Enquêtes Invullen voor Geld in België

Auteur: |
enquête sites belgië

Heb je net gegoogeld naar betrouwbare enquête sites om daar geld te verdienen?

Met het invullen van betaalde surveys?

Maar kom je alleen maar, of vooral, Nederlandse sites tegen?

Balen, want daar kan je alleen meedoen als je ook echt in Nederland woont.

Gelukkig hebben wij ook een Top 10 best betaalde enquêtes in België voor je!Verder in dit artikel:

Waarom een aparte lijst?

We hebben een aparte Top 10 met best betaalde enquêtes voor Nederland en België, en dat is niet zomaar. De belangrijkste reden hiervoor is dat de onderzoeksbureaus achter de websites zijn georganiseerd per land. Dit doen ze omdat hun klanten eigenlijk altijd hun onderzoeken willen laten uitvoeren onder een bepaalde doelgroep, waarbij het land erg belangrijk is. Daarom houden de panels dit ook aan. Vaak zie je zelfs dat de bedrijven per land een aparte site of panel hebben.

Om dit waterdicht te houden mag je jezelf dan ook alleen maar inschrijven in het daadwerkelijke land waar je woont en een bankrekening hebt. Daarmee kan je dus ook nooit meedoen aan enquêtepanels in meerdere landen tegelijk, in principe. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je in beide landen woont of hebt gewoond.

Bovendien hebben we ook aparte lijsten omdat er verschillen zitten in de noteringen van de verschillende websites en panels. Waarom dat zo is leggen we je hieronder uit. Maar door je dus twee verschillende toplijsten te geven kunnen we je ook beter adviseren welke beter zijn per staat.

Waarom zijn er verschillen?

Als je de Belgische Top 10 vergelijkt met de Nederlandse toplijst zal het je opvallen dat er best nog verschillen in zitten welke de beste zijn en betrouwbaar. Ten eerste wat betreft welke panels erin überhaupt staan, ten tweede de rangorde. Want ook al zijn het dezelfde bedrijven die erachter zitten, toch scoren ze per land weer anders.

De reden voor het eerste verschil is vrij simpel: een aantal onderzoeksbureaus is slechts in 1 van beide landen actief, of sowieso maar in één land. Zo is LOTTIE wel in België actief maar niet in Nederland. Het tweede verschil komt misschien wel juist door de regio. De spelregels zijn misschien hetzelfde, maar de opdrachtgevers die de onderzoeken uitzetten bij het bureau verschillen wel degelijk. Daarmee kan vooral het aantal onderzoeken / vragenlijsten dat je kan maken nogal anders zijn. En daarmee dus ook de uiteindelijke bijverdienste of totale inkomen per maand.

Zo zie je bijvoorbeeld da I-Say nogal wat verschil laat zien tussen de verschillende staten. Laat je overigens niet enkel leiden door de naam van de bureaus want Opinieland zoals het in NL heet, heeft ook gewoon een Belgische broer maar die heet dan Opinionworld.

Nederlands of Franstalig?

De websites die we aanbevelen voor Belgen zijn overigens te gebruiken in het Nederlands en Frans, dus daarmee geschikt voor Vlaanderen en Wallonië. Ook de onderzoeken en surveys die worden uitgezet zijn in verschillende talen beschikbaar, vaak kan je dat in de vragenlijst zelf nog als optie kiezen.

Welke taal je spreekt en schrijft maakt overigens niet uit of je mee kan doen met een enquête panel, dat gaat echt per land. Zeker omdat je ook in de survey dus nog zelf een taal kan kiezen kom je er altijd wel uit.

Zijn dit de enige sites?

Nee, dit zijn alleen per natie de beste 10. Dat is meer den genoeg om voldoende werkt te hebben als bijverdienste. Of als thuiswerk naar een baan of als huisvrouw / huisman. Tesamen kan je met al die tien zeker € 500,- per maand maken, afhankelijk van de tijd die je bereid bent erin te stoppen.

Op onze pagina met reviews en ervaringen vind je ook recensies van overige enquête sites. Heb je dus een site op het oog om aan mee te doen, check dan dus altijd even onze lijst want wellicht hebben ze helemaal niet zo’n goede beoordeling. Sowieso is het als een slecht teken als een website niet in onze top 10 staat he, maar dat snap je.

Werken de sites in beiden landen hetzelfde?

De sites werken eigenlijk in alle landen wereldwijd tegenwoordig wel hetzelfde. Uiteraard kan er een verschil zitten in de beloning omdat bepaalde cadeaubonnen enkel interessant zijn voor Belgen of Hollanders. Maar verder zeker geen verschil. Lees meer op onze pagina over geld verdienen met enquêtes invullen hoe het hele proces in elkaar steekt.

Daar vind je allerlei informatie over hoe je aan de slag kan, wat je vooral wel en niet moet doen en hoe je ervoor kan zorgen dat je maximaal verdient. Belangrijkste tip vind je overigens al bij de Top 10 vermeldt: inschrijven bij meerdere enquête sites zorgt ervoor dat je meer uitnodigingen al ontvangen om mee te doen aan betaalde onderzoeken, zodat je uiteindelijk ook meer kan verdienen!

Hebben jullie de Belgische sites dan wel getest?

Ja, maar dat hebben we wel moeten vragen aan Belgische vrienden. Via die weg hebben we toch een goed beeld kunnen vormen. Moet gezegd worden dat veel van onze 10 favorieten in beide landen actief zijn en ook met precies dezelfde systemen werken, dus onze verwachten kwamen dan ook wel grotendeels uit.

Maar inderdaad willen we deze vraag wel even beantwoorden, omdat wijzelf als Nederlanders niet kunnen beoordelen of bijvoorbeeld de uitbetaling van saldo naar bankrekeningen wel aankomt, noch ons niet kunnen inschrijven bij sites die enkel in het Belgische werken.

We merken echter dat onze zuiderburen ook veelvuldig de online internet weg naar onze website weten te vinden en die willen we ook graag van advies kunnen voorzien! Vandaar dat we deze omweg graag voor jullie hebben genomen. En ook voor jullie geldt: het staat je helemaal vrij om te bepalen bij welke sites je jezelf wel of niet aanmeldt, dit is enkel onze visie. Veel succes, en we hopen dat je maar mooie bedragen mag verdienen.