Betaald worden voor je Mening
Door | Geüpdatet 18 feb. 2021

Geef jij graag je mening?

Beleef je er plezier aan om mee te denken hoe dingen beter kunnen?

Dat komt goed uit, want daar kan je ook geld mee verdienen.

Hoe? Door mee te doen aan betaald onderzoek / enquêtes invullen voor geld.

Gemakkelijk online, je kan vandaag al beginnen.

Bij voorkeur bij de beste en betrouwbare websites natuurlijk.

Inderdaad, daarmee bedoelen we de betrouwbare en best betaalde enquête sites in Nederland en België.


Waarover kan jij je mening geven om betaald te worden?

Tja waarover eigenlijk niet! Het verschilt een beetje per panel waarover de onderzoeken gaan. De ene partij richt zich meer op reclames beoordelen, de andere weer meer op websites testen. Het leeuwendeel gaat over merken en bestaande producten, maar soms mag je ook hele nieuwe ideeën beoordelen of zelfs thuis producten testen. Wij hebben wel eens een hele nieuwe smaak chips thuis mogen proberen… en een scheerapparaat. Dat maakt geld verdienen met enquêtes leuk, divers en afwisselend.

De onderwerpen die wij vooral voorbij hebben zien komen zijn: bier, ontbijtgranen, snacks, advertenties, websites, radiostations, tv programma’s, sappen, drinkyoghurt, elektrische apparaten, je werk, gebruik van OV en nog heel veel meer.

Hoe kan je die geven?

De manier waarop je jouw mening kan overbrengen verschilt enorm. De meeste onderzoeken gaan in de vorm van vragenlijsten. Tegenwoordig ook eigenlijk allemaal via internet, online surveys dus. Er zijn ook partijen die telefonische enquêtes dus maar dat gebeurt bijna nooit meer.

Wel is het soms nog zo dat je jouw mening mag geven over een filmpje, reclame of website. Die bekijk je dan eerst en daarna vul je de vragen in. Ook mag je wel eens een fysiek product thuis uitproberen. Tijdens en na een bepaalde periode vul je surveys in via internet en als je het product indien van toepassing hebt teruggestuurd krijg je de beloning.

Als laatste zie je tegenwoordig steeds meer panels die online discussies gebruiken. Dan zit je dus live in een groepsgesprek om je mening te delen er over stellingen de discussiëren, best leuk. Ze doen er zoveel mogelijk aan om het invullen minder saai te maken dan het vroeger was.

Ook zijn er partijen die heel fijne apps hebben zodat je gewoon je telefoon of tablet erbij kan pakken. Extra gemakkelijk, en flexibel voor als je bijvoorbeeld even in de bus zit of moet wachten op de volgende trein. Kan je die tijd toch nog nuttig besteden.

Waarom krijg je betaald voor je mening?

Enquêtepanels zijn zelf vaak onderdeel van een onderzoeksbureau, of ze doen hun marktonderzoek in opdracht van een groot bureau. Die werken op hun beurt weer voor grote bedrijven, non-profit organisaties, instellingen en overheden. Zij geven dus de opdracht wat er moet worden onderzocht.

Uiteraard doen ze dan niet voor niks. Hun doel is namelijk altijd om hun producten, diensten, service of marketing te verbeteren. Allemaal met als doel om uiteindelijk nog meer te kunnen verkopen. Soms doen bureaus trouwens ook onderzoek om de resultaten door te verkopen aan de pers. Dit laatste gaat dan vaak over publieke opinie of politiek.

Maar waar het om gaat is dat men met de uitkomsten van het onderzoek (meer) winst kan maken. En dus willen ze er maar wat graag voor betalen. Temeer omdat ze dan ook weten dat ze eerlijkere antwoorden krijgen en vooraf de doelgroep en steekproef kunnen bepalen.

Hoe kun je betaald worden?

Er zijn verschillende opties. Zo kun je enquêtes invullen voor waardebonnen (cadeaubonnen voor o.a. Bol.com, VVV bon etc.), die krijg je elektronisch per mail of per post opgestuurd. Als je gewoon geld wilt hebben naar je bankrekening dan kan dat soms per normale overboeking, en soms gaat dit via PayPal tegoed.

Uitbetalen kan overigens vaak pas bij een bepaald minimum saldo dat je bij elkaar moet hebben verdiend. Dit varieert van 5 tot 10 euro doorgaans. Maar aangezien onderzoeken vaak 50 cent tot enkele euro’s opleveren zit je daar snel genoeg aan.

Hoeveel kan je verdienen aan je mening geven?

Dat ligt er een beetje aan. Vooral hoeveel tijd je ervoor over hebt. Want de vergoeding krijg je voor elke afgeronde enquête. Des te meer je er hier van invult, hoe meer je dus aan inkomen kan genereren. Sowieso moet je de 10  best betaalde enquête sites gebruiken want die betalen het meest.

Daarmee kan je al een paar honderd euro per maand binnenhalen. Niet slecht toch? Mocht je nog meer willen verdienen dan hebben we over elke andere noemenswaardige enquête site in Nederland en België een uitgebreide review geschreven op basis waarvan je kan bepalen of dat een goede nummer 11 is om toe te voegen aan lijst de van panels waar je lid wordt. Zie de link hieronder in de footer. Maar eerst die andere tien gebruiken hoor.

Zit er een addertje onder het gras?

Nee. Zolang je jezelf aanmeldt bij de partijen die wij aanbevelen dan ben je allereerst beschermd door de wet AVG zodat je gegevens en privacy altijd gewaarborgd blijft. De antwoorden die jij krijgt kunnen ook nooit naar jou worden herleid. Hier hebben de sites kenmerken en vertificeringen voor moeten halen en staan ze onder controle.

Maar belangrijkste wellicht, meedoen is gratis en kost geen geld. Bij een aantal panels krijg je zelfs een aanmeldbonus! Bovendien is er nooit een verplichting. Je hoeft dus niet mee te doen, een uitnodiging voor een enquête is altijd vrijblijvend. Maar als je niet meedoet verdien je ook niks dat snap je wel.

Gerelateerde artikelen: