Betaald Meedoen aan Onderzoek voor Geld
Door | Geüpdatet 18 feb. 2021

Wil je geld verdienen door mee te doen aan onderzoeken?

Dan kan je als vrijwilliger medicijnen testen bijvoorbeeld.

Maar dan ben je dus medisch proefpersoon en daar zit een behoorlijk risico aan vast…

Er zijn makkelijkere soorten onderzoek waarmee je geld kan verdienen!

Online enquêtes naar consumentengedrag en jouw mening bijvoorbeeld.


Online surveys

De meest toegankelijke manier om met onderzoek geld te verdienen is door surveys in te vullen. Gewoon vragenlijsten maken en daarvoor een goede beloning ontvangen. Enquêtes invullen voor geld, dat doen heel veel mensen als makkelijke bijverdienste.

Je kan geld verdienen met enquêtes heel simpel doen op te laptop, tablet of telefoon en wanneer jij daar zin en tijd voor hebt. Vanuit huis, maar ook onderweg in de trein bijvoorbeeld, het enige wat je nodig hebt is internet!

Er zijn een heleboel onderzoekbureaus die dit aanbieden, maar er zijn veel verschillen in kwaliteit. Bij de beste krijg je uiteraard een hogere vergoeding en zijn het leukere onderzoeken. Bovendien bieden ze extra mogelijkheden zoals een mobiele app.

Als laatste is ook de betrouwbaarheid belangrijk, want er zijn best wat onderzoekpanels waar veel klachten over zijn dat de verdiensten niet worden uitbetaald. Daarom hebben wij hier zelf onderzoek naar gedaan door gewoonweg overal lid te worden.

Resultaat: dit zijn de 10 best betaalde online enquête sites. Daar moet je jezelf dus vooral aanmelden en niet bij andere partijen. Dan verdien je het meeste geld en loopt je geen risico.

Thuis producten testen

Maar er is meer dan eenvoudige vragenlijsten. Via bovenstaande Top 10 panels kan je ook geregeld meedoen aan product testen. Hoe leuk is dat. Dan krijg je een artikel thuis gestuurd en mag je dit een bepaalde periode uitproberen en je mening er over geven.

Vaak zijn dit nieuwe product ideeën of concepten die nog op de markt moeten komen, waarbij jij nog van invloed kan zijn op het uiteindelijke resultaat. Misschien doen ze met jouw feedback nog aanpassingen of komt het product helemaal nooit uit.

Wij hebben zelf al meerdere dingen getest, variërend van snacks zoals nieuwe chips smaken tot langdurige testperiodes van een elektrisch apparaat. En het mooie is, dit betaalt echt zeer goed. En soms mag je het product ook nog eens houden.

Reclames en websites beoordelen

Een andere leuke soort onderzoek die de Top 10 onderzoeksites ook doen is je mening vragen over reclamefilmpjes en video’s. Gewoon reclames bekijken en beoordelen. En soms ook mag je websites testen. Het gave is hier wederom dat bijvoorbeeld een reclame voor Heineken of Grolsch nog helemaal niet op tv is maar dat jij het concept te zien krijgt.

En als jij het niks vindt, dan krijgt wellicht nooit iemand deze op tv te zien. Jij kan dus echt nog een verschil maken wat er later te zien is in het reclameblok van pakweg RTL, Veronica of SBS… of een bedrijf past jaar zijn website helemaal aan omdat jij erachter komt dat je de juiste informatie helemaal niet makkelijk kan vinden.

Online groepsdiscussies

We blijven nog steeds bij dezelfde Top 10 beste enquêtepanels, want er is nog een onderzoekmethode die ze gebruiken, namelijk online discussie voeren met een groep. Dit kan in verschillende vormen overigens.

Zo kan je denken aan een forum discussie, een live groepsgesprek via chat of echt geluid, of een andere vorm. Het enige lastige bij deze methode is wel dat er een vast tijdstip of bepaalde periode is waarop iedereen aanwezig moet zijn anders werkt het niet.

Het hele voordeel van dit soort onderzoeken is namelijk dat er een bepaalde interactie ontstaat tussen de verschillende mensen en dat de onderzoekers ook tussentijds ook de gesprekken een beetje kunnen bijsturen in de goede richting.

Daarom zijn de vergoedingen voor dit soort onderzoeken vaak ook veel hoger, omdat het lastiger is om er genoeg mensen voor te vinden die ook allemaal op hetzelfde moment kunnen en willen meedoen.

Is meedoen gratis?

Ja natuurlijk en bovendien nog vrijblijvend ook. Dat betekent dat je nooit de verplichting hebt om aan een bepaald onderzoek mee te doen of dat je een minimaal aantal surveys in moet vullen per maand ofzo. Bij het beste enquêtepanel krijg je zelfs direct een startbonus van € 2,55 als je jezelf alleen nog maar hebt aangemeld.

Hoeveel verdien je hiermee?

Wow zal je denken, nooit geweten dat je zoveel soorten onderzoek hebt waarmee je zo makkelijk en flexibel wat kan verdienen. Maar de hamvraag is natuurlijk hoeveel je hieraan kan overhouden.

Nou dat zal je verbazen, al ligt het er wel aan hoeveel tijd je hebt. Doe je met alle tien de panels mee die wij aanbevelen als de 10 best betaalde enquête sites van Nederland / België (voor beide hebben we een aparte lijst voor je gemaakt) dan kan dit meer zijn dan alleen een bijverdienste.

Je kan dan namelijk zomaar een paar honderd euro per maand verdienen. Ja echt, € 200,- tot € 300,- elke maand weer! Het enige voorbehoud is wel dat het aantal uitnodigingen dat je krijgt om aan onderzoeken mee te doen wel sterk afhangt van de doelgroep waar je invalt.

Bedrijven zetten namelijk hun onderzoek uit onder een groep mensen van wie het ook daadwerkelijk interessant is om hun mening te weten. Bijvoorbeeld de reclames van Heineken beoordelen wat we eerder aanhaalden, tja dat vragen ze alleen aan mensen die wel eens bier drinken natuurlijk want drinkt je geen alcohol of alleen wijn dan ben je geen potentiële klant.

En die vergelijking kan je doortrekken naar alle onderzoeken. Het kan dus zijn dat je afhankelijk van je demografische gegevens of levensstijl een ander aantal enquêtes ontvangt.

Tips om meer te verdienen

Afsluitend een belangrijke tips hierover: het gebeurt ook wel eens dat je een uitnodiging ontvang voor een survey waarbij die eigenlijk niet voor jouw doelgroep is, dat is vervelend want dat ga je er met enthousiasme mee beginnen maar moet je alsnog binnen enkele vragen stoppen zonder enige vergoeding.

Om dit te voorkomen raden we je aan om bij de enquêtepanels altijd goed en zo volledig mogelijk je gegevens in te vullen. Dit noemen we ook wel profielkenmerken en zijn vragen over jouw leeftijd en opleiding bijvoorbeeld, maar ook gezinssamenstelling en consumentengedrag.

Houd deze ook up-to-date, want hoe meer het panel van je weet des te gerichter ze je kunnen uitnodigen voor de goede vragenlijsten. En daarmee voorkom je niet alleen teleurstelling, de betere enquêtesites geven je er ook een beloning voor.

Gerelateerde artikelen: