Bijverdienste Bijbaan Enquêtes Invullen
Door | Geüpdatet 18 feb. 2021

Ben je op zoek naar een makkelijk bijbaantje?

Om een leuk extraatje mee te verdienen als neveninkomsten naar je studie, fulltime baan of huishouden?

Dan is het invullen van enquêtes via internet de perfecte job.

En natuurlijk doe je dat bij voorkeur bij de best betaalde en betrouwbare enquête sites.

En die vind je inderdaad via bovenstaande link. Een top 10 voor zowel Nederland als België.

In de rest van deze blog vertellen we je meer over de werking en voordelen van deze online manier van bijverdienen.


Waarom is enquêtes invullen een goede bijbaan?

Eigenlijk is enquêtes invullen voor geld niet alleen een goede, maar zelfs het perfecte baantje naast andere verplichtingen. Veel beter dan een krantenwijk, achter de bar staan of vakken vullen. Of je nu scholier / student bent, thuisblijfmoeder of -vader en zelfs naast een 40 urige werkweek kan je heel goede wat extra inkomen genereren door enquêtes in te vullen.

Dat is vooral vanwege het gemak waarmee je hieraan kan beginnen en blijven meedoen. Het enige dat je nodig hebt is namelijk een apparaat met internet. Of dat nu een PC / computer is of een tablet of telefoon dat maakt niet uit. En daaruit blijkt meteen het volgende voordeel: je kan het op elk moment van de dag doen, en bovendien op elke plek. Dus ook als je zit te wachten op de bus, terwijl je in de trein zit naar college of weer naar huis na een lang werkdag.

Sterker nog: de beste enquêtepanels hebben zelf hele handige apps voor op je smartphone of tablet. En omdat de onderzoeken vaak ook niet te lang duren (5-15 minuten) kan je heel eenvoudig tussendoor even een survey doen. Maakt niet uit of dit midden in de nacht is of halverwege de middag, je kan het inpassen in jouw leven en agenda.

Maar het is ook nog eens heel leuk om te doen. Je mag namelijk je mening delen over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Zoals over advertenties op tv, bestaande producten maar ook over concepten voor nieuwe artikelen en reclames beoordelen die nog moeten worden ontwikkeld. Zo kan jij bepalen of deze nog worden aangepast of überhaupt wel worden gelanceerd.

Daar horen soms ook product testen bij die je thuis mag uitproberen en houden. Wij hebben we eens een nieuwe smaak chips en een nieuw scheerapparaat getest. Grappig toch? En in sommige gevallen kan het ook zo zijn dat je aan online groepsdiscussie meedoet of een telefonisch onderzoek. Maar alleen als je aangeeft dat je hiervoor openstaat. Dit soort onderzoeken leveren overigens vaak ook meer geld op.

als bijbaan frietjes testen

Hoeveel is de bijverdienste met enquêtes invullen?

Want dat is natuurlijk uiteindelijk waar het met name om gaat, dat je er lekker mee verdient. En ook dat is bij geld verdienen met enquêtes zeker het geval. Al helemaal als je meedoet aan de best betaalde enquête sites kan je hier zomaar 200 – 500 euro per maand mee binnenhalen. Schrijf je dan vooral bij de hele top 10 in, dan krijg je meer onderzoeken om aan mee te doen en zal je dus meer vergoedingen en beloningen kunnen scoren.

Het ligt er overigens wel een beetje aan in welke doelgroep je valt. De onderzoeken worden namelijk vaak bewust onder een bepaalde steekproef uitgezet. Een vragenlijst over bijvoorbeeld mascara of make-up zal onder vrouwen worden gedaan, terwijl een onderzoek naar een nieuwe smaak bier die bedoeld is voor met name jonge mannen zal worden uitgezet onder… inderdaad, mannen met een leeftijd tussen bijvoorbeeld 18 – 25 jaar.

Naar gelang jouw persoonlijke eigenschappen kan het aanbod van onderzoek dus verschillen. Maar er is eigenlijk altijd wel genoeg werk hoor, maar omdat dit kan verschillen per panel raden we je dus aan om jezelf er bij zoveel mogelijk in te schrijven.

Het uitbetalen van je verdiensten gaat overigens op verschillende manieren. Bij de beste sites kan je uiteraard kiezen voor geld, naar je bankrekening of soms in PayPal tegoed. Vaak kan je ook daarnaast kiezen voor cadeaubonnen / waardebonnen en soms cadeaus. Ook zijn er bij een aantal panels prijstrekkingen voor mooie extra prijzen en geldbedragen.

Moet je belasting betalen?

Ja – dat is het korte en simpele antwoord. Je moet namelijk over alles wat je verdient belasting betalen, ook over bijverdiensten. Je kan dit netjes opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte als inkomsten uit overige werkzaamheden. Dan wordt het opgeteld bij je overige inkomen uit bijvoorbeeld loon.

Is het gratis en vrijblijvend?

Nog één van de voordelen van deze methode is dat je mee kan doen door je kosteloos in te schrijven. Bij sommige panels krijg je zelfs direct een aanmeldbonus. Na aanmelding krijg je automatisch uitnodigingen voor onderzoeken om aan mee te doen in je mail of app.

Het is daarbij niet verplicht om aan al die surveys mee te doen, ook niet aan een minimaal aantal per maand ofzo. Het is volledig vrij om mee te doen wanneer jij wilt en kunt. Daarom staat in elke uitnodiging ook een ingeschatte tijdsduur om alles in te vullen + de beloning die je krijgt. Daarmee kan je dus steeds vooraf die afweging maken: vind je de vergoeding het waar, en heb je genoeg tijd?

Waarom krijg je er eigenlijk voor betaald?

De onderzoeken worden uitgezet voor de panels en achterliggende onderzoeksbureaus in opdracht van bedrijven, overheden en instellingen die op zoek zijn naar antwoord op bepaalde vragen. Dit is niet voor niks. Met de informatie en inzichten die ze uit de onderzoeken halen kunnen ze namelijk hun producten, diensten en marketing verbeteren.

Onderaan de streep levert dit ze dus gewoon geld op. Niet gek dat ze een bureau daarom graag tegen betaling inschakelen om dit uit te voeren. Maar daarna betalen die bureaus jou dus ook nog… waarom dat dan? Dat gaat toch ten koste van hun eigen winst?

Niet helemaal. De panels en bureaus weten namelijk heel goed dat het heel waardevol is om ook eerlijke antwoorden te krijgen van hun leden in de onderzoeken. Die zijn daarmee namelijk veel waardevoller. Ze belonen je er dus voor, maar kunnen die beloning ook weer terugvorderen als blijkt dat je niet eerlijk meedoet en maar wat aanklikt.

Sterker nog: in de surveys zitten vaak al een aantal controlevragen om dit te borgen. Zorg dus dat je niet probeert zo snel mogelijk een enquête door te klikken maar doe echt serieus mee. Dit kost je anders zomaar je beloning en misschien zelfs je lidmaatschap inclusief alle verdiensten.

Laatste reden waarom de panels je ook betalen is om ervoor te zorgen dat je weer terugkomt voor het volgende onderzoek. Zo kunnen ze namelijk een grotere groep van panelleden opbouwen. En zo kunnen ze ook weer grotere onderzoeken uitvoeren.

Gerelateerde artikelen: