Geld Besparen Challenge: wil jij ook € 10.000,- bezuinigen?

Auteur: |
besparen challenge accepted

Wij dagen je uit!

Wij hebben tips waarmee je in potentie tienduizend euro (je leest het goed: €10.000,-) kan besparen op jaarbasis.

Gewoon door slimme keuzes te maken, niet eens door dingen te laten.

Doel voor jou is om te kijken hoe dicht in de buurt van dat bedrag jij kan komen.

In dit artikel:

Hoe werkt de challenge?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Er zijn in feite 2 stappen in de test:

Stap 1:

Op deze site geven we een heleboel tips over geld, en één van de categorieën daarin is geld besparen. Maar het zijn zoveel tips dat het een beetje onoverzichtelijk is om de hele blog uit te moeten pluizen. Dus hebben we een handige en overzichtelijke checklist ervan gemaakt in onze Geld Beparen Test. Die kan elk jaar weer duizenden euro’s in je portemonnee houden.

Wij zijn benieuwd tot welk bedrag aan besparing jij komt! Doorloopt de lijst met adviezen dus puntsgewijs en pas de bezuinigingen toe die voor jou werken / van toepassing zijn. Het zijn enkel manieren waarbij je op een slimme manier minder betaalt voor hetzelfde. Je hoeft er dus niet de hand voor op de knip te houden, sterker nog: je kan er juist meer door gaan doen van hetzelfde geld!

Stap 2:

Maak je nog overige kosten buiten ons lijstje? Wees dan eens zo eerlijk tegenover jezelf om je af te vragen of je die zaken wel echt nodig hebt… de krant die je eigenlijk nooit leest, die 6 extra tv kanalen waar je nooit naar kijkt of zelfs dat extra snelle internet waar je nog nimmer iets van hebt gemerkt.

Wat hier goed werkt is om een de afschrijvingen van je bankrekening van de afgelopen 3 maanden onder elkaar te zetten. Wie plundert er elke maand jouw saldo? Waar geef jij ongemerkt (teveel) geld aan uit?

En begrijp ons niet verkeerd: je moet niet op een houtje gaan zitten bijten hé, het leven moet wel leuk blijven! Vind je dat snelle internet belangrijk, vooral doen. Maar veel mensen merken op een gegeven moment niet eens meer dat bepaalde bedragen van hun rekening afgaan elke maand, terwijl je daarvan ook net wel die ene keer extra uit eten kan in het jaar. Daar gaat het ons om.

Verander je mindset over geld

Geld is een hekel onderwerp. Voor veel mensen heeft het zelfs een negatieve lading. Maar waarom? Het hoeft je niet te belemmeren, geld maakt juist heel veel mogelijk! Het is juist een middel dat je in staat stelt om dingen te doen in je leven die je graag wilt verwezelijken en ervaren!

Probeer het onderwerp dus niet te ontlopen, maar denk er juist goed over na. Dit gaat je juist veel meer rust brengen en minder stress. Want als je goede keuzes maakt dan ga je meer geld overhouden, of het op zijn minst meer aan de juiste dingen uitgeven.

Daag jezelf uit!

Probeer echt de hele bespaartest af te maken, geen shortcuts. Ja, financiële kwesties kunnen ingewikkeld zijn en zijn niet altijd even leuk, maar probeer je voor ogen te houden wat je straks gaat doen met de euro’s die je in je zak houdt. Een extra vakantie? Een dagje naar een pretpark met de kids? Wat jij wilt, maar dan moet je niet de kantjes ervan af lopen.

Het hoeft niet allemaal achter elkaar of in één dag, maar het is zo zonde om geld te verkwisten. Daar heb je uiteindelijk alleen maar jezelf mee. Veel moeite om over te stappen naar een goedkoper tv of internet abonnement? Helemaal niet! Daar zit gewoon een overstapservice bij. Huurtoeslag aanvragen een gedoe? Dat kan je ook voor je laten doen. Enzovoort.

Neem de tijd en wees kritisch

Jezelf uitdagen is één ding, maar sla ook niet te ver door! Het moet geen obsessie worden. Wel gezond en genoeg blijven eten en ook zo af en toe kunnen relaxen. En dat je daarvoor die yogales of dat sportschoolabonnement nodig hebt, dat hoort bij het leven.

Maar aan de andere kant moet je ook niet te snel over zaken heen stappen. Het loont om écht even goed door te zoeken naar de goedkoopste leverancier voor pakweg je licht en gas. Ga er echt even goed voor zitten en zoek het tot de bodem uit. Je hebt zo direct genoeg tijd om te genieten van je extra budget voor leuke dingen.

Ga bijverdienen

Hoe je het ook wendt of keert, besparen of bezuinigen heeft een limiet. Je inkomen wordt er namelijk niet hoger van, je gaat in feite gewoon slimmer met het geld om dat je hebt. Wil je dus naast alle goede besparingen die we aanbevelen nog meer financiële ruimte creëren dan moet je het over een andere boeg gooien.

Met andere woorden: dan moet je zorgen dat je meer geld binnenhaalt! En laten wij je daar nou ook meer dan genoeg over kunnen vertellen :-) Je zult het niet geloven misschien, maar het is heel simpel om dat werkelijkheid te laten worden. Ga gewoon geld verdienen via internet.

Wij hebben meerdere methodes voor je op een rij gezet waar je uit kan kiezen. Je kan zelf bepalen welke bij je past. Sommige zijn echt een bijverdienste van een paar tientjes tot een paar honderd euro, zoals betaalde enquêtes invullen, maar dat is dan ook lekker makkelijk en kost weinig tijd. Andere daar kan je echt je fulltime werk van maken, zoals verdienen met affiliate marketing, maar dan moet je er ook wat meer moeite voor willen doen.