direct geld lenen
Door | 13 dec. 2023

Wil je direct geld lenen en de aanvraag al binnen 10 minuten hebben verstuurd?

Omdat je het bedrag eigenlijk gelijk moet hebben?

Want je acuut iets moet regelen?

Dat is mogelijk, gaan we je hieronder uitleggen.

Binnen enkele ogenblikken is je aanvraag ingevuld en ook vrijwel direct beantwoord.


Direct geld lenen met een flitskrediet t/m €1800

Een minilening of flitskrediet is het snelst om aan te vragen. Dit komt met name omdat het hier specifiek gaat om een beperkt / klein bedrag tot 1.800 euro maximaal. Dit betekent dat de partij die dit aan jou uitleent ook maar een gelimiteerd risico hoeft te nemen en dus minder checks uit hoeft te voeren. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het aanvraagproces ook veel simpeler en korter kan.

Je hoeft het dus ook niet bij een bank te doen, en juist zonder bank gaat het ook weer sneller. Wel blijf je beschermd door het toezicht van de AFM, oftewel de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. De belangrijkste specialist op het gebied van minileningen is Saldodipje. Onderdeel van Ferratum Groep

Zij doen dit in een heleboel landen over de hele wereld (Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland) en zijn betrouwbaar en ervaren. Ze zijn genoteerd aan de beurs in Frankfurt sinds 2015. Op dit moment zijn ze zelfs de enige partij die dit aanbiedt in Nederland.

Het aanvraagproces is eenvoudig binnen 10 minuten online geregeld, aanvragen duurt gemiddeld zelfs maar 5 – 7 minuten. Zonder oponthoud dus. En als de aanvraag eenmaal akkoord is dan kan je het geld alweer in 24 uur op je bank verwachten. Dat is dus allemaal in korte tijd geregeld. En er zitten nog meer voordelen aan deze leningsvorm…

binnen 10 minuten

Binnen 10 minuten aanvragen: geen uitgebreide checks

Als eerste voordeel hoef je bij Ferratum geen BKR check te ondergaan. Het maakt dus niet uit of je een negatieve registratie hebt, er wordt simpelweg niet naar gekeken. Ze gebruiken een eigen systeem om te kijken of je kredietwaardig bent waarbij gebruik wordt gemaakt van een garantsteller.

Je moet zelf een persoonlijke garantsteller regelen binnen 5 dagen nadat het bedrag aan je is uitbetaald, anders kan Ferratum je en aanvullend bedrag rekenen wat je ook moet betalen binnen de leentermijn.

Het tweede voordeel is dat het bijna helemaal zonder checks is. Behalve je ID-bewijs hoef je geen uitgebreide documentatie aan te leveren, ook geen loonstrook bijvoorbeeld. Dit scheelt je een hoop uitzoekwerk en tijd. Het enige wat je wel moet doen is je IBAN verifiëren. En dus een ID-kaart, rijbewijs of paspoort uploaden + een selfie maken. Maar meer niet.

Een ander belangrijk voordeel van deze leningen is de beperkte looptijd. Afbetalen is afhankelijk van je leenbedrag na 30, 45, of 62 dagen. Vanaf 62 dagen gaat dit in gelijke termijnen van 31 dagen. Daarmee kan je wel een periode overbruggen maar houd je de rentekosten beperkt in vergelijking met andere leenvormen met een langere looptijd. Want dan betaal je in totaal een groter bedrag aan rente.

Leen je bijvoorbeeld €300,- en betaal je dat na 30 dagen weer terug, dan kost je dat €3,24 euro aan rente.

Meer geld lenen dan dat kan niet direct binnen 10 minuten

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je meer middelen nodig hebt. Je komt dan uit bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Hiermee kan je bedragen lenen van pakweg €2.500,- tot €75.000,- maar doorgaans beginnen veel aanbieders pas vanaf €5000,-

In onze leningen vergelijken tool vind je live de laagste rente van dit moment. Je kan direct doorklikken naar de getoonde aanbieders voor meer informatie, of klik op “alle leenrentes” om voor een specifiek bedrag te vergelijken voor een van de twee lening soorten.

Let wel dat het aanvraagproces hier wel wat langer duurt en meer documenten nodig heeft, omdat het ook over grotere bedragen gaat. Het is echter wel de snelste weg om lening verstrekkers en kosten (rente) te vergelijken. Aanvragen kan daarna gewoon online.

Niet direct geld lenen maar …

We willen er toch nog even bij stilstaan: als je geld leent betaal je daar ook kosten voor. In de eerste plaats de rente, maar ook bijvoorbeeld een externe garantsteller. Een lening of krediet is dus ook echt een oplossing als je direct geld moet hebben voor iets dat niet kan wachten. Of waar je de weloverwogen keuze maakt om iets nu al te kunnen betalen en dan de extra kosten voor lief neemt / het waard vindt.

Bijvoorbeeld als je auto dringend gerepareerd moet worden en je nu het geld even niet hebt. Andere voorbeelden zijn een kapot raam, lekkend dak of nieuwe CV-ketel. Maar je weet wel dat je de lening zonder problemen kan aflossen als over een paar weken je volgende salaris binnenkomt. Het is dan puur om een bepaalde periode te overbruggen.

Kan het wel wachten, dan zijn er andere manieren om aan geld te komen. Zo kan je tegenwoordig heel goed geld verdienen via internet. Daar zitten manieren tussen die je kan omschrijven als online bijverdienen, maar er zijn ook manieren zoals verdienen met affiliate marketing waarmee je echt een compleet inkomen kan genereren.

Gebruik een lening ook niet om gaten te dichten in je financiële huishouden. Dan ben je zo direct alleen maar verder van huis. Kijk dan liever of je kan besparen op je vaste lasten of doe onze geld besparen test. Daarmee kan je tot wel 10.000 euro op jaarbasis bezuinigen. Dan hoef je niet eens meer na te denken over direct geld lenen binnen 10 minuten.

Gerelateerde artikelen: