10 x Makkelijk Geld Besparen in Huis

Auteur: |
makkelijk geld besparen in huis

Best schrikken soms, hoe snel je salaris weer van je rekening verdwijnt!

Maar hoe kan je dat nu tegengaan?

Gek genoeg zijn daar best nog veel methodes voor die niet eens zo ingewikkeld zijn, maar best wel simpel.

Kan je nu gewoon thuis direct doen, eenvoudig vanuit je luie stoel!

Je kan ze echter niet allemaal zelf zomaar bedenken. Daarom kan je ze hier gewoon vinden :-)

In dit artikel:

1. Doe onze slimme Geld Besparen Test!

Natuurlijk is het hartstikke interessant om dit hele artikel tot de laatste letter helemaal uit te lezen, maar je kan het jezelf ook wat makkelijk maken. Doe gewoon onze handige geld besparen test!

Je wordt dan aan de hand van 15 korte "ja / nee" vragen geattendeerd op kosten die je kan verlagen. We geven je dan ook meteen een linkje naar de website waar je dat direct even kan regelen. Kan je gelijk alles in gang zetten en vanaf vandaag al bezuinigen.

2. Altijd korting op alles!

Dat klinkt bij onwerkelijk, als een droom nietwaar? Maar dat is het niet! Veel mensen weten dit helaas nog niet, maar je kan echt op alles wat je koop geld terug krijgen. Dit noemen we ook wel cashback.

Maar hoe dan? Nou, er bestaan speciale cashback sites die je geld terug geven op bestellingen bij bepaalde webshops. Maar de betere van deze websites werken samen met meer dan 2400 webwinkels waaronder alle grote namen als Bol.com, Wehkamp en Coolblue.

Daar bestel je nu ook al dingen waarschijnlijk. En je kan er ook echt alles kopen ook tegenwoordig! Wacht dus niet langer en pak dit gratis geld! Kijk wat de beste cashbacksite in Nederland is. Je kan dan ook meteen even nalezen waarom dit soort sites eigenlijk bestaan en hoe ze in staat zijn om steeds weer die korting aan jou te geven.

3. Goedkoop benzine tanken (of diesel en LPG)

Benzine is dan weer zoiets dat je niet online kan kopen. Misschien wel trouwens, maar dat is niet nodig! Met deze gratis aan te vragen tankpas kan je ook cashback krijgen op je brandstof. Alle soorten, ook de premium uitvoeringen. De korting is 6 cent per liter ten opzichte van de landelijke adviesprijs, maar sowieso krijg je altijd korting.

En dat kost je dus niks, en is mogelijk bij meer dan 600 tankstations in Nederland, altijd wel eentje bij jou in de buurt! De korting kan je via de organisatie gewoon weer terug storten op je bankrekening om andere dingen mee te doen. Wat ons betreft juist leuke dingen!

4. Bespaar op gas en licht

Een van de grootste kostenposten / vaste lasten voor elk huishouden. De beste manier om hier geld op te besparen is om een lagere prijs te betalen per KwH stroom en kubieke meter gas. Dat doe je door elk jaar even de prijzen van energieleveranciers te vergelijken.

Kan je honderden euro’s schelen. Overstappen loont dus, en is helemaal niet moeilijk met de overstapservice. Ze betalen zelfs eventuele overstapboetes voor je!

Kijk op onze pagina over geld besparen op energie voor nog meer tips hoe je je verbruik kunt verminderen, want dat kan je ook veel opleveren natuurlijk. Denk aan zonnepanelen, isolatie, besparende lampen, douchekoppen en nog veel meer!

5. Minder betalen voor TV, internet en bellen

Hier geldt in feite hetzelfde: aanbieders en abonnementen vergelijken om over te stappen bij een betere deal kan je flink geld opleveren. Maak ook hier gebruik van onze vergelijker voor TV, internet en bellen. Het is daarbij slim om te gaan voor een pakket met meerdere producten zoals alles-in-één en niet aparte aanbieders, want dat levert je vaak (extra) korting op.

6. Mobiel bellen tegen een lagere prijs

Ook mobiele telefoon abonnementen vergelijken kan je veel opleveren. En als je huidige smartphone nog goed is om even mee te gaan is Sim Only zelfs nog een veel goedkopere optie waarmee je voor minder dan tien euro per maand vaak al uitkomt.

7. Zorgverzekering overstappen

Een verplichte verzekering, en dat is maar goed ook. Jouw gezondheid is namelijk ook veel waard! Wij hebben hier daarom ook geen eigen vergelijker voor omdat we vinden dat je hier niet alleen naar prijs moet kijken. Daarom verwijzen we je door naar een specialist Zorgkiezer.nl die je hierbij kunnen helpen.

8. Verlaag je kosten voor huur en zorg met toeslagen

De kosten voor de zorgverzekering kan je ook deels dekken met zorgtoeslag. Bij zorgtoeslag.nl kan je gratis laten uitzoeken of je er recht op hebt en daarna direct aan laten vragen. Kan je ruim €1000,- opleveren! Voor huurtoeslag is dat zelfs ruim €4000,- per jaar. Ook hier kan je terecht voor dezelfde service bij huurtoeslag.nl

Heb je geen huur- maar een koophuis? No problem, want ook op je hypotheek kan je best besparen. Bijvoorbeeld kan je gratis advies aanvragen of oversluiten een goed plan is bij hypotheekoversluiten.com

9. Alle bespaartips in één overzicht

Naast onze bespaartest hebben we al onze bespaartips verzameld in een handig overzicht per categorie. Elke categorie heeft allerlei besparingstips die je zo simpel kan vinden. Het zijn er nogal wat namelijk.

Dit overzicht is vooral handig voor mensen die al een idee hebben waarop ze willen besparen, zoals op de kosten van de auto of op woonlasten.

10. Bijverdienen in plaats van besparen

Besparen of bezuinigen is een goede manier om je financiële mogelijkheden te vergroten en om meer geld over te houden. Maar de potentie is wel gelimiteerd, ofwel eindig. Vaak blijkt dit dan ook niet genoeg om een bepaald doel te bereiken zoals meer kunnen sparen.

Daarom raden we je ook aan om geld te gaan bijverdienen vanuit huis. Tegenwoordig zijn er best veel manieren waarop je met zogenaamd online thuiswerk via internet geld kan verdienen, tot wel honderden euro’s per maand!