qassa review
Door | 06 sep. 2023

Review: Is Qassa betrouwbaar op basis van ervaringen?

Ja, prima website

Moet ik me er dan nu meteen gaan inschrijven?

Nee, dat dan weer niet

Huh?

Word liever lid bij dé beste cashback sites van Nederland.

Want: je krijgt een startbonus (€ 2,55), je saldo wordt meer waard als je verder doorspaart (tot 70%), ze werken met meer webshops samen en zijn meer betrouwbaar (cashback gaat minder vaak fout).

Maar Qassa.nl zelf is echt een prima site dus aanmelden is zeker niet af te raden, lees vooral deze recensie / beoordeling.

Dit zijn niet alleen onze eigen ervaringen, maar zeker ook die van onze oplettende bezoekers.


Plus- en minpunten Qassa

+ Cashbackkorting wordt direct uitbetaald, geen minimaal saldo nodig (vanaf 5 cent al!)

+ Hoogte van de geboden cashback korting is prima

+ Geen startbonus helaas bij het aanmelden

– Geen toolbar aanwezig die je aankoop registreert, dus je moet steeds inloggen om je korting te krijgen en dat gaat vaak mis.

Wat is Qassa?

Qassa bestaat al sinds 2000 en was daarmee een van de eerste van dit soort sites in Nederland. Vanaf 2009 waren ze ook internationaal actief, waaronder in Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Noorwegen, Zweden en Italië. Turkije schijnt er ook aan te komen.

Tot 2014 heette de site trouwens nog MoneyMiljonairs en hieraan kan je ook goed zien dat het eigenlijk ooit als geld verdienen spaarprogramma is gestart. Nu focussen ze zich helemaal op de cashback markt.

Enige overblijfsel hiervan is overigens dat ze nog steeds aanbieding dat je enquêtes kan invullen voor geld. Maar als je dat wil doen om geld meer te verdienen dan kan je beter lid worden van de 10 best betaalde enquête sites van Nederland / België..

Hoe werkt Qassa.nl?

Lid worden bij Qassa is gratis en vrijblijvend. Je hoeft dus niks te betalen om mee te doen, en bent ook nergens toe verplicht. Je kan het dus altijd even uitproberen en rondneuzen tussen de acties. Dit geldt overigens voor alle cashbacksites.

Zodra je ben aangemeld kan je gaan verdienen met cashback shoppen. Dit proces is heel eenvoudig: in plaats van direct naar een webwinkel te surfen log je eerst even in bij Qassa. Je zoekt de shop op in het overzicht en klikt daar op de link om de winkel te bezoeken.

Daarna gaat de rest zoals je gewend bent. Zorg er wel voor dat je tussendoor het scherm niet sluiten of andere websites bezoekt, dan gaat het namelijk mis. Je aankoop en daarmee cashback wordt dan namelijk niet geregistreerd en dan loop je jouw gratis geld terug mis.

Ook het afrekenen is overigens hetzelfde, want cashback krijg je altijd pas achteraf terug. Je krijgt dus niet direct korting op de rekening. Maar dat is juist wel voordelig, want je krijgt een percentage terug van het totale bedrag, ook als daar toevallig artikelen tussen zitten die al in de aanbieding waren. Daar krijg je dus extra korting over.

Er zijn trouwens ook cashbacksites waar je een toolbar / browser extensie kan downloaden en installeren waarmee het registreren van cashback automatisch gaat. Hoe je dus niet eerst in te loggen. Dat scheelt want je zal dit anders vast een gaan vergeten. Bovendien onthoud die toolbar ook de duizenden webshop voor je waar je überhaupt korting kan krijgen, dat gaat jou nooit lukken… Helaas heeft Qassa.nl een dergelijke toolbar niet.

Dat is een nadeel, maar een groot voordeel van Qassa is het feit dat je geen minimaal saldo nodig hebt om je cashback terug te boeken naar je bankrekening. Bij veel andere sites moet je dit opsparen tot 10 of 25 euro en dat kan even duren. Elke verdiende cashbackkorting kan dus direct worden geïnd.

Hoeveel verdien je met Qassa?

Uiteraard is dit de hamvraag, want het gaat om de knaken. Leuk dat er zoiets bestaat als cashback, maar hoeveel levert dit uiteindelijk op in je portemonnee? Ga er maar vanuit dat je vanaf nu álles met korting kan kopen. Want als je kijkt naar de duizenden webshops die hieraan meedoen, plus het feit dat je online alles kan krijgen inmiddels, betekent dat niks meer onmogelijk is in de wereld van cashback.

Geld terug op kleding, je normale boodschappen, maar ook kado’s voor je familie en vrienden en zelfs het boeken van je dure zomervakantie, kan je allemaal enkele procenten over terug krijgen. Kun je nagaan hoeveel dit wel niet is in totaal?

Zonder enige moeite wel duizend euro per jaar. En dan heeft Qassa nog extra verdienmogelijkheden ook zoals geld verdienen met enquêtes bijvoorbeeld. Dat komt er nog eens extra bovenop.

Qassa bingo

Elk lid speelt automatisch mee met de bingo van kassa, elke ronde krijg je een gratis kaart. Je wint ermee de jackpot die flink kan oplopen. Op moment van schrijven is deze zelfs 20 miljoen punten!

Qassa spellen

Bij Qassa kan je ook geld verdienen met spelletjes spelen. Elke dag wint degene met de hoogste score. De uitbetaling is 250.000 punten. Leuk om te doen. De spellen die je kan spelen zijn Bejeweled, Funtowers, Memory & Clevercubes.

qassa spellen

Is Qassa betrouwbaar?

Wat voor soort website of programma we ook beoordelen, altijd is dit het hete hangijzer. Oftewel: het belangrijkste onderwerp. Want ook al kan je met een bepaalde site meer verdienen, dan heb je er alleen nog maar iets aan als je ook dat geld echt op je bankrekening gestort krijgt. Of een andere beloningsvorm naar keuze moet wel aankomen, zoals waardebonnen of cadeaus.

Helaas begint juist op dit punt de laatste tijd steeds meer fout te gaan en verschijnen er meerdere klachten over niet uitbetalen, niet reageren op de klantenservice en dergelijke. Nu is onze ervaring de afgelopen jaren altijd goed geweest (we zijn al heel lang lid), maar dit begint een beetje af te brokkelen.

Wat we ook erg jammer vonden is dat de aanbrengbonus om je vrienden of familie aan te brengen van €2,- opeens is afgeschaft, dat was namelijk een goede manier om sneller te sparen.

Conclusie

Als spaarprogramma was deze site opzicht een leuke extra. Maar als cashbacksite schiet Qassa helaas tekort ten opzichte van de concurrentie. Jammer, want we waren we degelijk fan enkele jaren geleden. Hoe dan ook, op dit moment kan je beter terecht bij Euroclix.

Dit is de beste cashbacksite van NL, met meer mogelijkheden om geld besparen en verdienen. Mét toolbar, mét startbonus, mét betere betrouwbaarheid en mét meer webshops waar je korting krijgt. Meer hoeven we er niet over te zeggen toch?