online auto kopen
Door | 13 feb. 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe auto?

Omdat je oude wagen aan vervanging toe is, of je gewoon iets nieuws wil?

Of je nu een occasion koopt of (private) leased, het blijft een flinke uitgave.

Daarop kan je besparen (en het jezelf bovendien heel makkelijk maken), door je auto online te kopen.

Je hoeft de bank niet af en geniet van vele voordelen die we in dit artikel voor je gaan uitleggen.


Veilig online een auto kopen

Als je denkt aan het kopen van een auto via internet denken veel mensen snel aan tweedehands sites en portalen zoals marktplaats waar je direct van andere particulieren koopt. En dat is niet gek, want daar is die website ook erg groot mee geworden. Alleen kleven daar ook nadelen aan. Met name dat je geen garantie hebt en als je niks van auto’s weet je nooit zeker bent of je wel een goede auto koopt. Waarom willen mensen toch graag via een erkende tussenpartij werken met bepaalde zekerheden.

Dat kan, want een auto online kopen is tegenwoordig via een site als auto.nl steeds makkelijker en veiliger. Omdat zij een groot netwerk van dealers samenbrengen is er meer keuze beschikbaar. Daarbij ben je beschermd door een wettelijke bedenktijd en weet je zeker dat je een goede auto koopt zonder (verborgen) gebreken. 

De betaling vindt plaats via een notariële tussenrekening en wordt pas vrijgegeven als jij je auto in goede orde hebt ontvangen en deze op jouw naam over is geschreven. Dit kan je eenvoudig met Ideal doen of een financiering regelen als je het bedrag niet in één keer kan betalen.

Gemakkelijk zoeken in ruim aanbod

Een platform als auto.nl brengt het aanbod van meerdere dealers samen. Daardoor hoef je niet zelf langs meerdere dealers te rijden, maar kan je gewoon thuis vanaf de bank eenvoudig zoeken naar precies de auto die jij nodig hebt. 

En door het grote aanbod is de kans ook veel groter dat je de juiste wagen vindt. Daarmee kan je ook veel eenvoudiger vergelijken en dus een betere keuze maken. Alle soorten auto’s worden aangeboden, van hybride tot elektrisch, van stadsauto tot gezinsauto of hoge instap.

Kwaliteit auto met garantie

Het belangrijkste voordeel van een erkende tussenpartij is dat ze de kwaliteit van de auto’s controleren en deze daardoor ook met garantie aan je verkopen. BOVAG garantie van 12 maanden. Alleen goede auto’s komen door deze keuring, dus je komt niet voor een onaangename verrassing te staan. 

Mocht er tijdens de garantieperiode toch iets mis blijken te zijn, dan wordt dit meteen geregeld en gerepareerd. En je kan altijd gebruik maken van de bedenktijd van 14 dagen, zelfs al vind je de stoel toch niet zo lekker zitten, dan breng je hem gewoon terug.

Inruilen, kopen of leasen

Daarbij kan je via auto.nl niet enkel een occasion kopen, je kan ook een auto leasen. En niet alleen een nieuwe private lease, maar ook een tweedehands leasen is mogelijk. Dat is natuurlijk voordeliger. Daarmee heb je meer opties.

En net zoals bij een dealer kan je ook je huidige auto inruilen. Ze doen een bod op je oude auto en die nemen ze meteen mee wanneer je nieuwe wagen wordt geleverd. Die bewaren ze overigens tijdens de gehele 14 dagen bedenktermijn, dus wanneer je je bedenkt krijg je gewoon je oude wagen terug geleverd en zit je dus nooit zonder vervoer. Dat is nog eens service.