Ben je op zoek naar de beste cashback creditcard?

Of wil je überhaupt weten welke creditcard cashback geeft in Nederland?

Want dat zijn er inderdaad niet zoveel…

Best jammer want dit kan je een hoop geld opleveren! Of nouja besparen is misschien een beter woord. Dat leggen we je later wel uit.

Eerst het goede nieuws: dit soort cards bestaan gelukkig wel, ook in NL en België.

Wij zullen je uitleggen welke creditcard de meeste voordelen heeft op dit vlak,

maar ook hoe je al meteen cashback kan scoren op het aanvragen / afsluiten van je nieuwe kredietkaart.


Wat is een cashback creditcard?

Laten we bij het begin beginnen: een cashback credit card is een kaart of pas waarbij je geld terug krijgt op de aankopen die je ermee doet. Dat is namelijk wat cashback is

Elke keer dat jij je kaart dus gebruikt om af te rekenen bij bijvoorbeeld een webwinkel, krijg je een percentage van je orderbevestiging achteraf terug. Eigenlijk een soort van gratis extra korting

Die je nog eens bovenop de aanbieding van de winkels zelf krijgt. En omdat je met je creditkaart bijna alles wel kan afrekenen kun je op bijna alles besparen, dus gaat het in totaal ook nog eens over flinke bedragen. Natuurlijk wil jij zo’n card hebben!

Welke creditcard geeft cashback?

Maar welke creditcards geven dan dit extra voordeel? Niet veel in Nederland moeten we eerlijk zijn, maar er zijn wel opties en dat zijn gelukkig nog hele goede ook.

Bij de grote banken zoals ING, ABN AMRO, Rabobank en SNS ga je dit niet vinden overigens, die doen daar niet aan mee.

Maar er is wel een cashback specialist die hier in samenwerking met MasterCard op inspeelt. En dat is dan ook meteen de …

Beste cashback credit card

Kijkend naar de verschillende kredietkaarten zijn er best wat waar je met je aankopen voordelen kan verdienen. Vaak zijn dit echter alleen punten die niet gelijk staan aan echt geld en moet je die weer bij dezelfde winkel spenderen. Hierover later meer.

Er is er echter nog maar één die daadwerkelijk jou geld terug stort naar je bankrekening en dat is daarmee ook meteen de beste. Geen twijfelachtige eer overigens hoor, echt een goede card, namelijk de:

Euroclix creditcard

Waarom is dit dan zo’n goede kaart? Het is een samenwerking van aan de ene kant Euroclix, een van de originele (en bovendien al jarenlang de beste) cashback sites in combinatie met Mastercard, een van de meest betrouwbare en meest gebruikte creditcardmaatschappijen in Europa die letterlijk overal wordt geaccepteerd.

De voordelen van de Euroclix creditcard:

 • Meteen 100 clix cashback op je aanvraag (eerst gratis account aanmaken bij Euroclix + 150 clix welkom bonus)
 • Altijd 0,25% op alle aankopen die je met de card doet
 • Eerste jaar geen bijdrage
 • Daarna lage kosten van €15,- per jaar
 • Elke maand kans op 10.000 clix
 • Al je aankopen wereldwijd 180 dagen verzekerd
 • Niet geleverd = niet betalen
 • Altijd achteraf betalen
 • Gratis aanvullende reisverzekering voor bijvoorbeeld bagagevertraging, vluchtvertraging en ongevallen op reis.

Daarbij wordt de cashback uitbetaald via het beste cashback programma waarbij je nog veel meer voordelen kan krijgen:

 • Cashback korting bij ruim 2000 webwinkels tot wel 15%
 • Doe mee aan enquêtes invullen voor geld,  en spaar extra snel
 • Exclusieve aanbiedingen en kortingen voor leden

Mastercard cashback

Maar heeft Mastercard dan niet een eigen cashback programma? Klopt die hadden ze inderdaad wel. Dan had je eenzelfde card en kreeg je cashback via haalmeeruitjecard.nl Dit programma is echter gestopt en over gegaan naar Euroclix

Cashback bij aanvragen creditcard

Er zijn ook creditcards waarbij je cashback kan krijgen op het aanvragen ervan. Zo verdien je meteen wat geld terug waardoor je extra bespaart op de jaarlijkse kosten. Zeg maar cashback shoppen voor creditcards.

Daarbij beginnen we met de enige beste cashback creditcard van Nederland:  de Euroclix Mastercard. Die vraag je aan en als je daarvoor eerst (gratis) lid wordt van Euroclix cashback site dan krijg je 100 clix voor de aanvraag. En bovendien ook 150 clix voor het aanmaken van je account dus totaal 250 clix.

ANWB creditcard (VISA)

Een andere cashbacksite, Shopbuddies, geeft je €18 – €27 cashback als je via hen je creditcard bij de ANWB aanvraagt. Die kan je overigens bij heel veel cashback sites aanvragen met cashback korting maar dan vaak voor veel minder geld terug.

Bovendien krijg je bij deze cashback site geld terug op alle soorten creditcards, dus ook de jongeren card, de VISA Gold Card, de VISA Silver Card, Mastercard en zelfs een cashback van €4,50 op een prepaid card.

Revolut creditcard

Revolut is een strikt digitale bank waar je een creditcard kan aanvragen die 0,1% cashback geeft op je aankopen tot €1000,- Dit is dus minder dan de Euroclix Mastercard. Wil je deze toch graag hebben, omdat je een digitale onafhankelijk bank interessant vindt, kan je deze aanvragen via Euroclix met een cashback van 300 clix.

Cashback creditcard ABN AMRO

Als je een creditcard aanvraagt bij deze grote bank dan krijg je 25 euro cashback. Let op dat hier wel enkele voorwaarden aan zijn verbonden. Zo moet je een betaalrekening hebben bij dezelfde bank waarop je die cashback ontvangt. En ook pas 3 maanden na het doen van een geldige aankoop, die je ook binnen 90 dagen na het ontvangen van de card moet doen. Bovendien moet het een nieuwe kaart zijn, geen studentencard en niet een extra kaart die je aanvraagt. Kan dus niet als je al een creditcard hebt bij deze bank en je mag er ook niet de afgelopen 12 maanden er eentje op hebben gezegd. En, je moet de nieuwe kaart minimaal een jaar aanhouden.

Met welke creditcard kan je punten sparen?

Er zijn ook nog creditcards waarmee je punten kan sparen. Eigenlijk ook een soort cashback maar dan niet in de vorm van geld dat je vrij kan uitgeven. Zo is er de Bijenkorf creditcard, die geeft punten en daarmee kan je vervolgend weer winkelen bij dit grote warenhuis. Zie het als een soort loyaliteitsprogramma.

En dan is er nog American Express die Flying Blue punten geven bij hun creditcards. Daarmee kan je bij KLM en Air France korting krijgen op je tickets en je krijgt ook voordeel op producten bij 100 andere partners. Je moet dan overigens wel elke 2 jaar een vliegreis met ze maken anders vervallen je punten.

Cashback debitcards

Er zijn dan nog internationale banken die kaarten uitgeven die je als betaalkaart gebruikt, maar die moet je eerst zelf opwaarderen. Zoals ooit prepaid bellen zeg maar, een debitcard heet dat. Daar stort je eerst saldo op en dan kan je hem verder op dezelfde manier gebruiken. Vaak zijn dit kaarten op basis van technologie van creditcardmaatschappijen zoals VISA en Mastercard.

Ook zijn hier kaarten die je korting geven bij bepaalde winkels en horecagelegenheden. Maar geen cashback over je aankoop, enkel korting bij partners en vaak zijn dat er niet zoveel. Bovendien is het nog steeds geen creditcard, ook al lijkt dat door de merken wel zo, en kan je dus niet lenen, later en/of gespreid terug betalen.

Gerelateerde artikelen: