1500 Euro Lenen zonder
Door | 13 dec. 2023

Wil je geld lenen tot 1800 euro?

Zeg 200, 500 of 1000?

En alles daartussen natuurlijk.

Dat is een beperkte geldsom waarvoor je makkelijker een krediet kan krijgen dan wanneer het een hoger bedrag zou zijn.

Namelijk zonder BKR toetsing en andere regels.


1. Geld lenen tot 1800 euro is een minilening

In Nederland is de financiële markt strak geregeld. De Autoriteit Financiële Markten houdt toezicht en alleen bedrijven die een vergunning van de AFM hebben mogen kredieten / leningen verstrekken en / of adviseren.

Er zijn veel regels voor die kredietproducten, met een beperkt aantal soorten dat mag worden uitgegeven. De meest gebruikte soorten zijn de persoonlijke lening en doorlopend krediet. Die zijn ook het meest bekend. Maar die kan je alleen voor grotere bedragen aanvragen (vanaf 2500 of soms zelfs 5000 euro) en met lange looptijden. Het nadeel is dat ze dan dus ook meer kosten.

Er is echter nog een derde optie, namelijk de zogeheten minilening of flitskrediet. Die kan je juist gebruiken voor de wat mindere grote sommen geld. Alles tussen de 100 en 1800 euro is daarbij mogelijk. En daar kleven de nodige voordelen aan, zoals je verderop kan lezen.

2. Aanbieders lening tot 1800 euro

Er zijn in het verleden veel aanbieders geweest in deze markt. Maar er waren helaas ook veel misstanden en wanpraktijken. De AFM heeft hier toen ingegrepen met extra strenge regelgeving. Daardoor konden er maar 2 aanbieders blijven bestaan. Die hebben overigens exact dezelfde voorwaarden

1. Ferratum

Ferratum is wereldwijd marktleider op het gebied van minileningen. Zij doen dit in 23 landen op alle continenten van Canada tot Europa en Australië. Met recht de meest ervaren partij dus, die de financiële wereld wil veranderen. Ze zijn ook beursgenoteerd in Duitsland aan de beurs in Frankfurt. NB: Ferratum is inmiddels opgegaan in Saldodipje:

2. Saldodipje.nl

Saldodipje is de Nederlandse tegenhanger. Deze online aanbieder is overigens ook onderdeel van hetzelfde bedrijf als Ferratum, namelijk de Ferratum Group. Dit online platform maakt snel geld lenen zo simpel mogelijk.

Welk van deze twee aanbieders je kiest maakt eigenlijk niet zo gek veel uit, want de eigenschappen en kosten zijn exact hetzelfde.

3. Voor- en nadelen 1800 euro lenen zonder BKR toetsing

Of de eigenschappen van een minilening daadwerkelijk een voordeel of nadeel zijn ligt helemaal aan jouw situatie en voorkeuren. Daarom sommen we deze voorwaarden even voor je op zonder erbij te vermelden of dit nu positief of negatief is.

1) Er wordt geen BKR toetsing gedaan, maar wel een interne kredietcheck. Je kan deze lening dus theoretisch aanvragen terwijl je wel al een negatieve registratie hebt. Bedenk je wel of dit verstandig is.

2) Aanvragen is zelfs zo simpel dat je behalve je ID bewijs zoals paspoort of ID kaart geen overige documenten nodig hebt.

3) Er worden dus geen lastige vragen gesteld, wel willen ze informatie over je huidige inkomen en maandelijkse verplichtingen.

4) Dus in de basis ook geen loonstrook, bankafschrift of ander papierwerk. Wel is dit soms nodig bij de controles.

5) De aanvraag versturen kost je dan ook maar 5 minuten werk.

6) Daarnaast wordt deze ook snel goedgekeurd en heb je het geld daarna in 24 uur vaak al op je rekening. Daarmee is het bruikbaar als je met spoed geld nodig hebt.

7) De rente van deze leningvorm is wel relatief hoog, namelijk in de 13% – 14%.

8) Maar tegelijkertijd is de looptijd wel altijd kort, namelijk 1 – 2 maanden.

9) De korte periode waarin je terug betaalt zorgt ervoor dat je niet te lang rente verschuldigd bent en de absolute rentekosten dus niet te hoog oplopen. Zie rekenvoorbeelden verderop.

10) Je hebt voor deze kredieten wel een persoonlijke garantsteller nodig. Kun je die niet vinden dan kost je dit extra en dat is niet de bedoeling.

4. Rekenvoorbeelden

We houden ons even aan de bedragen die we eerder hebben genoemd, namelijk 200, 500, 1000 en 1500 euro. Voor een echte berekening voor een minilening kan je terecht op de site van Saldodipje. Let ook op dat je soms kan kiezen voor een andere looptijd naar eigen voorkeur.

– Als je 200 euro leent, dan betaal je dit na 30 dagen terug inclusief een rente van € 2,16

– Als je 500 euro leent, dan betaal je dit ook terug na 30 dagen. De rente is in dit geval € 5,40

– Leen je 1000 euro, dan betaal je dit terug na 45 dagen. De rentekosten zijn dan € 16,22

– 1500 euro lenen kost je € 24,49 aan rente. Let op dat je hier terugbetaalt in 2 termijnen. Een deel na 31 dagen en de rest na 62 dagen.

5. Waar je aan moet denken

Belangrijk om te beseffen bij het product minilening is dat je het moet zien als overbrugging van een korte periode. Namelijk 1 tot 2 maanden maximaal. Daarna moet je wel echt terug kunnen betalen, want ander komen er alleen maar meer kosten bij aan boetes en dergelijke. Daat moet je niet willen.

Maar weet je bijvoorbeeld dat je over enkele weken je vakantiegeld gaat krijgen, een bonus, teruggave van Belastingdienst of energiemaatschappij of zelfs een erfenis om maar een paar voorbeelden te noemen, dan kan dit een optie zijn.

Vooral wanneer je nu al dit bedrag beschikbaar moet hebben. Om je kapotte auto te vervangen, of alvast die mooie spiegelreflexcamera te kopen voor je mooie vakantie naar een ver land.

Gerelateerde artikelen: