Door | 29 dec. 2023

Al eeuwen is goud een betaalmiddel en een statussymbool. Maar vandaag de dag is goud meer dan dat. Het is ook een waardevolle belegging die u helpt om uw vermogen te beschermen en te laten groeien. Bent u benieuwd waarom investeren in goud een goed idee is, en wilt u weten hoe u dat doet bij Doijer & Kalff? We leggen het u graag uit.


Waarom beleggen in goud?

Beleggen in goud heeft verschillende voordelen. Ten eerste is goud een schaarse en duurzame stof. Dat betekent dat de vraag naar goud altijd hoger is dan het aanbod, waardoor de prijs op lange termijn stijgt.

Ten tweede is goud een veilige haven in tijden van crisis. Goud is onafhankelijk van de prestaties van de economie, de politiek of de financiële markten. Goud behoudt zijn waarde, zelfs als andere activa zoals aandelen, obligaties of valuta’s in waarde dalen.

Ten derde is goud een hedge tegen inflatie. Inflatie is de stijging van de algemene prijzen van goederen en diensten. Inflatie zorgt ervoor dat uw geld minder waard wordt. Goud daarentegen stijgt mee met de inflatie, waardoor uw koopkracht intact blijft.

Hoe beleggen in goud?

Er zijn verschillende manieren om te beleggen in goud, zoals gouden munten, gouden baren, goudcertificaten, goud-ETF’s of goudmijnaandelen. Een zeer waardevolle manier om te beleggen in goud is door fysiek goud te kopen en op te slaan bij Doijer & Kalff. Dit is een gespecialiseerd bedrijf dat al sinds 1825 actief is in de goudhandel. Bij Doijer & Kalff kunt u goud kopen tegen de scherpste prijzen en profiteert u van de volgende voordelen:

U kunt maandelijks investeren in goud met een bepaald bedrag. Zo bouwt u geleidelijk een goudvoorraad op zonder grote risico’s te nemen. U kunt uw goud opslaan in een beveiligde kluis in Zwitserland. Uw goud is volledig verzekerd en u hebt altijd toegang tot uw goud.

U kunt uw goud online beheren via een persoonlijk account. U kunt uw goudvoorraad bekijken, uw aankopen en verkopen volgen, uw facturen en rapporten downloaden en uw persoonlijke gegevens wijzigen.

Beleggen in goud is een slimme manier om uw vermogen te beschermen tegen inflatie en onzekerheid. Bij Doijer & Kalff kunt u ook maandelijks beleggen in goud. Zo bepaalt u zelf het tempo van uw kapitaalopbouw.