deze koelkast koopt of deze maand nog onze klant wordt bij een energieleverancier?

Wat nou als we je vertellen dat je gratis en altijd op alles dat je koopt wel geld terug kan krijgen?

Zelfs nog bovenop de lopende aanbiedingen en acties?

Scheelt je misschien we duizend euro per jaar.

We gaan je snel uitleggen hoe dit precies zit.


Krijg geld terug op alles dat je koopt!

Geld terug acties zijn talrijker dan je denkt, bijna alle retailers doen er tegenwoordig wel aan om klanten te winnen of producten te promoten die nieuws zijn of juist de dingen te verkopen waar ze stiekem vanaf willen.

Maar hoe blijf je op de hoogte van al die acties? Dat kan door lid te worden van een speciale cashbacksite (“geld terug site” in het Engels.) Daarvan heb je er genoeg in Nederland, maar dit zijn de beste cashback sites. De allerbeste dat is Euroclix trouwens. Zij sturen je dagelijks mails met de laatste acties.

Maar er is meer, deze sites bieden je namelijk niet alleen de eenmalige actiekorting, maar ook doorlopend voordeel bij hun partner webshops. Dit zijn er vaak duizenden, waaronder de grote namen als Bol.com, HEMA en Wehkamp. Dit noemen we cashbackkorting:

gratis geld terug acties

Geld terug acties vs. cashback(korting)

Een geld terug actie houdt in dat je een eenmalig geldbedrag terug krijgt. Op een specifieke aankoop, of het afsluiten van een abonnement bijvoorbeeld voor energie of je mobiele telefoon.

Cashback daarentegen houdt in dat je op al jouw aankopen, over het bedrag van je totale bestelling, een percentage retour ontvangt. Dat is dus nog eens bovenop de lopende acties, promoties en aanbiedingen!

Dit kan je krijgen via de voorgenoemde cashbacksites. Zij geven je dit voordeel bij de webwinkels waarmee ze samenwerken, zodat jij daar goedkoper kan winkelen. De korting krijg je achteraf via jouw account terug, dus niet meteen als reductie op de bon bij afrekenen.

Je krijgt deze korting omdat de cashbacksite ook geld verdient aan jouw aankoop. Deze premie delen ze gedeeltelijk met jou, omdat ze dan weten dat je via hen aankopen blijft doen. Zo winnen jullie allebei. Slim toch?

Het enige wat je hoeft te doen om de cashbackkorting te krijgen is niet direct naar de webshop surfen, maar dit te doen via een speciale link die je van de cashbacksite krijgt. Dan wordt de aankoop vanzelf geregistreerd en je korting verrekend.

De goede cashbacksites hebben nu zelfs een toolbar die je kan installeren waarmee dit allemaal vanzelf gaat en je ook gewoon direct naar de webshop kan gaan. Bijkomend voordeel: dan hoef je ook niet meer alle webwinkels te onthouden waar je cashback kan krijgen, dat weet de toolbar voor je!

niet goed geld terug

En niet goed geld terug acties?

Dat bedoelen we dus niet. Dit zijn ook goede acties maar daarbij krijg je jouw aankoopbedrag terug als het product niet bevalt. Dit is dus geen korting en dus ook geen manier van besparen, maar meer een lokkertje zodat jij iets koopt dat je misschien helemaal niet nodig hebt.

Het is namelijk vaak best een hoge drempel of gedoe om daadwerkelijk iets te retourneren en dat doe je dan maar niet, en ondertussen zit je wel met je aankoop in je maag waar je eigenlijk niet blij mee bent.

Hoeveel geld kan je terug krijgen met geld terug acties?

Je kan hier veel discussie over voeren, maar wij hebben een aantal uitgangspunten hoe je het meeste uit cashback en geld terug acties kan halen, want het ligt er maar net aan hoe slim je er gebruik van maakt:

1. Ten eerste zie je dat een gemiddeld Nederlands gezin momenteel steeds meer geld uitgeeft via online kanalen. In 2017 was dat met 12,7 miljard euro al bijna 10% van de totale retail markt. Maar sinds de Corona crisis is dit nog veel sterker gaan groeien naar 26,6 miljard euro in 2020.

In 2021 lijken we zelfs alweer over de 30 miljard te gaan. Een zeer ruime groei van € 1.000,- per huishouden per jaar naar ruim het dubbele dus in slechts 5 jaar. 95% van alle mensen boven de 15 shop regelmatig online inmiddels.

2. Als je echt wil kan je tegenwoordig nog veel meer uitgeven via internet. Je kan namelijk alles wel online regelen, van je dagelijkse inkopen tot verjaardagscadeautjes en van de inrichting van je woning tot het boeken van je vakantie. Bedenk alleen al eens hoeveel geld je terug krijgt over die laatste: een paar procenten terugkrijgen op al je vakanties!

3. Online shoppen moet je niet alleen doen om maar dat geld terug te krijgen, maar het heeft ook voordelen op zich: alles wordt lekker makkelijk thuis bezorgd of bij een afleverpunt. Vaak gratis. Retourneren is meestal ook kosteloos. Naast deze gemakken kan je op internet ook heel goed prijzen vergelijken tussen aanbieders, dat kan niet zomaar als je al in de winkel staat.

4. Het percentage dat je terug krijgt varieert, maar is meestal toch wel enkele procenten. Bij de meeste shops 2-4%, maar soms ook veel meer. Voor de zekerheid rekenen wij behoudend met 3% cashbackkorting. Tel daar de geld terug acties bij op en het wordt een aardige spaarpot.

Conclusie: Je kan met cashback + geld terug acties echt wel € 1.000,- per jaar besparen. En dan hoef je niet eens echt je best te doen, want bij de meest cashbacksites heb je gewoon een toolbar die je kan installeren waarmee alles bijna automatisch gaat.

geld terug actie poenvoorgroen
Voorbeeld van een geld terug actie

Doe de geld besparen test

Wat je hierboven heb gelezen is slechts één van vele bespaartips. We hebben er nog veel meer! zoveel, dat je er in totaal wel meer dan € 10.000,- per jaar mee kan besparen. Daar kan je vast iets leuks mee doen. Er waar je het aan uitgeeft maakt niet zo gek veel uit, ook daar krijg je weer geld op terug 🙂

Maar om nu al onze blogartikelen door te moeten lezen en te zoeken waar alle tips staan is ook niet handig. Daarom kun je heel gemakkelijk onze geld besparen test doen. Daarin stellen we je slechts 16 vragen die je met alleen met ja of nee hoeft te beantwoorden.

Zo kom je er razendsnel achter waar je wellicht nog een besparing kan treffen. En natuurlijk kan je meteen doorklikken naar de juiste website of instantie om dit meteen maar te regelen. Begin vandaag dus nog met je kosten te verlagen.

Gerelateerde artikelen: