review cashback.nl
Door | Geüpdatet 9 mrt. 2021

Is cashback.nl aan te raden?

Of juist helemaal niet?

Op zich is het een prima site, maar ze staan helaas NIET in onze top 10 van beste cashback sites.

Ze zijn dus niet zo goed als die programma’s, waar je jezelf beter kan inschrijven.

Maar hoe komt dat dan?

Dat leggen we je hieronder uit aan de hand van een complete recensie met daarin een beoordeling op alle belangrijke vlakken.

Op basis van eigen ervaringen en die van onze bezoekers.


Plus- en minpunten

+ De hoogste van de cashback is goed, je jij krijgt ook korting bij veel webwinkels (meer dan 3500)

+ Je kan extra verdienen door vrienden of familie als lid aan te brengen. Dit levert je €2,50 per keer op.

 Maar bij andere sites krijg je ook 10% over de verdiensten van die aangebrachte leden, maar bij cashback.nl helaas niet. Terwijl dat juist veel oplevert!

 Daarnaast hebben andere sites nog meer aanvullende verdienmanieren, zoals enquêtes of betaalde klikbanners.

 Een belangrijke webshop waar ze helaas niet mee samenwerken is Bol.com

Over Cashback.nl

Deze site geeft haar leden de mogelijkheid geld te besparen / verdienen met cashback korting. Dit betekent dat je geld terug krijgt op je aankopen bij de webshops waarmee Cashback.nl samenwerkt. Zoals je eerder kon lezen zijn dit er best veel, al is het jammer dat Bol.com daar niet bij hoort.

De website is eigendom van OrangeBuddies Media. Dit bedrijf is gespecialiseerd in dit soort websites en hebben er nog veel meer dan alleen deze. Ook sites die wel in onze top 5 beste cashbacksites staan overigens zoals iPay, cashbackkorting.nl en NuCash, maar dat terzijde. In totaal zijn ze actief met ruim 100 websites in Europa en Australië en werken ze samen met meer dan 35.000 shops.

Hoe werkt het?

Eigenlijk werken alle cashback sites precies hetzelfde en deze dus ook. Voor de volledigheid een uitleg: je krijgt dus geld terug (cashback korting) op aankopen bij aangesloten webwinkels. Dit betekent in de praktijk dat je niet meer direct naar de shop moet surfen, maar eerst even moet inloggen bij cashback.nl en dan via een speciale link doornavigeren naar de gekozen winkel.

Daarmee registreren ze je aankoop. Niet tussendoor andere sites bezoeken want dan gaat het mis. Je kan verder gewoon winkelen zoals je gewend bent, ook afrekenen. Want daar krijg je nog geen korting, achteraf krijg je pas je geld terug. Dat is vaak een percentage van het orderbedrag, soms een vast bedrag.

Het nadeel is dat je wel even moet wachten totdat je aankoop is goedgekeurd en je dus je geld krijgt. Het voordeel ervan is dat de korting over de hele order geldt, dus ook nog eens bovenop de artikelen die eigenlijk al in de aanbieding waren. Feitelijk is het dus gratis geld.

Fijne aan goede cashbackwebsites zoals deze is dat je een gratis toolbar kan installeren op je laptop / of een app op je telefoon, waarmee je automatisch een seintje krijgt als je korting kan krijgen. Hoef je niet meer in te loggen. Voordeel is dat je dit dus ook niet meer kan vergeten, en bovendien hoef je ook niet alle 3500 webshops uit je hoofd te leren waar je recht hebt op korting!

Hoeveel kan je er verdienen?

Met cashbackkorting kan je in principe veel geld verdienen. Je kunt tegenwoordig immers nagenoeg alles online kopen en daar dus deze gratis korting over krijgen. Extra voordeel is het gemak dat het ook allemaal gratis thuis wordt bezorgd.

Een gemiddeld Nederlands gezin kan hier onder veel moeite zomaar € 1.000,- per jaar aan overhouden. En doe je echt je best om veel via internet te kopen, bijvoorbeeld ook veel reisbureaus doen mee waardoor je ook dik terug kan krijgen op je vakantie boeken, kan dit nog veel hoger oplopen.

Toch kan je dan dus beter terecht bij Euroclix, die werken samen met evengoed veel webwinkels maar daar loopt je korting op zodra je meer spaart. Dit extra voordeel dat ze jouw geven is maximaal 70% Daarnaast kan je er ook op andere manieren geld verdienen en besparen zoals geld verdienen met enquêtes invullen, waar Euroclix zelfs de beste betaalde enquête site is binnen zowel NL als België.

Is Cashback.nl betrouwbaar?

Ja, daarvoor steken we onze hand in het vuur. Niet voor niet staan er na de nr.1 Euroclix nog eens 4 sites van OrangeBuddies in onze top 10 beste cashback sites. Je krijgt altijd je geld en daar gaat het uiteindelijk om toch?

Je zal ook zien dat er vrijwel geen klachten zijn te vinden over deze site. Ook het goedkeuringsproces van cashback / aankopen gaat vrijwel nooit verkeerd. Dat komt mede omdat ze een goede toolbar hebben die na het installeren het cashbackproces automatiseert. Enige is wel dat dit goedkeuren relatief lang duurt als je het vergelijkt met de concurrenten.

Conclusie

We zullen je niet afraden om je in te schrijven voor deze site, maar het is wel voordeliger om je aan te melden bij de beste site van Nederland omdat je dit meer oplevert. Doe je dat niet, dan gooi je eigenlijk gratis geld weg. Ter herhaling, die beste site is Euroclix!

Natuurlijk kan je jezelfs daarnaast nog steeds aanmelden bij cashback.nl, wellicht dat er toch net die ene webshop te vinden is die Euroclix niet heeft of met een iets lagere korting.