Review: Is cashbackxl.nl betrouwbaar?

Wij denken het wel.

Moet ik me er dan inschrijven?

NEE

Waarom niet dan?

Er is een cashbacksite die nóg beter is, namelijk Euroclix.

Wat ons betreft de beste cashback site in Nederland.

Het verschil is bijvoorbeeld dat je via CashbackXL geen korting krijgt bij Bol.com… maar via Euroclix.nl wel.

En laat dat nu juist een van de belangrijkste webshops zijn. Je krijgt ook geen inschrijfbonus terwijl je bij Euroclix meteen €2,55 krijgt!

Maar dat houdt dus niet in de CashbackXL niet goed is, maar dat kan je hieronder lezen.

Dit zijn namelijk onze ervaringen, maar ook de altijd welkome feedback van onze bezoekers.


Plus- en minpunten CashbackXL review

– Geen korting bij Bol.com

– Ze werken sowieso met relatief weinig webwinkels samen (ongeveer 1300), terwijl Euroclix samenwerkt met meer dan 2400 webshops.

– Zijn een pure cashback specialist, geen andere manieren om geld te verdienen & besparen zoals dat bij concurrenten zoals Euroclix wel kan met o.a. enquêtes invullen voor geld.

+ Cashback is wel redelijk goed, niet altijd de hoogste zoals ze zelf claimen overigens

+ Uit ervaring blijken ze erg betrouwbaar

Wat is CashbackXL?

Dit is een echte specialist op het gebied van cashback shoppen. Ze zijn ook geen eigendom van een grote of buitenlandse partij, maar gewoon een zelfstandige B.V. die is gevestigd in Nederland (Rotterdam om precies te zijn). De website richt zich compleet op hun volgende missie: Iedereen zoveel mogelijk geld terug geven op hun aankopen.

Mooie doelstelling waar ze overigens ook goed in slagen wat ons betreft, want de hoogte van de geboden cashbackkorting is relatief hoog en ze hebben een goed werkende site en service. Goed bezig dus!

Hoe werkt CashbackXL?

Aanmelden is zo gebeurd en bovendien gratis en vrijblijvend. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. inschrijven kan met enkel je naam en e-mail, maar ook met je Facebook als je dat prettig vindt. Daarna kan je direct al geld gaan verdienen met cashback.

Dat werkt heel simpel: je gaat niet direct naar een webshop waar je wilt winkelen, maar logt eerst even in bij CashbackXL en gebruikt daar een speciale link naar de webwinkel. Daarna shop je gewoon door zoals altijd en ook het afrekenen is hetzelde. Je krijgt dan dus niet direct korting over je bestelling, maar later een geldbedrag terug gestort op je account van CashbackXL.

Meestal gaat hier nog een periode overheen waarin die moet worden goedgekeurd. CashbackXL krijgt namelijk een commissie van de webwinkel en die willen ze eerst zeker hebben. Een deel daarvan delen ze met jou in de vorm van cashback. Zo winnen jullie allebei! Die cashback kan je vanaf je account gewoon weer overboeken naar je bankrekening om er andere dingen mee te kopen.

Wat wel jammer is naast de minpunten die je hierboven kon lezen is dat CashbackXL geen toolbar heeft. Andere sites als Euroclix hebben dat wel waardoor het sparen van cashback automatisch gaat en je dus niet eerst hoeft in te loggen en een speciale link moet gebruiken. Vaak vergeet je dit namelijk en dat is zonde. Met een toolbar gaat dat dus nooi meer mis. En hoef je bovendien niet steeds te onthouden bij welke duizenden webwinkels je korting kan krijgen…

Hoeveel verdien je met CashbackXL?

Uiteraard ligt het er helemaal aan hoeveel je online shopt. Maargoed met de wetenschap dat je vanaf nu flinke korting kan krijgen bij heel veel webwinkels kan betekenen dat je meer online zal gaan kopen? Zeker nu je tegenwoordig letterlijk alles op internet kan krijgen, van kleding tot boodschappen en van elektronica tot witgoed.

Een gemiddelde Nederlander zal zomaar €1000,- per jaar gratis geld terug kunnen krijgen, dus waar wacht je op? Zeker als je je best doet om zoveel mogelijk via internet te bestellen en niet in de winkel te kopen kan het nog veel harder oplopen.

Is CashbackXL betrouwbaar?

Ja CashbackXL is betrouwbaar. Bij cashbacksites zijn er altijd twee dingen die belangrijk zijn als wij ze gaan testen, en waar we dus met name op letten. De eerste is het registreren van de aankoop en daarmee dus dat je een cashback moet krijgen. Als het hier al misgaat dan zit er iets fout in de systemen achter de website. Ten tweede moet het goedkeuren van dezelfde cashback en het uitbetalen daarvan naar je bankrekening niet te lang duren.

Op beide punten scoort CashbackXL zeer goed. Er zijn weinig klachten te vinden en als het dan al een keertje misgaat, wat natuurlijk altijd kan gebeuren, is er een goede Nederlandse klantenservice die nooit te moeilijk doet en alsnog alles rechtzet. Wel zo prettig! Dus ja deze site is zeker betrouwbaar.

Conclusie CashbackXL review

Lastig lastig… het is gewoon een prima website die gewoonweg niet opgewassen lijkt tegen concurrenten die nog veel beter zijn. En dan doelen we met name op Euroclix, waar je jezelf beter kan aanmelden.. Die bieden namelijk bij meer webshops casbackkorting, waaronder bij Bol.com waarmee CashbackXL helaas niet samenwerkt. Ook heeft Euroclix een toolbar die je kan installeren waarmee het proces makkelijker wordt en je ook niet meer per ongeluk kan vergeten je cashback te claimen.

Bovendien is een aanvullend voordeel van Euroclix dat je er extra kan geld verdienen met enquêtes, ze zijn zelfs de best betaalde enquête site in Nederland onder de naam Panelclix. Ook kan je geld verdienen met spelletjes. Mocht je dat interessant vinden natuurlijk, maar we wilden het wel even vermelden.