flitskrediet zonder bkr toetsing aanvagen
Door | 13 dec. 2023

Een flitskrediet zonder BKR toetsing aanvragen?

Als in een lening van slechts 100 t/m 1.800 euro?

Dat is mogelijk bij 1 partij in Nederland.

Welke dat is gaan we je uiteraard vertellen.

Geen andere verstrekker is in staat dit aan te bieden, zeker niet tegen deze voorwaarden en eigenschappen.

We leggen het je uit met de voordelen, nadelen en enkele rekenvoorbeelden.


Flitskrediet uitgelegd

Het flitskrediet is een zeer bijzonder soort lening en eigenlijk zelfs een apartgeval. Normaal gesproken kan je binnen NL namelijk lenen in twee vormen: een persoonlijke lening, of een doorlopend krediet. Nadeel van deze producten is dat je ze vaak pas vanaf €2.500 of zelfs €5.000 kan aanvragen. Bij een flitskrediet kies je echter voor een bedrag van €100 tot €1.800. Door dat veel lagere bedrag is het aanvraagproces en de benodigde documentatie veel soepeler, maar daarover later meer.

Er is momenteel nog slechts 1 kredietverstrekker die dit soort leningen mag uitgeven binnen de regelgeving van de AFM, te weten Saldodipje. Ze zijn onderdeel van de Ferratum Group, dit bedrijf is wereldwijd de marktleider in dit segment. En wat zijn dan de regels en het aanvraagproces?

Er is bij de aanvraag slechts 1 document nodig dat je moet laten zien en dat is je ID bewijs, en dan bedoelen we een paspoort of ID-kaart. Een rijbewijs is niet voldoende. Verder een summier aanvraagformulier en selfie en je rekening bevestigen. Ook heb je uiteindelijk een persoonlijke garantsteller nodig echter diens informatie kan je later insturen als het geld al op je bankrekening hebt ontvangen.

Dat is in de basis alles, geen uitgebreide papierwinkel, geen recente loonstroken, bankafschriften of veel lastige vragen of je een vast contract hebt. Niet gek dus dat je de aanvraag al kan versturen binnen enkele minuutjes en de aanvraag is vaak ook snel akkoord waarna het geld al dezelfde dag of binnen 24u is gestort. Dat maakt het een interessante optie voor een spoedgeval.

De persoonlijke garantsteller die je moet hebben kan trouwens iedereen zijn, je broer, zus, vader, moeder, vrienden of zelfs verre kennis. Als die persoon maar 25 jaar of ouder is en niet al zelf een krediet heeft of al voor iemand anders garant staat.

Het rentepercentage voor flitskredieten lift op dit moment ergens tussen de dertien en veertien procent. Dat varieert iets met het exacte bedrag dat je nodig hebt. Dat lijkt veel maar een andere eigenschap van flitskredieten is dat de looptijd altijd kort is: minimaal 30 dagen en maximaal 2 maanden, afhankelijk van het geleende bedrag.

Daarmee betaal je dus snel terug en in absolute zin juist niet zoveel rente ten opzichte van een lening die je afsluit met een looptijd van vaak 1 – 2 jaar. Ook al is de rente dan lager. Zie de voorbeeld leenrentes hieronder.

Flitskrediet aanvragen zonder BKR toetsing?

Kan je zo’n flitskrediet zonder BKR toetsing aanvragen? Absoluut, want die wordt bij geen enkele aanvraag gedaan. Dat komt vooral doordat de som die je leent relatief beperkt is, namelijk nooit meer dan €1.500. En dat maakt het risico voor de aanbieder ook minder groot. Wel doen ze een eigen kredietcheck.

Zonder deze toetsting is het dus veel makkelijker om je aanvraag snel te behandelen. Aan de andere kant is het ontbreken van de BKR check wel de reden dat je dus een garantsteller moet hebben. Lukt het je onverhoopt toch niet om terug te betalen, dan kloppen ze aan bij die persoon.

Dat is dus de achtervang en de reden dat ze niet in het BKR register gaan vroeten. Dit klinkt misschien als een mooie omweg of sluiproute maar zo is het ook weer niet helemaal. Leen alleen als je het echt nodig hebt, lees maar verder bij het stukje “waar op te letten”.

flitskrediet zonder BKR Toetsing

Voorbeelden rentekosten flitskrediet zonder bkr toetsing

In de tabel hieronder vind je enkele voorbeelden uitgerekend hoeveel rente je betaalt wanneer je een bepaald bedrag leent. Ook vind je hier de looptijden waarbij je erop moet letten dat die vanaf 62 dagen altijd is gesplitst in gelijke termijnen van steeds 31 dagen. Je moet dus de eerste termijn al na een maand afbetalen. De termijnen zijn tevens gelijk in het aflossingsbedrag.

LeningLooptijdLeenrente
€ 10015 dagen€ 1,08
€ 30030 dagen€ 3,24
€ 50030 dagen€ 5,40
€ 80045 dagen€ 12,98
€ 1.00045 dagen€ 16,22
€ 1.20062 dagen€ 19,53
€ 1.50093 dagen€ 24,49

Waar op te letten bij een flitskrediet

Je hebt inmiddels wel vaak genoeg gehoord dat geld lenen geld kost. Logisch, want je betaalt rente en daarmee maak je dus kosten om nu al over het geld te kunnen beschikken en er niet zerlf voor te sparen bijvoorbeeld. Maar er zijn nog een aantal zaken die je moet onthouden.

Daarmee bedoelen we vooral de korte looptijd. Ja die zorgen ervoor dat je in absolute zin minder rente betaalt zoals we eerder al aanhaalden en dat is op zich een pluspunt, maar daar staat tegenover dat je al snel weer alles moet afbetalen.

Houd daar dus rekening mee, en denk er bij je aanvraag al over na hoe je dat gaat doen. Want als je dit niet kan bolwerken binnen 1 – 2 maanden dan zal dit alleen maar resulteren in het aanspreken van je garantsteller en het opleggen van boetes en extra rente.

Daarom is een flitskrediet niet alleen handig voor spoedgevallen maar zeker ook als een overbrugging tot je bijvoorbeeld over enkele weken een zekere meevaller krijgt, zoals je vakantiegeld of geld terug van de Belastingdienst of je energierekening. Maar dat je dit geld gaat ontvangen moet je eigenlijk wel al zeker weten.

Daarmee geeft het je wel mogelijkheden om nu al dingen te betalen die echt niet kunnen wachten. Bijvoorbeeld omdat je koelkast ermee op is gehouden of je mobiele telefoon, je auto een reparatie nodig heeft omdat de APK anders vervalt en je niet meer naar je werk kunt. Maar ook in leukere gevallen kan het een uitkomst zijn hoor, bijvoorbeeld als je volgende week een tof verjaardagsfeest geeft maar je net niet uitkomt met je budget of je schoonouders hun jubileum vieren en je graag dat ene mooie cadeau wil kunnen geven.

Hoger bedrag lenen dan een flitskrediet?

Dat kan natuurlijk altijd nog met de persoonlijke lening of het doorlopend krediet, de twee ‘normale’ soort leningen (zonder onderpand) in Nederland, beide met heel eigen kenmerken, regels, voordelen en nadelen. Welke het beste is voor je doel of je eigen voorkeur kan je alleen zelf afwegen.

Maar dan is het wel belangrijk om de vele aanbieders te vergelijken. In onze leningen vergelijken tool vind je live bij welke verstrekkers je deze beide kredieten kan aanvragen met de laagste rente op dit moment. Via “alle leenrentes” kan je nog veel meer vergelijkingen vinden voor bijvoorbeeld puur 1 leenvorm, of specifiek voor leendoelen zoals geld lenen voor een verbouwing of caravan.

Bij deze soorten leningen wordt trouwens wel altijd een BKR toetsing gedaan hoor. Niet schrikken, toch kan je met sommige soorten registratie alsnog bij enkele partijen aankloppen. Maar meestal niet bij de “reguliere” banken zoals ING, ABN en Rabobank.

Krediet Groep Nederland kan je hierin helpen. Bij van een herstelmelding of een BKR registratie van enkele jaren oud weten zij precies welke aanbieders willen luisteren naar je verhaal. En een offerte aanvragen is toch gratis en vrijblijvend, terwijl ze als specialist wel de best passende en goedkoopste lening voor je vinden dus geef ze zeker een kans.

Gerelateerde artikelen: