Beste Manier van Besparen = Onnodige Uitgaven Voorkomen!

Auteur: |
de beste manier van besparen

Nee!

We bedoelen niet dat je streng voor jezelf moet zijn.

Of moet stoppen met leuke dingen doen of kopen.

Geen boze teksten over consuminderen die je een schuldgevoel aanpraten.

Je kan ook besparen zonder iets te hoeven laten.

Blijf lezen dus! 😊

In dit artikel:

Wat zijn dan onnodige uitgaven?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk tweeledig. Want, 1) natuurlijk is het zonde als je dingen betaalt die je niet gebruikt, zoals dat stiekem doorlopende abonnement op tijdschrift huppeldepup dat je eigenlijk nooit leest maar wel de barbecue of open haard mee aansteekt. Koop dan alsjeblieft aanmaakblokjes!

Maar we gaan er van uit dat je dit zelf ook wel snapt en dus zelf wel bedenkt als je gaat besparen. Hebben we je toch al geholpen met deze opmerking? Nou, graag gedaan hoor.

Maar, 2) is het ook nog eens zo dat je minder hoeft te betalen voor de dingen die je wel koopt. Ja inderdaad bijna alle dingen die jij nu van je rekening afgeschreven ziet worden had je eigenlijk goedkoper kunnen aanschaffen.

Met andere woorden ...

Je laat gratis geld liggen!

Precies dat. Hoe dan? Dit impliceert toch eigenlijk dat je geld kan krijgen en niet per se minder uitgeeft? Dat is inderdaad ook zo. Niet in de war raken we gaan het nu voor je uitleggen:

Er bestaat zoiets als cashback. Letterlijk vertaalt “geld terug” dus. Vaak ook aangeduid als cashback korting. Wat het is? Je krijgt geld terug op een aankoop. Bijvoorbeeld het voorbeeld dat je 30 euro terug krijgt als je nu een nieuwe droger koopt bij Coolblue, of als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier.

Het verschil met echte korting is dat je eerst het volledige bedrag moet afrekenen, en later geld terug krijgt. Iets ander concept, nog steeds voordelig voor jou. Maar dit soort cashback acties zijn er toch niet zoveel denk je nu?

Mis! Jij kan op letterlijk zo’n beetje alles wat je maar kan bedenken cashback krijgen! Bovenop acties, promoties en lopende aanbiedingen. En dat gaan we je nu meteen uitleggen.

Altijd (cashback) korting.

Cashback shoppen of cashback winkelen wordt vaak weg gezet als een manier van geld verdienen, maar eigenlijk is het een vorm van korting. Je moet eerst geld voor uitgeven dus dan kan je het niet echt verdienen noemen toch?

Maakt niet uit, onder aan de streep houd jij in ieder geval meer geld in je portemonnee, zullen we het daar dan maar op houden? Maar waar kan je dit dan allemaal krijgen?

Webwinkels

Jij kan je vandaag nog gratis inschrijven bij een speciale cashback site en daarna direct cashbackkorting krijgen bij duizenden webshops! Ja daar zitten ook de winkels bij waar je nu ook al aankopen doet. Bol.com, Wehkamp, Coolbue, Zalando, Bonprix, HEMA en ga zo maar door. (Begint de opmerking over gratis geld te landen?) O ja, de kortingen lopen op tot wel 15% …

En bij dit soort webshops kan je tegenwoordig alles wel kopen, en lekker makkelijk thuis laten bezorgen, gratis retourneren, veel beter vergelijken op prijs en kwaliteit, waarom lees je nog?! Nu aanmelden bij Euroclix! Want dat is de beste cashbacksite van Nederland.

Ja maar wacht eventjes hoor, waarom zou ik zomaar zoveel geld terugkrijgen, en hoe werkt het precies? Dat kan je allemaal rustig nalezen op onze pagina over cashback shoppen. Daar vind je ook nog een overzicht met alle beste cashback sites in Nederland.

Tanken

Ook aan de benzinepomp kan je cashback krijgen. Bij ruim 600 tankstations in Nederland op alle brandstoffen. Dus benzine, diesel, LPG maar ook de Premium varianten. En dat allemaal met een gratis tankpas van United Consumers. De korting is normaal 6 cent per liter ten opzichte van de landelijk adviesprijs, en je krijgt altijd een gegarandeerde minimum korting aan de pomp ook als de prijs toevallig al heel laag is bij dat station.


Vaste lasten kunnen altijd lager

Dit zijn van die sluipmoordenaars, van die bedrag die elke maand weer van je rekening verdwijnen zonder dat je het eigenlijk nog in de gaten hebt. Maar in de tussentijd is de energieprijs of het bedrag voor je tv en internet abonnement allang weer gestegen! En dit gaat op voor al je vaste lasten.

In de gaten houden dus want dat is echt zonde. Bijna altijd kan je een keer per 1 of 2 jaar exact hetzelfde abonnement of dienstverlening krijgen voor een lagere prijs. Vaak ook nog met een welkomstactie of cadeau erbovenop (of cashback, daar is ‘ie weer).

Overstappen loont dus. Big time… er veel werk is het niet want er is altijd wel een overstapservice en je overstapboetes worden ook altijd wel betaald voor je. Check dus zeker even onze onafhankelijke vergelijkers / die van onze partner specialisten:

Simpele Bespaartest

Duizelt het je een beetje, van al die goede tips? Sorry! Het kan ook makkelijker: we hebben een simpele geld besparen test voor je gemaakt, waarin je door 15 korte ja/nee vragen te beantwoorden er precies achter kan komen hoe en hoeveel geld je nog kan besparen.

€ 10.000,- aan Bespaartips

Al onze tips lopen inderdaad op tot dit fantastische bedrag, en stiekem nog wel iets meer maar dit staat wel mooi zo toch? Daarom. Mocht je nu al precies weten waarom je geld wil besparen, dan kan je ook gebruik maken van dit prettige overzicht met bespaartips per categorie. Bijvoorbeeld alle tips om te besparen op de auto onder elkaar, of om te besparen op energie en over woonlasten verlagen.

Want hoe je het ook bekijkt, onze tips en adviezen op deze site zijn ook gratis, maar ook vrijblijvend. Welke jij ter harte wilt nemen en welke niet, mag je lekker zelf bepalen. Als we je maar een beetje hebben kunnen helpen zijn wij al blij. Succes!