Spaarwinkelen Betrouwbaar? Ervaringen / Review

Auteur: |
spaarwinkelen logo

Moet je Spaarwinkelen vermijden?

Nee hoor

Moet je jezelf dan nu meteen aanmelden?

Nee, ook niet

Waarom niet dan?

Er is een site die nóg beter is, de beste cashback website van Nederland zelfs, en dat is Euroclix.

Om een paar voordelen te noemen: je krijgt daar je korting sneller, je saldo wordt meer waard als je meer spaart en er zijn meer manieren om te verdienen beschikbaar. Zo verdien je meer geld en sneller ook!

Maar dat betekent dus niet in de Spaarwinkelen.nl niet goed is, lees vooral de rest van deze recensie met beoordeling van alle belangrijke punten.

Verder in deze review:

Plus- en minpunten

Startbonus van € 2,50

Uit verschillende reviews blijkt de site goed betrouwbaar

Goedkeuren van de cashback korting duurt wel lang na een aankoop

Korting bij relatief weinig webshops (ongeveer 800 in vergelijk met bijna 2500 bij Euroclix)

Uitbetalen kan pas vanaf € 25,-

Wat is Spaarwinkelen.nl?

Spaarwinkelen is een website die haar gebruikers korting geef bij samenwerkende webwinkels in de vorm van cashback. Dit houdt in dat wanneer jij via spaarwinkelen shopt bij een van die webshops, spaarwinkelen.nl een vergoeding daarvoor ontvangt. Die delen ze (deels) weer met jou om ervoor te zorgen dat jij er ook iets aan hebt. Zo winnen jullie allebei er iets aan.

Dat doen ze natuurlijk zodat jij via hen blijft winkelen. Dit heet cashback winkelen / shoppen en Spaarwinkelen is zodoende een cashbacksite.

Hoe werkt Spaarwinkelen?

Uiteraard moet je eerst lid worden. Aanmelden is een kleine moeite. Je hoeft alleen je naam en e-mail in te vullen. Ook mag je jouw eigen gebruikersnaam kiezen. Daarna kan je direct al geld gaan verdienen met cashback. Inschrijven is trouwens zonder kosten / gratis en brengt geen verplichtingen met zich mee (is dus vrijblijvend, je zit nergens aan vast).

NB: je moet wel minimaal één keer per jaar inloggen want anders verloopt je saldo. Dat ben je dan kwijt.

Het verdienen van cashback is heel simpel. Stel je wil iets kopen bij een webwinkel, in dit voorbeeld Bol.com. In plaats van direct Bol.com in te typen ga je eerst naar de site van spaarwinkelen. Daar zoek je Bol.com op en ga je naar die webshop via de speciale link "bezoek website". Daarna winkel je verder zoals je gewend bent.

Ook het afrekenen is hetzelfde, je krijgt namelijk pas achteraf je cashback korting verrekend. Dat is bij alle cashbacksites zo. Dat heeft ook een voordeel, want je krijgt een percentage terug over je totale orderbedrag, ongeacht of daar al artikelen tussen zaten die al een actiekorting hadden! Daar krijg je dus nog eens extra korting over.

Je aankoop wordt geregistreerd in je account en na een periode wordt die goedgekeurd. Dit duurt bij Spaarwinkelen wel relatief lang, soms tot 4 maanden. Zodra het allemaal akkoord is wordt het bedrag op je saldo bijgeteld. Heb een saldo van minimaal 25 euro dan kan je dit overmaken naar je PayPal of IBAN bankrekening.

Wat stiekem een beetje jammer is, is dat Spaarwinkelen geen toolbar aanbiedt. Andere sites als Euroclix hebben die wel. Daarmee hoef je niet meer eerst in te loggen bij de cashbacksite maar gaat alles vanzelf. Je krijgt gewoon een reminder als je ergens cashback kan krijgen.

Dat heeft twee voordelen: 1) je vergeet nooit meer je gratis korting, en 2) je hoeft niet bij te houden bij welke duizenden webshops je korting kan krijgen, dat doet de toolbar wel voor je! Hopelijk gaat Spaarwinkelen een dergelijke toolbar ook snel ontwikkelen.

Hoeveel levert het op?

Dat is natuurlijk de hamvraag, de Hollandse vraag. Natuurlijk is het in feite gratis geld dat je pakt, maar wel lekker om te weten hoeveel dan precies. In algemene zin kan cashback je ontzettend veel opleveren, omdat je dit bij bijna elke bekende webwinkel wel kan krijgen. Denk alleen maar eens aan Bol.com, Wehkamp en Coolblue. Daar kan je eigenlijk alles wel kopen toch?

En dat is precies het punt. Zodra je ervoor zorgt dat je meer van je aankopen online gaat doet, ga je dus ook meer cashback verdienen. Cashback is wellicht maar een paar procent, maar wat zou het? Je kan over eindeloos veel dingen deze korting krijgen. Boodschappen, nieuwe kleren, huishoudartikelen, persoonlijke verzorging, maar ook het boeken van je vakanties! Dat telt hard op hoor.

Wij durven dus ook wel te zeggen dat je simpel € 1.000,- per jaar op deze manier kan verdienen. Vooral als je dit doet via de beste cashbacksite. Voor de volledigheid en ter overvloede herhaling: dat is dus Euroclix.

Is Spaarwinkelen.nl betrouwbaar?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal, want leuk en aardig dat je misschien een iets hogere korting kan krijgen. Als die nooit aankomt op je rekening dan heb je er ook niks aan toch? Precies.

Daarom melden wij ons altijd zelf even aan bij sites die we beoordelen. En daaruit blijkt hetzelfde uit de vele online reviews die te vinden zijn: alhoewel het erg lang duurt voordat je jouw geld terug krijg na een aankoop, komt het wel altijd aan!

Ja het duurt soms 3 tot 4 maanden voordat je aankoop en daaraan gekoppelde cashback is goedgekeurd en dus voordat je het kan laten uitbetalen, maar je krijgt het wel. Dus betrouwbaar is het wel, alleen niet zo snel.

Conclusie

We raden het zeker niet af om je aan te melden bij deze website, maar raden je wel proactief aan om je in plaats daarvan in te schrijven bij Euroclix. Deze site is namelijk op een flink aantal punten de betere, zoals je in deze recensie op meerdere plekken hebt kunnen lezen.

Zodoende kun je daar dus meer geld besparen / verdienen. Jij bent toch geen dief van je eigen portemonnee? Daarom...