toegankelijke beroepen
Door Martijn | 15 nov. 2022

Wil jij graag een carrière hebben waarbij je een mooi salaris ontvangt? Helaas is niet elke baan qua verdiensten gelijk aan een ander beroep. Dit betekent echter niet dat lastig hoeft te zijn om aan een goed verdienende baan te komen. In deze blog hebben we drie toegankelijk beroepen op een rijtje gezet voor je waarbij je een riant salaris kunt verwachten. Op deze manier hopen we je wat inspiratie te geven.


Data analist

In de eerste plaats ontvangt een data analist een relatief hoog loonstrookje. Met deze baan heb je verschillende taken waarmee je aan de slag moet gaan. Zo moet je data verzamelen, ordenen en analyseren. Op basis van deze data kan een bedrijf beter beslissingen nemen over het te voeren beleid. Al met al is dit een zeer uitdagende baan die erg veel voldoening kan geven. Om data analist te kunnen worden hoef je niet per se een hbo- of wo-opleiding afgerond te hebben. Een mbo-opleiding in de richting van ICT volstaat ook meestal wel.

Aandelenhandelaar

Ten tweede kun je er voor kiezen om een aandelenhandelaar te worden. Dit is een beroep dat vooral in goede tijden erg goed uit kan pakken. Zo kun je namelijk veel geld verdienen als de aandelenmarkt het goed doet. Aandelenhandelaren kopen en verkopen aandelen op de beurs. Dit is echter niet het enige wat je doet, want je moet ook actief bezig zijn met het monitoren van de aandelenmarkt. Zo kun je inspelen op verschillende ontwikkelingen en hierdoor geld verdienen. Het is wel belangrijk dat je hierbij niet te veel risico neemt. Om aandelenhandelaar te kunnen worden hoef je in principe geen opleiding afgerond te hebben. Wel is het aan te raden om een cursus in beleggen te volgen.

Ondernemer

Tot slot kan ondernemer worden ook erg lucratief zijn. Een goed voorbeeld hiervan is geld verdienen met affiliate marketing. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd, want het is belangrijk dat je ondernemend bent en risico durft te nemen. Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor alles wat er binnen je bedrijf gebeurt. Zo moet je verantwoordelijkheid nemen voor het aannemen van personeel, maar ook voor de marketing en sales. Ondernemen is erg uitdagend, maar het kan erg veel voldoening opleveren. Om ondernemer te kunnen worden hoef je geen specifieke opleiding afgerond te hebben. Wel is het belangrijk dat je de juiste kennis en ervaring hebt.

Al met al zijn er meer dan genoeg toegankelijk beroepen die erg veel kunnen verdienen. In deze blog hebben we drie van dit soort banen voor je er uitgelicht. Welk beroep past het best bij jou?